Hogyan segít a dévény torna ha a 4 hónapos baba egyszerűen utál hason lenni? Masszázs vagy vannak gyakorlatok?
Az én fiam nagyon feszes volt. Nagyon nem akartam dévényeshez vinni, féltem a módszertől. Ő is utált hason lenni a feszessége miatt. De aztán adtam egy esélyt a módszernek. Valóban végig üvöltötte a fiam azt a közel egy órát, de az első alkalom után még aznap vigyorogva emelte fel a fejét és láthatóan nagyon tetszett neki, hogy képes rá. 4 hónapos korától jártunk egy éves koráig mire teljesen kikezelték. Nagyon nehéz volt az a heti egy alkalom de olyan látványos eredményeket ért el az amúgy koraszülött fiamon, hogy nem volt kérdés, hogy fogat összeszorítva ki kell bírnom ezeket az alkalmakat.
Biztosan nem megoldás mindenre a dévény, de nekünk bevált és örülök, hogy rászántam magam végül.
Volt egy szobatársam anno a kórházban akinek szintén javasoltam hogy vigye el a korababáját legalább egy állapotfelmérésre azzal nem veszít semmit, mert az a baba semmit nem akart csinálni még 6 honaposan sem. Ők elutasítottak mindenféle fejlesztést és a ma már 3 éves gyerek olyan ingatagul mozog mint egy egy éves totyogó. Nem kúszott, nem mászott, hanem rögtön járt.. nem vagyok szakember de szerintem a dévény segíthetett volna ezen.
Nem vagyok egy Dévény-hívő, mert úgy gondolom, az esetek 80%-ában feleslegesen szaladnak az anyukák megkínoztatni a gyereket. Persze ha nagyon szükséges, akkor nagyon jó, hogy van ilyen.
De én előbb bevetnék mindent, amit magam is tudok csinálni. Kislányom is utált hason lenni, de sokat tornáztattam, masszíroztam. A habtapin sokat hasaltattam, szinte állandóan. Felmutattam neki babageometria füzetet, képeket, csörgőket, így miközben emelte hason a fejét, edződött a nyakizma. Vedd le a kiságyról a körforgót, ha van. Tegyél meg mindent, hogy hasra fekve érkezzen neki a legtöbb inger.
Akinél gond van, annak hasznos, de manapság boldog boldogtalan viszi a babáját, mert nem csinál mindent azonnal, és pánikolnak hogy a szomszéd Juliska babája már csinálja amit kell.
Elárulom a babák sokszor nem szeretnek hason lenni, mivel így dolgoztatni kell az izmokat, ami kényelmetlen. Mikor megerősödik a háta, nyaka, már nem lesz kényelmetlen.
Ha még időben vagytok, legyél türelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!