Szeretnék váltani eldobható pelusról valami környezetbarátabbra, milyet érdemes venni?
Milyen típusok vannak? Valami olyasmire gondoltam, amihez lehet venni külső, mosható "bugyit", és eldobható, lebomló nedvszívó réteget. Hogyan érdemes kezdeni, milyen márkával, hány darabbal? Mennyibe kerülnek? Lányom 10 hós és kb 9 kg.
Köszönöm előre is.
Szia! Én mosható nadrágpelenkát használok, Monapel Praktikát. Ez 3-17 kg-ig jó, patentok segítségével állítható a méret. Kb. 1300-1400 Ft egy darab. Ehhez még kell pelenkakülső is, az már 3 méretben van, szerintem neked már az L-es kell. A tépőzáras kb. 1800-1900 Ft, a patentos 1500 Ft körül van darabonként . Nekem a külsőből jóval kevesebb van, ment a belsőből, összesen 3, mert az nagyon hamar szárad. A belsőből 9 db van. Használok eldobható pelenkát is, de csak keveset, napi 3 db a mosható, a többi az eldobható. Én azt olvastam, hogy kb. 20 db belső és 5-6 db külső kell ahhoz, hogy csak azt használd.
Van olyan mosható pelenka is, amely egyben van a külső és a belső, ezek 4200 Ft körül vannak darabonként, én ezt drágállottam, ezért választottam a Monapelt.
Rémlik, hogy valahol olvastam környezetbarát (talán bambusz?) pelenkáról, ha megtalálom az oldalt, akkor belinkelem.
szia!
mi eldobhatósat használunk, Moltex Öko márkájút. Állítólag vegyszermentesen állítják elő és teljesen lebomlik. Kicsit keményebb mint mondjuk a Pampers, de nekünk teljesen jól bevált.
Kb. 1600-1800 Ft a 44 db-os csomag, attól függ, hol veszed.
Egyébként még terhesen én is a Monapel-t néztem ki magunknak, de a férjem annyira ellene volt a folytonos mosás-szárításnak, és annyira kicsi a lakás is... hogy végül lemondtam róla. De már bánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!