Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék? Segítene valaki?

Mit tehetnék? Segítene valaki?

Figyelt kérdés

8 hetes kisbabámmal 1 hete mindig történik valami. Rendszeresen fürdünk, tisztálkodunk. A házunk tiszta. Vigyázok rá. De mégis a kis combja a pelus alatt csak jobb oldalt kipirosodott. Kenem popsikrémmel, kipróbáltam egy csomó pelust is de semmiváltozás, piros a kis bőre. Pár napja koszmós lett a kis feje, sok haja is van. A füle mögött is a szemőldöke körül is. A kis bőre az arcán meg száraz.

Ma reggel pedig a kis nyaka is kipirosodott pedig bepúderezem hogy ne dörzsölődjön. Annyira vigyázok rá ápolom, baba olajozom, púderezem mégis megtörténik. Mit rontottam el? Hogyan javíthatnám a bőre ápolását?

2021. dec. 17. 12:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
89%
Így van, túl sok mindent használsz. Menj el a gyerekorvoshoz, írass fürdetőkrémet, azzal fürdesd. Irass bóraxos popsikrémet, nálunk csak az használt. Teát (gyógynövény allergizál!!), hintőport felejtsd el. Sudocremet csak a pirosságra, ha nem piros, akkor ne azt kend. Ha akarsz babasampont, CSAK hipoallergén, illatmentes legyen. Dora Natura vált be nekünk, de a Herbarting sampon is jó, keress rá. Popsitörlő is illatmentes legyen. Mivel mosol? Vegyél külön illatmentes mosószert és öblítőt a babának, az ő ruháit azzal mosd. Anyukám bőrgyógyász, ezek az ő tanácsai.
2021. dec. 17. 13:09
 12/25 anonim ***** válasza:
78%
Azért ilyen a bőre,mert agyon kened minden vacakkal. Persze jót akarsz, de sz ellenkezője lesz belőle. Fürdetéshez gyógyszertári fürdető, fürdés előtt kend be vele a bőrét és tiszta vízzel mosd át. A legjobb popsikrém szintén a gyógyszertári. Ezeken kívül semmi nem kell egy baba bőrére. Koszmóra valóban jó a babe sampon. Nem kell olaj, púder, semmi.
2021. dec. 17. 13:21
 13/25 anonim ***** válasza:
93%

Tényleg felesleges kenegetni, egy 8 hetesnek még nem kell sampon, elég a tiszta meleg víz.

Koszmója meg majdnem minden gyereknek van, akármilyen tiszta.

Az eldobható pelenkában nekem is gyakran kipirosodott a feneke, mióta 100%-ban mosható pelenkás, azóta nincs ilyen, pedig nem használunk popsikrémet sem.

Ha kenni akarod, kend vékonyan shea vajjal egyszer egy nap.

2021. dec. 17. 13:29
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Ne kend shea vajjal, kérlek. Bocs, de ne. Nem tudhatod, milyen tisztaságú, és van, akit szétallergizál. Ilyen picire ne kenjetek ilyesmit. Gyógyszertári popsikrémmel kend.
2021. dec. 17. 13:32
 15/25 A kérdező kommentje:

Vettem sudocremet a patikába. Akkor fürdessem sima vízbe.

Baba olajat tejetek a hajara a koszmo ellen? Azt mondtak a patikaba azt probaljam ki. Eddig 2× használtam.

A sudocremmel hányszor kenhetem be a kis bőrét?

2021. dec. 17. 13:39
 16/25 anonim ***** válasza:

Sudocreammel minden este bekenheted. Pelenkázásnál minden alkalommal lehet picit tenni a popsira, ha pirosodik.

Az én lányom már 5.5 éves, még mindig használom nála a Sudocreamet.

2021. dec. 17. 13:45
 17/25 anonim ***** válasza:

Én minden fürdés előtt olajozom a testét aztán sima vízben furdetem.

Fejére babaolaj, és át fesulom koszmó ellen.

Popsikremmel csak 1xer kenem be este alvás előtt, amúgy abszolút nem használom. Halistennek semmi baja a bőrének.

A hintőpor szárít,

Szerintem krém jobb lenne

én baba testápolóval kenem a hónaalját plusz a nyaka alatt. Nem dörzsölődik ki stb

2021. dec. 17. 14:19
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok jó tanácsot.
2021. dec. 17. 14:31
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Hintőpor után olvass. Káros.
2021. dec. 17. 18:36
 20/25 A kérdező kommentje:

A sudocrem tényleg szuper, pelenkázáskor kentem a kipirosodott helyre véknyan és már megvan a hatása sokkal jobban néz ki. Még pár nap és szerintem el is múlik.

A koszmó eltávolítás még folyamatban van.

2021. dec. 20. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!