Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha elfogy a tejem anyatejet...

Ha elfogy a tejem anyatejet vegyek vagy tápszert adjak?

Figyelt kérdés
Aki próbálta már mindkettőt, melyik a praktikusabb? Nagyon hajazok az anyatej felé, de nincs még tapasztalatom.
2021. nov. 23. 17:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
49%
Biztos, hogy nem adnám senki más tejét a gyerekemnek, akkor sem ha bevizsgált, fúj. Ennyire nem kell belebolondulni az anyatejbe, semmi pluszt nem ad más teje a gyerekednek, teljesen jó a tápszer is, nem értem a dilemmát, logisztikailag is sokkal egyszerűbb.
2021. nov. 23. 17:53
 2/18 A kérdező kommentje:

Fúj

Én erre mondtam ugyanezt, nemrég láttam egy fórumon:

[link]

Ki tudja mi kerül bele a tápszerbe hébe-hóba

2021. nov. 23. 17:59
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Tápszert, esetleg ha koraszülött akkor egy rövid ideig az anyatej. De szerintem nem olyan egyszerű anyatejet venni, mint tápszert..
2021. nov. 23. 17:59
 4/18 anonim ***** válasza:
86%
Anyatejet nem tudsz venni, max. ismerőstől. A védőnőtől tudsz igényelni, ő tud tájékoztatni arról is, van-e egyáltalán "szabad" mennyiség - nem szokott lenni, mindig több igény van, mint amennyien adnak le tejet.
2021. nov. 23. 18:06
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

Fúúúj. Én is tejmamival nőttem fel. 31 éves vagyok, brutál jó az immunrendszerem, nem haltam bele más tejébe és jó a viszonyom a tejet adó nővel is, ismerjük egymást. Ez csak mostanában kezd ilyen tabu lenni. :D

Kérdezz rá a védőnőnél. Ha van anyatej, miért ne? Ha nincs, én azért bárkitől nem "vennék". Akkor inkább tápszer.

2021. nov. 23. 18:32
 6/18 anonim ***** válasza:
60%

Hát szerintem alapvetően a tápszer biztosabb.

Én valahogy alapvetően tartózkodom idegenek testnedveitol, de ugye azért a női tej tápanyagtartalmát nagyon változó is lehet.

Szerintem legfeljebb éretlen /koraszülött babánál indokolt.

2021. nov. 23. 18:34
 7/18 anonim ***** válasza:
91%

Attól is függ, mennyi idős a gyerek.

A lányom 1 éves volt, mikor újabb terhesség miatt elapadt a tejem. Én tápszert/tejitalt vettem neki, ilyenkor már úgyis más táplálékot is magához vesz, 2 étkezés maradt csak szoptatásra.

Kisebb babánál más a helyzet nyilván. Én adtam oda a saját tejemből más babájának még a legelején, mikor rengeteg tejem volt, és jó volt tudni, hogy jó helyre került, de személy szerint én nem fogadtam volna így el. Akkor még írtóztam a tápszer gondolatától, és én is előre érdeklődtem más lehetőségekről, de valahogy annyira furának éreztem, hogy más anya tejét adjam neki... így meg, hogy már tápszert kap, utólag visszagondolva nagy butaság volt ennyire félni tőle. A következő gyereknél is a kizárólagos szoptatásra törekszem majd, de a meglévő tapasztalat miatt már nem leszek idegbajos, ha mégis pótolni kell.

2021. nov. 23. 18:47
 8/18 anonim ***** válasza:
45%
Ahan, biztos a gyárban került bele a bogár... Biztos nem kívülről került bele a 8 hónapja nyitva lévő, becsomósodott tápszerbe, dehogy...
2021. nov. 23. 18:47
 9/18 anonim ***** válasza:
45%

5: hát az immunrendszered az tuti nem az anyatejtől jó, ugyanis én 3 hétig voltam szoptam és 10 éve nem jártam betegség miatt háziorvosnál pedig vitamint sem szedek, nem kell mindenbe belemagyarázni.

Mellesleg te nehogy azt hidd, hogy ha mástól szedsz anyatejet akkor az sterilebb mint a darázsos tápszer (amiről még sosem hallottam valós esetet a környezetemben). Simán megvakarja valaki a seggét, beletúr az orrába, zsíros hajába majd azzal zárja le az amúgy szintén nem strelizilált pet palackot, ezt nincs az a bevizsgálás ami detektálja és akkor még meg sem említettem egy retkes mellet, a káposzta tonnaszámra zabálását meg hasonlókat, te meg azt adod a gyerekednek. A tápszer egy streil gyárban készül, stabil formulával, fél évente egyszer több ezer tonnából egy zacskóba maximum bekerül egy porszem, meg 10 évente egyszer a világon egy darázs (már ha nem felbontás után került oda és kamu a poszt).

2021. nov. 23. 18:53
 10/18 A kérdező kommentje:
#8 Igen, a gyárban került bele. Németországban történt az eset, nem is ritkán fordul elő. Keress rá, hogy käfer in babynahrung...
2021. nov. 23. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!