Hogyan lehetnék felkészült Anya? Mire van itthon szükség, ha baj van?
Első gyerekes Anyuka vagyok, pár hete szültem. Azóta volt egy mell gyulladásom és be is lázasodtam, nem tudtam hirtelen, hogy szopizhat e így a pici,vagy sem.. később a védőnő mondta, hogy 39fokig szopizhat.
Nem voltam felkészült, így eddig a lefejt tejet mindig kiborítottam, azóta lefagyasztottam pàrat.. illetve vészhelyzet esetèn vettem tàpszert is.
Aztàn azon gondolkoztam, hogy ha Ő lenne làzas, még làzcsillapítóm sincs neki itthon… úgyhogy most azokra lennék kíváncsi, amik nálatok tapasztalt anyukáknàl kellettek, jó ha volt otthon, mert biztonságban éreztétek a piciteket!
Lehet túl parázom, de mi pl kicsit messzebb lakunk a vàrostól, így időben egy ügyeletes gyógyszertàrba elmenni, időbe telik, így ezeket akarom elkerülni.. :)
Köszönöm, ha segítetek! 🙏🏻
Egy Anyuka
Így van, gyerekorvos ír fel mindent.
Az 'anya' szó amúgy kis a.
8 hetes a lányom. Mi a dokitól csak a vitaminos recepteket kaptuk (fürdetős meg popsikrémes nem kellett, mondtam neki fel se írja).
2és fél éves a fiam, neki a pipsikrémtől pl véres sebes lett a hatsója. De nem is ez a lényeg.
Mikor az oltást kaptuk 2hónaposan vele, akkor írt a doki germicid kúpot kiváltottam majd dobtam is ki, mert olyan rövid a szavideje, mi meg nem kellett, hogy használjuk.
Nekünk a doki mind a 2 gyereknél azt mondta, 38fokig nem csillapítunk lázat, ha afölé megy akkor azonnal doki/ügyelet. Egy csecsemő ha lázas akkor ott nem otthon csillapítgatás a teendő.
3honapos kortól nurofent használtunk a naggyal, kicsivel is azt fogok, ha szükség lesz rá. Ne legyen.
Emellett ami kell(het) az orrszívó. Sóoldatos orrsprayt mondanak még, de nálunk egyiknél sem jött be, doki ir fel mindig gyogyszertárit.
Szóval igazábdiból nálunk a 8hetesre semmi nincs itthon az orrszívón kívül. Nem is stresszelek emiatt.
35km-re van a doki, nekünk sem a szomszédba
Nem feltétlen gondoltam most csak gyógyszerekre, de azért oké:)
A védőnő azt mondta, nincs dolgom a gyerekorvossal, ha helyi gyerekorvost választom, azt Ő intézi, és Ő is értesíti, ha megszültem.
Hazaérkezésünk után a 4.napon jött ki, kaptunk receptet fürdetőkremre,testápolóra,popsikrémre, d vitaminra, k vitaminra, és a kis szemére szemcseppet.
Ennyi. Nekem a lázcsillapító eszembe sem volt, ő pedig fel sem hozta, meg sem írta rá a receptet…
Másnap ki is váltottam..
Azért, mert ezt a kérdést kiírtam, nem vagyok felelőtlen, meg nem kell egy kettőnek kioktatóan írni, és nem muszáj kommentelni…
Nem mindenhol egyforma a gyerekorvos, ahogy a többi orvos, védőnő sem…
Amit még a gyerekorvos adott az egy tájékoztató füzet az oltásokról.. ennyi.
Nyilván, ha magas láza lenne a gyereknek, nem itthon csillapítgatnám, hanem ügyeletre vinném, de a kérdésem igazából arra irányult, hogy mi az az alap dolog, aminek itthon kellene lenni.
Az Anyát meg olyan betűvel írom, amilyennek akarom.. nem is értem, hogy emberek,nők ennyire meg vannak keseredve, hogy unalmukba ide jönnek és ebbe belekötnek??
Akik értelmes választ írtak, köszönöm!
(Az Anya nagybetűvel irva női név. Amennyiben neked nem ez a neved, hanem az anyasagodra utalsz vele, hatalmas egomaniarol arulkodik.)
Más gyógyszert a felsoroltakon kívül csecsemőknek nem kell otthon tartani. Ha nagyobb lesz, akkor majd sebfertőtlenítő, szentabletta vagy más hasfogo, daedalon kúp, esetleg köptető és köhögés csillapító, multivitamin.
Sebtapasz, több méretben, vágható ragtapasz, vatta.
10#
És ugye az neked is meg van, hogy orvos javaslatára, engedélyére adható x gyógyszer? Jah.. Hogy nincs..
Láz miatt kórházat? 😂😂
19!
Aha. Na és a kiveszed a kupot és beadod a gyereknek mert lázas, az konkrétan orvosi javaslat vagy rendelvény? Jah, hogy egyik sem. A felhivod az orvost/kórházat, elrebeged a problémát és az orvos azt mondja, add be, az orvosi javaslat. Jah, hogy te nem esszel élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!