Milyen feltételekre van szükség ahhoz, hogy a kórházból hazavihessék a szülők a babát?
Én is olyan házban nőttem fel, ahol nem volt melegvíz. Fűtés is csak a konyhában. Ha kinéz az ember a bababoltok több százezres árukészlete mögül, akkor könnyen megláthatja, hogy Magyarországon csaknem 3millió ember él a létminimum alatt, és legalább félmillió gyerek szabályosan éhezik.
Az csak itt a GYKn van, hogy mindenki milliós megtakarítással, saját lakással meg autóval fog vele csak a gyerekvállalásba.
Nálunk se nagyon nézett körül, de azért megjegyezte, hogy látom készülök, nagyon jó. Pedig kivikszoltuk az egész lakást :D
Szerintem ez függ attól, hogy milyenek a szülők. Pl ha látja rajtuk hogy normális, rendezett körülmények között laknak, akkor nem fog bogaraskodni.
Szülés után amikor jött, konkrétan a konyhában a pult tele volt piával, meg félig üres chipses zacskóval. Szabadkoztunk, hogy nem volt idő elpakolni a tejfakasztó óta, de csak legyintett. Pedig nagyon szigorú, hallottam már vitatkozni.
Amúgy sajnos szerintem is elég alacsonyak a normák, de mondjuk ha tisztaság és szeretet van, nem olyan vész...
A védönők többsége (tisztelet a kivételnek) lesz.rja, hogy hova viszik haza a gyereket. A szomszédunk úgy vitte haza a babát (januárban), hogy nem volt fűtés a házban. A lányom egyik kis csoporttársa mindig éhesen és piszkosan megy oviba, ott is van egy pici baba, ott se csinál semmit se a védőnő, se a gyermekvédelmis.
Pedig elvileg szigorítottak a rendszeren, mert az utóbbi években túl sok gyerek halt meg a saját otthonában a "rendszer" dolgozóinak nemtörődömségének köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!