Mivel itathatom 3 hetes babámat? Naponta 7x szopizunk, általában 80 ml-t és a védőnő szerint ha ilyen szépen eszik (csak anyatajet), akkor nem szükséges külön itatni. Mindenki más viszont azt mondja, hogy inni és kellene 2 étkezés között.
Csatlakozom az előzőekhez: ne itasd külön!
2 gyerekem van, 6 hónapig csak anyatejet kaptak, sőt, a kisebbik 7,5 hónapos koráig nem fogadott el mást. Itatni akkor kell elkezdeni, ha már hozzátáplálod, és akkor is inkább abban az esetben kérik, ha már rendes adagokat megesznek, és nem csak pépeset, hanem darabosat, esetleg "szárazabbat" (pl. kifli), amitől megszomjaznak.
Saccra jövő tavasszal elég lesz elkezdenetek.
Jó babázást, jó egészséget!
Fél éves koráig meg sem próbáltam megitatni, mert tudtam hogy nincs rá szüksége, mert az anyatej pótolja a folyadékszükségletet is. Utána próbálkoztam, mert már evett szilárd ételt is, de akkor sem kellett neki, mert félig még szopizott. Aztán, mikor már csak reggel este kapott anyatejet, már elfogadta a vizet is.
Elég ha csak 6 hónapos kortól kap más folyadékot (vagy amikor elkezded a hozzátáplálást), amíg csak szopizik nincs másra szüksége.
Az anyatej étel és ital is egyben, ezen kívül nincs szüksége más folyadékra, még kánikulában sem. Most meg ráadásul még kánikula sincs.
Az ilyen pici babáknak még nagyon kicsi a gyomruk, az értékes helyet ne a víz foglalja el benne, hanem a drága anyatej. :-) A védőnődnek igaza van, az ismerőseik meg foglalkozzanak a saját gyerekükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!