Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha elfogy a tejem anyatejet...

Ha elfogy a tejem anyatejet vegyek vagy tápszert adjak?

Figyelt kérdés
Aki próbálta már mindkettőt, melyik a praktikusabb? Nagyon hajazok az anyatej felé, de nincs még tapasztalatom.
2021. nov. 23. 17:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Az anyatej propaganda sok mindenre képes, az persze gondolom nincs dokumentálva ahogy frissen felbontják a tápszert és már ott van a szennyeződés…
2021. nov. 23. 19:22
 12/18 anonim ***** válasza:
90%

Olyan gyakran nem fordulhat elo ez. Minden gyártási folyamatban van lehetőség sajnos hibákra, de azért hogy csomagolás közben történjen és egészben belekeruljon a rovar az biztos nem, ugyanis zárt rendszerben csomagolják.

Ha valami miatt aggodnek az nem a rovarok egyébként sem, hanem valamilyen nehezfém-szennyezés, ilyenre volt már példa.

De a nehezfem-szennyezettseget sokkal kevésbé vizsgálják az élelmiszereknél, és a tejet leadó nő is ehet mondjuk tonhalat meg lazacot és akkor máris ott egy kis nehezfem a tejben.

2021. nov. 23. 19:27
 13/18 A kérdező kommentje:

Remélem :(

2021. nov. 23. 19:41
 14/18 anonim ***** válasza:
38%
Neked van fogalmad arról, hogy egy ilyen gyárban hány zsilipen, szűrőn át lehet bejutni? Oda egy darázsnak esélye nincs bekerülni, még a gyártótérbe sem, nem hogy egyenest a zacskóba. Az akkor kerül oda, ha valaki direkt odateszi, ennyiben maradhatunk… Más anyatejébe viszont simán belekerül bármi, elég ha csak betol pl egy adag olyan ételt amire a gyereked érzékeny, máris megnézheted magad és akkor még a higiéniai kérdéseket nem is pedzegettem, mert hogy a bevizsgálás az nem úgy működik, hogy minden üveg lefejt tejet szigorúan tesztelnek laboratóriumban, hanem az azt adó nőt tesztelik, ettől ő még azt eszik meg azt csinál amit akar.
2021. nov. 23. 19:53
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. nov. 23. 20:22
 16/18 anonim ***** válasza:
46%

Az immunrendszer erőssége tényleg nem az anyatejtől függ. Végig tápszeres voltam, anyumat anno lázasan nem engedték szoptatni, utána szegény próbálkozott, de nem volt már esélye...

Én tápszereztem, amikor elapadt a tejem.

Viszont barátnőm nem. Ő feliratta a gyermekorvossal. Egészséges, nem koraszülött babája volt, csak neki is elapadt a teje, doki meg írt neki.

A tej tárolása és hozzájutása bonyolultabb, mint a tápszeré, de gondolom azt is meg lehet tanulni, szokni. Tápszert e miatt tartom praktikusabbnak. Tápértékben, vitaminban nem ad kevesebbet, mint az anyatej.

Kérdezd meg a gyermekorvost és a védőnőt, hogy mit ajánl, milyen lehetőségek vannak.

2021. nov. 23. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdés lényegét, de leírom nálunk mi volt. Koraszülött ikreim mar az inkubátorban donortejet kaptak, nem volt választás, valamit kapni kellett. Császár után 12 órával kezdhettem fejni, de mivel extrém koraszülöttek, nem volt tejem. Az inkubátorbol mikor kikerultek, akkor választhattam hogy a kórházba mit adok, donor tejet,vagy tápszert. Illetve mikor haza kerültek, akkor is a gyerekorvos írt volna ki donor tehet,ha igényeljük.

A kérdésed ha jol értem melyik a praktikusabb. Nos a tejért minden nap menni kell, sterilizált üveggel. Tápszert tudsz venni akárhány doboz előre, szinte akármelyik hipermarketben, vagy drogeriában.

2021. nov. 23. 20:55
 18/18 anonim ***** válasza:
43%

9# Neked mi bajod? :D A válaszom egyértelműen az 1-es fujjogónak szólt. Nem orvosi, meg szakirodalmi feltárást és anyatej kampányt írtam, csak közöltem a tényeket, hogy így is felnőnek gyerekek, egészséges emberek lesznek. Közel sem volt a donortej sosem ördögtől való, ez most van túlmisztifikálva. Ha van rá lehetőség és valaki nyitott rá, érdemes megpróbálni, ha nem, akkor nem.

Én tej mellett döntenék HA lehet, de ez én vagyok. Más döntsön tápszer mellett, ha neki az a kézenfekvőbb megoldás, csak a fujjogást nem tudom hova tenni.

2021. nov. 24. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!