Baj, ha a babám egy èvesen nem akar igazán a járással
pròbálkozni?
Figyelt kérdés
Brutálisan ügyes baba, kanapèra-ágyra fel-le mászik, letolat ròla, lehajol állásbòl, gyorsan közlekedik kapaszkodva egy jò ideje már. 7 hònapos korátòl mászik. Önállòan is tud állni már szèpen, ha èpp belefeledkezik magába álldogáll szèpen. Pár napja megtett 3 lèpèst előre, szèpen alakul az egyensúlya már, de azòta sem akarja gyakorolni, nem èrdekli. Ha hìvom a kanapètòl tètova, inkább leereszkedik ès mászik. Pròbálom motiválni, de nem igazán nyitott rá, úgy látom bátortalan vagy nem is tudom. Hagyjam a fenèbe? Nektek hogy alakult ez a járás tanulás időszak? Ösztönöztètek a babát, mikor már láttátok, hogy menne ez neki vagy ráhagytátok? Köszönöm!
Dehogy is. Ne erőltesd, nem kell motiválni. Ha úgy érzi elfog indulni.
18 hónapos korig kell legkésőbb elindulnia.
2021. nov. 25. 11:16
2/12 anonim válasza:
Nem!Azt mondják,hogy minden baba elindul másfél éves koráig.Az enyém 17 hónapos volt.
2021. nov. 25. 11:40
3/12 anonim válasza:
Nem kell erőltetni. Az én lányom 11 hónaposan állt fel, és 14 hónaposan indult el stabilan.
Ráér még.
2021. nov. 25. 12:18
4/12 anonim válasza:
Így van, nem szabad erőltetni. Nem értem, miért akarják sokan, hogy minél előbb elinduljon egy gyerek. A lányom is nehezen indult el, 14-15 hónapos volt, amikor először magától felállt és tett 1-2 lépést, de csak 18 hónaposan indult el (ami teljesen normális). Bizonytalan volt.
2021. nov. 25. 13:47
5/12 anonim válasza:
Természetesen nem erőltettem. A baba jobban tudja mikor kész rá. Ha eddig ilyen szépen eljutott, nem fog megtorpanni a mozgásfejlődése. Elindul mikor itt van az ideje.
2021. nov. 25. 14:38
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok. Èn sem erőltettem semmit soha nála, de viszonylag gyors mozgásfejlődèse volt. Alig volt el 7 hònapos, mikor elkezdett mászni, kiülni a kúszás után. 8 hònapos korában felállt, 9 hònapos korátòl lèpeget kapaszkodva mindenhol. Rendben, akkor várok türelemmel ès csodálom :) Nem siettetni akarom èn, csak nem tudtam kell e ezt neki motiválni vagy sem. Mert pl a kúszást, forgást doki tanácsára motiváltuk csörgőkkel, könyvekkel stb... Egyèbkènt mèg nem adtam rá semmilyen bokatartòs első lèpèses cipőcskèt. Csak harisnya+csúszásgátlò zokni van rajta. Ez ìgy elèg?
2021. nov. 25. 16:17
7/12 anonim válasza:
Persze, hogy elég. Nem is kell más.
2021. nov. 25. 18:14
8/12 anonim válasza:
Ez nem teljesen igaz. Inkább azt lehet mondani, hogy még a konduktorok között is megoszlanak a vélemények. Nekünk kifejezetten javasolták beltéren, mivel a sík felület semmilyen ingert nem ad a talpaknak. Plusz amit mezitláb használtunk bent az a szenzoros szőnyeg volt (én készítettem habtapra ragasztottam különböző dolgokat, követ, mulcsot, ágakat, kupakokat, fahasábokat stb).
Nekünk aki megnézte a lányom lábát mikor elkezdett felállni, azt azt mondta, hogy mezítláb odakint legyen amennyit lehet. Hál istennek pont tavasszal indult el, így mentünk mezítláb mindenfelé.
2021. nov. 25. 19:17
9/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom kire hallgassak. Az egyik barátnőm lánya egy hònapja papucsban jár, de totál kemènytalpúban, s mèg alig lèpked kapaszkodva. A másiknak meg a dokija is azt mondta nem kell cipő, csak miután stabilan kezd járni. Mivel nincs padlòfűtèsünk s már baromi hűvös mindenhol a padlò esèlytelen a mezìtlábaskodás...
2021. nov. 25. 21:28
10/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 1 hónap stabil járás után kell cipő. Nekem így mondta a doki. Be is tartottam. Addig csúszásgátlós zoknicipő volt rajta kint (tavasz vége, nyár eleje volt). Bent meg semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!