Mi lehet a baj? Van egy 5 hónapos gyerkőcöm. Eddig semmi probléma nem volt az étvágyával, megkezdtük a hozzátáplálást is, tápszeres baba. VISZONT!
A napokban ha a gyümölcsöt/zöldséget adom neki, nem fogadja el, pontosabban folyamatosan szeretne kiszállni a pihenőszékből evés közben. Ezzel még nem is lenne problémám, de 2 napja a tápszer evése közben is homorít, morog, mérges, míg fel nem állok és az eddig jó étvágyú gyerkőcöm lényegesen kevesebbet eszik.
Próbáltam terelni a figyelmét, másképp tartani evés közben. Ezzel azt értem el, hogy jó nagyokat bukott utána.
Valószínű fogzik is, nagyon folyik a nyála, a keze állandóan a szájában van.
Ezek a problémák lehetnek a fogzás miatt? Tapasztaltatok hasonlót?
Hát,mondjuk ne 5 hónaposan tömd meg a gyerekedet gyümölcsökkel.
Nem véletlenül kezdjük 6 hónaposan és akkor is kóstolgatással,a gyomra még nincs felkészülve arra,hogy hirtelen adj neki ennyi újdonságot és nagyobb mennyiségben.
Ráadásul vissza is bukja,bakker,nem elég figyelmeztető jel neked,hogy ez még korai? A gyerek tiltakozása,a bukás és az étel elutasítása ha nem elég intő jel akkor b*szki semmi..:D
A fogzás egy dolog,az mindig megzavarja az étkezési szokásokat,de ami korai az korai,nem lehet egy kalap alá vonni az összes problémát.
Kesves válaszoló!
Nem önfejűen kezdtem el! Tápszeres baba így az ajánlás a 4 hónapos kezdés. Mint írtam nem ezzel van a problémám, hanem, hogy a TÁPSZERNÉL csinál hasonlóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!