Hamarosan begolyózok?
Általában akkor sír egy baba ha éhes, szomjas, pisis, fáj a hasa, vagy ölben szeretne lenni!
Én annó reggel felkeltem, lányom is, átpelenkáztam, felöltöztettem megszoptattam, bele raktam a hordozóba vittem magammal és beraktam egy mosást, oda raktam az ebédet, elmosogattam, majd mikor nyügös lett ölbe vettem mutattam neki a lakásban mi micsoda, plüssöket mutogattam neki, magam mellé fektettem képes könyveket,
mutogattam neki olvastam a meséket, majd ismét pelusozás szopi és cicin elaludt. Míg aludt kis házimunkát még végeztem, porszívózás ( nem kelt fel rá) teregetés, mosogatás portörlés elpakoltam a szárazruhákat, majd megkajáltam, és mire felkelt kész lett minden, az egész nap szabad volt, nem volt gondom semmire, vele tudtam lenni a nap további részében! Délután sétálni vittem, boltba mentünk, nem volt gondom nem kellett azon agyalni ezt meg azt mikor csinálok meg!
Nagytakarítást akkor csináltam felmosás fürdőtakarítás mikor párom szombaton vagy vasárnap elvitte sétálni a lányunk!
Próbáldd meg jobban beosztani az időt, főzz moss pakolj pl. mikor délelőtt alszik, és délután te is tudsz vele aludni, így fittebb leszel az éjszakai keléseknél is. Mindig 2 napra főztem. Így másnap már arra sem volt gondom.
Sokat volt ölben lányom, ilyen korban már kezdi érdekelni a külvilág, a te öledből több mindent lát, és jobban érzi magát ha melletted ill. kézben van!
Egyxbabatornáztató lehet már lekötné, egy rúd, aminek lábai vannak, és csörgők lógnak le róla, fölé rakod és elnézegeti, majd próbálja lökdösni.
Azért a kiságyban nem valami izgalmas bámulni a plafont, oldalra még nem forog, ha valamit szeretne nem tudja elvenni!
Osszd be a napod, és meglátod mindenre jut majd idődcnem leszel ideges, babád is nyugodtabb lesz, neked meg lesz rá magadra meg a házimunkára is időd!
Szia, ennyi idős volt a lányom, amikor beruháztam három dologra:
rezgős pihenőszére játékívvel, egy játszószőnyegre és egy adamo hintára.
Csodát tettek! Ha 10 perc után elunja az egyiket, beteheted a másikba. Sokáig teltek így a napjaink, hogy eközött a három között vándorolt az ébrenlét alatt. Löktem egyet az adamo-n, ő csendben ringott, én kiteregettem/beágyaztam/porszívóztam stb. Mikor elmentem mellette, minig löktem rajta egyet, így tök sokáig benne volt :)
Igazat írt valaki: ágyba ne tegyél játékokat. Legyen az az alvás helye. És ez igaz arra is, hogy ha játékidő van, ne az ágyába tedd, hanem máshová, olyan helyre, ahol te is vagy éppen. Pihenőszékben a konyhába amíg mosogatsz, WC ajtóba, amíg nyugodtan vécézel, stb.
Kitartás, hamar elmúlnak ezek az idők is ne aggódj :)
Hú, mintha csak én írtam volna! Nálunk is ugyanez a szitu sajnos. :(( Az én kislányom lassan 3 hónapos lesz, de rengeteget sír, akármit csinálok... teljesen átérzem a helyzeted, sokszor én is úgy érzem, hogy az őrület határán állok.
Ne haragudj, hogy segíteni nem tudtam, inkább csak azért írtam, hogy tudd, nem vagy ezzel egyedül.
Szerintem nagyon sok lehetőség van, és azok nagyon különbözőek. Azt kell választani, ami mindkettőtöknek megfelelő. Sokan vallják, hogy csak a baba a fontos, de ugyanúgy fontos az anyuka is, hiszen mi látjuk el őket, mi foglalkozunk velük, tanítjuk...stb. Vannak sírós és nem sírós babák, azt szokták mondani, hogy ezt kinövik. Persze addig is ki kell bírni.
Én azt gondolom, hogy jó lenne egy rugalmas napirend kialakítása, jó lenne egy bizonyos sorrendbe jönnének a dolgok, ez biztonságérzetet ad a babának. Sosem voltam híve az igény szerinti szoptatásnak, mert fennáll a túletetés veszélye, ennek a következménye lehet a hasfájás is. Szóval próbáld 3 óránként etetni, általában közel azonos mennyiséggel. a 200 ml kicsit soknak tűnik számomra, ilyenkor biztos túl eszi magát. Próbáld meg szabályozni valamennyire, és ha még szopna, inkább kapjon cumit, mert ilyenkor nem az evés kell neki, csak a szopó reflex működik. Tudom, sokan ellenzik a cumit, de nálunk bevált.
Nem írtad, hogy mennyit alszik evések között, és azt sem, hogy hogyan alszik el. A kiságyba valóban ne legyen sok játék, mert ha szeretne elaludni, a sok ingertől nem tud. Ha ébren van és jóllakott, tedd inkább a nagyágyra, nem kell aggódni, ő még nem esik le. Rakj pár játékot köré, de ne sokat. Nagyon jó a babaszőnyeg, az én lányom pont 2 hónapos volt, amikor kapott, nagyon szerette. Lógott rajta 2-3 játék, azokat nézegette.
Fontos, hogy ha látod, hogy kezd nyűgős lenni, ásítozik, akkor tedd le aludni. Ha hasfájós, jó a hasonfekvés, mert az segíti a pukikat távozni. Cumi a szájba, egy kis símogatás, lehet így könnyen elalszik.
Sokat számít az is, ha csak rövid időre köti le egy-egy dolog, akkor folyamatosan változtass a helyzetén. Tedd napközben is hasra, rakd pihenőszékbe vagy hordozóba, vidd ki a konyhába magadhoz, ha főzöl, ott is sok a látnivaló. Beszélj hozzá folyamatosan, hallja a hangodat. Énekelhetsz is neki, bár az én lányomat ennyi idősen nem érdekelte.
Az is fontos, hogy te is pihenhess. Ha alszik, egy kicsit te is aludj, vagy csak pihengess, vagy ha az is kis segítséged alkalmas rá, hagyd rá egy órára, sétálj egyet, menj el vásárolni...stb.
Ti is sétálhattok együtt a babával, gondolom még mózesben van, így ott is hasrafordíthatod, úgy is alhat a babakocsiban.
Próbáld meg kb. azonos időben etetni, játszani és altatni. PErsze ez folyamatosan fog változni, de egy rugalmas napirend pár hétig minden korban tartható, aztán változnak az igények így változik a napirend is.
Én nem értek azzal egyet, hogy kézben legyen egész nap, illetve hordozni kell a babát akár kendőben, akár másként. Persze szükség van az anya közelségére, de én ezt nem azzal oldottam meg, hogy fogtam egész nap, hanem mellette voltam. Sokat beszéltem, beszélek hozzá, mutogattam a játékokat, ha valami gondja volt, akkor azt megoldottuk gyorsan. A lányom nagyon nyűgös, ha nem alszik eleget, így ha látom, hogy álmos, szinte azonnal leteszem aludni. 2 hónaposan jó, ha egy órát volt fenn, a többi alvás volt, szépen egyedül a kiságyban cumival a szájában. Ennyi idősen cumizott egyébként is, ezt fokozatosan elhagyta, ahogy jött a fogzás, és mindent a szájába tömködött.
Szóval kipróbálhatod a hordozást, az igény szerinti szoptatást, de ha ettől nem javul a helyzet, inkább próbálkozz a napirenddel, a közös, de nem kézben lévős játékkal.
Nálunk ez van ma is, van, hogy egyedül játszik, mint éppen most is, van, hogy nem akar egyedül lenni és akkor közösen játszunk. Folyamatosan figyelem az igényeit, és kicsit bele-bele nyúlok a napirendbe, hogy maradjon minden nyugodt, és kiszámítható. Már elmúlt 7 hónapos a lányom.
Légy kitartó, próbálj megnyugodni, és egy kicsit próbálj összeszedettebb lenni. hidd el, hogy menni fog!!!
bocsi ez előző válasz anélkül ment el, hogy akartam volna:-)
Szóval forgójáték is szokott tetszeni a babáknak, a babaszőnyeg is nagyon jó. Változatlanul azt mondom, hogy folyamatosan változtasd a helyét a lakásban, és ha sírni akar, maradj mellette, beszélj hozzá, mutogass neki te játékokat, próbáld meg nem felvenni. Ha nem működik, akkor ott a hordozókendő. Abban sétálhattok is, nem muszáj babakocsiban tolni.
Az altatással kapcsolatban sokat nem tudok tanácsolni, mert nálunk nem volt ilyen gond. A Suttogónak van egy módszere a susogás és ütögetés, ami műkdött is nálunk egy darabig. Ez annyit tesz, hogy hosszan kell az s hangot mondani, és közben ritmusosan kell a mellkasát ütögetni, persze csak finoman. én nem ütögettem, mert hason aludt a lányom, maradt a hátsimizés és a susogás. No persze a cumival.
Állítólag, ha jól használod a hordozókendőt, nem fog fájni a derekad, a hátad.
Tudom, hogy nem egyszerű a helyzet, de úgy gondolom, hogy fokozatosan fog javulni, ha már többet mozog, jobban fogja érdekelni a játék, akkor már nem kell annyit cipelni. Addig viszont a legjobb, ha magadra kötöd, és időnként próbálod letenni nézelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!