Hogyan lehet környezetbarát terméknek hirdetni műanyag csillámos és műanyag konfettis mosipelusokat?
Linkeld már be!
Egyébként általában környezetbarát festékkel festik, sokszor a PUL "újrapul", azaz a vízzáró réteg használt pet palackból készült.
Nem szeretném az áruház tulajdonosát bántani személyesen, ezért nem linkelem, főleg, hogy személyes insta, fb. oldalán reklámozta. De a gyártót leírom, M@m@ Koala és a karácsonyi, műanyag micky fejekkel televarrt és a csillámos darabokon akadtam ki!
Ha még újrahasznosított is a műanyag, ezrével minek még rávarrni, lassan ebből is ugyanolyan giccs szemetet csinálnak a fogyasztók kedvéért, mint bármi másból...
Meg azért a környezetbarát festék is okoz környezeti terhet, csak onnan gondolom, felújítások miatt rengeteg dolgot festettem a nyáron a házban, ház körül, törekedtem környezetbarát termékeket választani, de kifogástalan nincs...
Ahogy az első írta, a festék még nem feltétlenül probléma.
De a csillám eleve nem is értem, minek egy pelenkára (igaz, én minden máson is rühellem).
Az a baj, hogy a környezetbarát jelző jó marketingfogás az utóbbi években...
Ha veszel csillámos, festékes pelenkát, simán tudod használni 4 gyerekkel is. Ha utána ki kell dobni a pelenkát, még így is környezet kímélőbb, mint a sima. Ha meg eleve moshatót használsz, és nagyon megtetszik egy különlegesebb, hát miért ne lehetne olyan is.
De igazából tudom, hogy rendszeres időnként ki kell tenned egy pxr gyűlölő kérdést. :)
4-es a mondandód első részével nem értek egyet. Attól, ha felveszi még 4 gyerekem (de nem lesz már annyi, de mindegy), attól ugyanúgy felesleges műanyag díszítés egy környezettudatos pelenkára!
A mondandód második részével nem tudok mit kezdeni. Gondolom mindenki magából indul ki. Nem szokásom gyűlölködni!
Az unikornist nem találtam meg, de a csillámos tényleg elég bizar. Nem biztos, hogy olyan jó, érzékeny combokra kellemetlen.
Mi biotextil, öko festékkel kezelt csónakos pelust hasznalunk; van újrahasznosított anyagokból is; gyapjú csónakos is; kenderbetéttel (ennek az előállítása környezetkímélőbb, mint a pamuté).
A mosható pelenka külső része műanyag. Ha harsány ha nem akkor is műanyag, mert bent kell tartsa a nedvességet. Vagy gyapjú pelus van még, de én nem érzem magam késznek rá, hogy használjam.
Ha nem tetszik, nem kell megvenni. Van egy halom másik pelenka, ami visszafogottabb mintákkal van jelen a piacon. Blümchen, Bambino Mio, Pop in stb.
Nem veszem meg, még nincs rá szükségem, csak tavasztól.
Elkezdtem foglalkozni a témával, keresgélni és nekem ezek a termékek nem tükröznek környezettudatosságot, bárki is forgalmazza, a gyártóval van kifogásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!