Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktatok adni 6-8 hónapos...

Szoktatok adni 6-8 hónapos babátoknak abból, amit magatoknak készítetek?

Figyelt kérdés
Én igen: zöldséget a húslevesből, rántotthusit bunda nélkül, krumplit is vettem már neki ki abból, amit magunknak készítettem pürének, természetesen pürésítés előtt. A múltkor a fokhagymás csirkehusinkból kapott. Természetesen jobban odafigyelek a fűszerezésre. Miket adhatnék még neki? 7,5 hónapos az en fiam.
2010. szept. 6. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én 11 hónapos babám is már régóta eszi, amit mi (majdnem mindent). Jobban szereti, mint a kész bébiételt (őszintén azt én sem enném jóízűen-jóllakni vele lehetetlen). Adhatsz neki zöldség, husilevest- pépesítve (ha még nem nőnek a fogai. Krumplit, rizst szétnyomva, utóbbit kicsit szétfőzve. Grill húsokat (én főleg combot szoktam, de mellet is néha). Főzeléket tej nélkül-néha tápszerrel főztem fel kiséé. Tejberizst ugyanígy tápszerben főztem meg.
2010. szept. 6. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 11hónapos.

8 hónapos kora óta azt eszi amit mi, azóta csak egyszer kapott egy hétig bébiételt, amikor elutaztunk és nem tudtunk neki külön főzni.

Le fognak hurrogni, de a tejjel habart gyümileves a kedvence. 8 hónapos korától kap tésztát, boltit is és saját gyúrásút is. A gyerekorvos és a védőnő sem ellenzi. Ma például sárgaborsó főzeléket evett sertéspörkölttel, csak úgy cuppogta. De a kedvence a tökfőzelék és a tejföl reszelt trappistával.

Én örülök, hogy ízlik neki a főztöm, legalább nem kell küzdeni az üveges bébiételek elhagyásával. Sok ismerősömnél ez a helyzet. Későn próbálkoztak a saját kajával, így a baba nem fogadta el.

2010. szept. 6. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Natúr joghurttal behabart gyümölcsszószból (alma, meggy és vegyes) pl. husival, és krumplival vagy rizzsel, rakott zöldségek sajttal sütve...
2010. szept. 6. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Az enyém is mindent evett már ebben a korban,de darabosan.Most 13 hós,és mindent megeszik.
2010. szept. 6. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
6 hónapos babámnak "szinte" mindenből adok. Zöldségleves, húsleves, csirke pörkölt, rizs, krumpli. Imádja a tökfőzeléket(jó kaprosan), bár ezt vagy tápszerrel, vagy krumplival süritem még neki. Vagyis amiben nincs tojás és tej vagy tejföl, no meg liszt, abból mindenből kóstolhat egy kicsit. Azt hiszem én szerencsésnek mondhatom ezt az időszakot, mert az én babócám semmi féle bébiételt nem hajlandó megenni. Mindent kiköp, inkább ordít, de akkor sem eszi meg. Valamilyen szinten örülök is neki, mert olcsóbban jövök ki, ha én főzök neki, mintha meg kellene vennem:)
2010. szept. 7. 05:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Én megkóstolni MINDENT hagyok neki (beledugja a száját és onnan lenyalja),de nem is tehetnék másként,mert már rágózni sem lehet előtte,azt is veszi ki a számból...Nagyon szeret enni,remélem ez így is marad ☺☺

A húsleves-zöldség mixből én is jóllakattam.Egyébként 7 hónapos.

2010. szept. 7. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!