TSMT torna jó lehet?
A kislányom most tölti a 15 hónapot.
8 hónapos kora óta mászik és áll. Az állás is néha önálló tehát nem mindig kapaszkodik. A fal és a bútorok mellett lépeget.
Ha fogom az egyik kezét jön mellettem.
Már megtesz pár lépést ha leülök hozzá és hívom persze akkor ha megtudja magát támasztani a fal mellett.
De önállóan még nem akar elondulni.
Úgy vettem észre, hogy a mászást választja mert az gyorsabb megoldás.
Dévényen már voltunk 6 hónapos korában mert nem forgott és letapadtak az izmai. Ott nem mondták, hogy a lábával lenne valami probléma.
Hintában is sokat van.
A TSMT-t ajánlotta a védőnő mert 15 hónapos korára már önállóan kellene járnia.
Kicsit húzós egy vizsgálat több tízezer forint.
Voltatok hasonló helyzetben? Dévényre vinnétek vissza hátha vagy megpróbálnátok a TSMT tornát?
18 hónapos koráig kell önállóan elindulnia.
Ne vezetgesd, azzal csak ártasz és azt segíted elő, hogy minél később induljon el önállóan. Ezen kívül az egyensúlyának a megtalálásában is hátráltatod, ami az önálló járás alapja.
A TSMT alapjában véve hasznos dolog. Nekünk a Dévényesünk azt mondta, hogy ő kötelezővé tenné minden ovis gyereknek. De most még - pláne emiatt - még nincs rá szükségeteket valószínű.
Nem tudom a dévényest azért. TSMT "Organikus érési zavar" diagnózissal fut. Konkret tünettant írnak a normàlis oldalakon. Ez olyan "mindenki szedjen aszpirint" dolog...
Óvodás ha nincs az adott betegsége, óvoda utan mért egy kötelező gyakorlatsort csinàljon?
A baba mozgásfejlődése egészben szàmít, ha jól halad, fejlődik, ügyes a baba, akkor nem baj ha nem jár 15 hónaposan, mert 18-ig kell, de még az is csak egy szám.
Nem lett volna szabad megfognod a kezét.
Nem akarlak megbántani, de ez az igazság.
Azért nem jár egyedül, mert még nem tart ott a fejlődése, az egyensúlya.
Amikor megfogod a kezét, hamis biztonságérzetet nyújtasz számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!