Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék? Segítene valaki?

Mit tehetnék? Segítene valaki?

Figyelt kérdés

8 hetes kisbabámmal 1 hete mindig történik valami. Rendszeresen fürdünk, tisztálkodunk. A házunk tiszta. Vigyázok rá. De mégis a kis combja a pelus alatt csak jobb oldalt kipirosodott. Kenem popsikrémmel, kipróbáltam egy csomó pelust is de semmiváltozás, piros a kis bőre. Pár napja koszmós lett a kis feje, sok haja is van. A füle mögött is a szemőldöke körül is. A kis bőre az arcán meg száraz.

Ma reggel pedig a kis nyaka is kipirosodott pedig bepúderezem hogy ne dörzsölődjön. Annyira vigyázok rá ápolom, baba olajozom, púderezem mégis megtörténik. Mit rontottam el? Hogyan javíthatnám a bőre ápolását?

2021. dec. 17. 12:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

Az én kisfiamnál is ez volt a gond. Én Sudocremmel kentem neki és nagyon szépen elmúlt neki a kipirosodás.

A koszmóra pedig van sampon vagy babaolajjal is letudod szedni.

Én az utóbbit használtam. Beolajoztam a fejbőrét és a szemöldökét. Hagytam egy pár órát és a textilpelussal nagyon finoman ledörzsöltem róla.

2021. dec. 17. 12:10
 2/25 A kérdező kommentje:
Hol vehetnék sudocremet? Találok patikában?
2021. dec. 17. 12:16
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Akár drogériában is kapsz, tényleg nagyon jó krém.

Egyébként én nem vinnem túlzásba ezeket a kozmetikai szereket, mert többet árt mint amennyit használ. Leírni is rossz, hogy mennyi mindent kentél már rá, pedig csak 8 hetes. Nem kellene..

2021. dec. 17. 12:23
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Érzékeny a bőre.

Ne ostorozd magad, felesleges.

Púder helyett válts folyékony hintőporra. Nevével ellentétben ez nem hintőpor, hanem egy krém, de véd a hajlatokban lévő kipirosodás ellen.

Valószínűleg nem a pelussal lesz a gond. Hanem a popsikrémmel.

2021. dec. 17. 12:24
 5/25 A kérdező kommentje:
Használok popsikrémet, baba olajat a hajára és szemöldökére, és baba sampont. A bőrét fürdéskor székfű teával mosom meg. Fürdés után a nyakára és hónaljára kis hintőport, hogy ne páljon ki. Ezeket csináltam eddig.
2021. dec. 17. 12:28
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok mindent raksz rá... azért lesz ilyen a bőre. Mosd sima vízzel és szárítsd meg teljesen mielőtt felöltözteted.
2021. dec. 17. 12:31
 7/25 anonim ***** válasza:
89%
Pirosodasra sudocream, koszmora pedig babe sampon :)
2021. dec. 17. 12:32
 8/25 anonim ***** válasza:
73%
Nyugi, ne kenegesd mindennel. Sima vízzel fürdesd, előtte olívaolajjal kend át az egész testét, hogy ne szárítsa ki a víz. Feje ugyanígy. Nem kell mindennap fürdetni, a haját bőven elég heti 1-2-szer megmosni. Popsikenőcs csak ha piros a feneke. A ruhákat, textíliàkat, amikkel kontaktusba kerül, hipoallergén mosószerrel mossàtok, és kész.
2021. dec. 17. 12:42
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy alapból hajlamos erre, én pl. ekcémás vagyok, ilyen kicsi koromban is egyfolytában kijöttek rajtam piros foltok. Koszmó nagyon gyakori a babáknál. Amikor ennyi idős volt a lányom nem is fürdettem naponta. Csak lemostam a fenekét mikor kellett vízzel, nem is kellett szappan. Sosem olajoztam, felesleges. Popsikrémet pedig csak este kentem rá. Szerintem is túl sok kencét használsz. Neten rendeltem kokuszvajat, shea vajat ha kiszáradt valahol azzal kentem be, koszmóra is azt használtam. De egyébként ezekből se kell sok, mert pl. egy ekcémás foltot ha bekensz vastagon olajjal, zsírral nem tesz jót neki, nem tud levegőzni.
2021. dec. 17. 12:55
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
A hintőpor is kidörzsölheti, a Sudo jó, de hajlatokba azt se kend, nekem ezt bőrgyógyász mondta, azóta nincs ilyen gond. Koszmóra Babe sampon.
2021. dec. 17. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!