Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetnék felkészült...

Hogyan lehetnék felkészült Anya? Mire van itthon szükség, ha baj van?

Figyelt kérdés

Első gyerekes Anyuka vagyok, pár hete szültem. Azóta volt egy mell gyulladásom és be is lázasodtam, nem tudtam hirtelen, hogy szopizhat e így a pici,vagy sem.. később a védőnő mondta, hogy 39fokig szopizhat.

Nem voltam felkészült, így eddig a lefejt tejet mindig kiborítottam, azóta lefagyasztottam pàrat.. illetve vészhelyzet esetèn vettem tàpszert is.

Aztàn azon gondolkoztam, hogy ha Ő lenne làzas, még làzcsillapítóm sincs neki itthon… úgyhogy most azokra lennék kíváncsi, amik nálatok tapasztalt anyukáknàl kellettek, jó ha volt otthon, mert biztonságban éreztétek a piciteket!

Lehet túl parázom, de mi pl kicsit messzebb lakunk a vàrostól, így időben egy ügyeletes gyógyszertàrba elmenni, időbe telik, így ezeket akarom elkerülni.. :)

Köszönöm, ha segítetek! 🙏🏻

Egy Anyuka

2021. nov. 22. 08:02
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Ha szeretnel szoptatni tovább, ne a vedonodtol tájékozodj, sajnos nincsenek naprakész ismeretei (lázasan is lehet szoptatni). Van egy SZAKEMBEREKBŐL álló fb csoport, erre keress: Szoptatási tanácsadás kerdezz-felelek
2021. nov. 22. 13:51
 32/34 anonim ***** válasza:
45%

Én válaszolok a kérdésedre is, ha már sokaknak nem sikerült:

Dologel a fogára. Nem mindenkinek válik be, nekünk elég volt ez is, annyira nem fájt nekik (két gyerekem van).

Sampon a koszmóra, mindkét lányom koszmós volt, ez kicsiknél előfordul gyakran.

Sinupret megfázásra. Még a nagyobbnak is ezt adom. Sajnos most hiánycikk, talán decemberben újra lesz.

Lázcsillapító

Laxaclean, ha nem jön ki a kaki. Ez a gyerekeknek való változat, sokkal humánusabb, mint a kúp. Ez az első időkben még nem fog kelleni, később jól jöhet.

Laevolac, ami szintén segít a kakinak.

Baby Luuf balzsam. Ha köhögnek, ezzel kenegetem estére.

Nasivin, vagy tengervizes orrspray a bedugult orrokra, illetve orrsziporszi, bár ez nem készítmény.

Octenisept fertőtlenítésre.

Neogranormon, Bephanten.

Kb. ezek mindig vannak itthon :)

2021. nov. 22. 15:36
 33/34 anonim ***** válasza:
30! Ez tény, nem kitaláció.
2021. nov. 22. 15:43
 34/34 anonim ***** válasza:

Másik kérdéshez válasz : (nem én írtam!)

Mindenképpen hívd fel az ügyeletet. Nekünk a gyerekorvos azt mondta, ha 3 hónapos kora előtt lázas lenne, azonnal kórház, egy fél kúpot adni otthon és indulni.

[link]

Az ilyen picik még nem tudják a váladékot felköhögni, emiatt is dokihoz kellene fordulni.

Az orrát kell szívni? Milyen a váladék színe? Ha nem átlátszó vizes, akkor bakteriális fertőzés, erre szintén a doki tud valamit mondani. Szóval szerintem hívd fel az ügyeletet, holnap pedig a gyerekorvost.

2021. nov. 22. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!