Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan segíthetnék még neki?

Hogyan segíthetnék még neki?

Figyelt kérdés
Dévényeshez küldött az orvos, mert nem tartja a fejét még egyáltalán hason, nem is akarja átfordítani. 2 hónapos és 1 hetes. Kaptunk időpontot, de csak jövőre, addigra 3.5 hónapos lesz. Mit csináljak addig? Egy hónapja minden nap tesszük hasra, de 1 percnél tovább nem bírja, keservesen zokog, és csak fekszik. Nem próbálkozik semmivel, csak fekszik. Háton pedig sokkal lelkesebb, kalimpál, rugdos, néz jobbra és balra is, lógó játékokért elkezdte nyújtogatni a kezét, vigyorog is, szóval fejlődik, csak ez a fej tartás nem megy neki. Tudom, hogy le van maradva, ezt nem kell mondani, de ha ilyen soká jut el Dévényeshez, hogy fogja behozni a lemaradást? 3,5 vagy 4 hónapos korára épp csak megtanulja így megemelni a fejét, az nem lesz nagyon későn? Tudok én még segíteni neki valahogy?
2021. dec. 8. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a karodban van, próbálja tartani a fejét? Olyankor is erősödnek a hátizmok. Meg próbáld meg úgy a hasaltatást, hogy a te hasadra rakod, esetleg te félig ülsz, ez átmenet a karban tartás és a hasaltatás közt.
2021. dec. 8. 18:35
 2/12 A kérdező kommentje:
Próbálja kézben, de azért visszanyeklik a vállamra. Tükör elé szoktam vinni, mert azt szereti nézni, és akkor megpróbálja fejjel követni magát, ahogy én mozgok arrébb, de max pár másodpercig megy neki, utána lenyeklik valamelyik irányba.
2021. dec. 8. 18:41
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Milyen orvos küldött Dévényeshez?

Szerintem vidd el fejlődésneurológushoz mindenképpen.

2021. dec. 8. 18:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Pocakpárnát használtatok már? Nálunk az volt az “áttörés”
2021. dec. 8. 18:55
 5/12 anonim ***** válasza:
2021. dec. 8. 18:57
 6/12 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem a dévényesek kuruzslók, jöhet a lepontozás.
2021. dec. 8. 19:15
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

6-os

Miért gondolod ezt? Saját tapasztalat?

(Nem kötözködésből, tényleg érdekel)

2021. dec. 8. 19:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Pest megyében laktok akkor biatorbágyon van a korai fejlesztő, én amikor hívtam 1 hét múlva vihettem
2021. dec. 8. 19:42
 9/12 A kérdező kommentje:
A sima gyerek háziorvos küldött. Nem firtattam, miért pont oda, gondoltam csak tudja, hova kell ezzel vinni. A neurológia mitől jobb, mint a Dévényes? Érdekel, nem kötözködök, nekem első babám, semmi tapasztalatom nincs. A párnát még nem próbáltuk és a YouTube tornát, de megpróbálom ezeket is.
2021. dec. 8. 20:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, a neurológus biztos, hogy orvos.

Amúgy meg ne neurológushoz vidd, hanem fejlődésneurológushoz.

A kettő nem ugyanaz!

2021. dec. 8. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!