Próbáltátok a mosipelust? Hogy boldogultok vele?
6 hónapos terhes vagyok és erősen gondolkozunk a témában, hogy mi is legyen. Kismillió videót végignéztem a témában, de ahány ház, annyi szokás. Nehéz kiigazodni egyáltalán hogyan érdemes elindulni.
Használ valaki mosipelust itt? Miért váltottatok rá és hogyan boldogultok vele? Mi a mosási technikátok? Öblítitek, áztatjátok, tároljátok mosás előtt? Meddig? Hogy kezelitek a kakis pelust?
Végül bejött, vagy váltottatok az eldobhatóra? Minden tapasztalat érdekelne. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, nekem ez ilyen "agyműtétnek" tűnik, pedig biztos bele lehet jönni. Nehéz feldolgozni, hogy mikor mit miért kombinálok valamivel, stb. Annyival egyszerűbbnek tűnik az eldobható, de ha belegondolok mekkora mennyiségű szemetet termel így egy baba, az kétségbeejtő.
Nekem pozitív és negatív tapasztalat is segítség! :)
Nem használtam.Nagyjából 3 óránként kellett az eldobhatót is cserélgetni csecsemőn..
Nagyra meg már megszoktam az eldobhatót :D
Érdemes egyébként a mosipelusos csoporthoz csatlakozni fb-on, illetve ha pl bolyhoska.hu-ról vásárolsz, nekik is van saját belső csoportjuk (ott használtan tudod a bolyhoskás termékeket megvenni/eladni, ezek prémium kategóriások, ebből adódóan viszonylag borsos áruk is van újonnan).
Ezekben a csoportokban nagyon szívesen segítenek a babád méreteinek, szokásainak megfelelően tippeket adni, hogy milyen pelust milyen betétkombinációval használj és a legtöbb esetben bármilyen problémára is jön valami megoldás is.
Szerintem a mosinál a legtöbb időt amúgy a "betanulás" viszi el, utána már igazándiból 10-10 percekről beszélgetünk, hogy mondjuk berakj egy mosást, vagy összerakd a pelusokat. Első gyereknél érdemes kitapasztalni, mert ott van annyi időt már terhesen is, de 2., pláne 3. gyereknél már biztosan nem vágnék bele a nulláról.
Még esetleg 1-2 észrevétel. Nem tudom mások hogy csinálják, de nekünk a tárolás lakáson belül gondot okozott, mert azért a fedeles vödör nem zár hermetikusan, így ki kellett raknunk az erkélyre. Szerintem az elkerülhetetlen, hogy valamennyi szaga legyen, sokszor mosás közben is érezhető, így jó, ha van egy erkély, terasz, ahol tudod tárolni a használt pelusokat.
Ha neked éppen egy bonyolultabb rendszer tetszik meg, akkor is érdemes 1-2 egyszerűbb (pl zsebes) pelust választani, amelyek apuka/nagymama kompatibilisek, amennyiben ritkán akarsz eldobhatósat adni rá.
A legpraktikusabb egyébként a PUL vagy gyapjú külső, és abba a betét, ezeket ugyanis újra lehet mosás nélkül használni, ha nem szennyeződnek kakival, de ha pisis is lesz, a PULt én simán áttörlöm és kicsit kirakom szellőzni azt csá. Alapvetően 4-5 külsővel már simán tudsz vinni nappalokat, ha 3 naponta mosol és a babád nem kakil naponta 8x. Én majdnem mindegyik rendszert kipróbáltam egyébként, az AIO-t bánom a legjobban, mert az mindenképpen nagy csomagot csinál, plusz ha annak mégsem jó a betétje az én babámhoz, akkor nincs varia, max jól megtoldom boosterrel, hogy még nagyobb legyen a hátsó. Ha újrakezdhetném, akkor egyáltalán nem vennék AIO-t, csak külsőket, és max 1-2 zsebest.
Van erkélyünk és a mosás sem igazán gond, nekem is inkább az okoz már a rákészülésnél nehézséget, hogy egyáltalán hol kezdjem, milyet érdemes venni, hogy érdemes kombinálni... Ez a része tűnik "agysebészetnek", ami miatt nem biztos, hogy bele merek vágni.
Amúgyis úgy sejtem, hogy a kakis pelusokkal lesz az elején problémám (gyomor tájékon) és nem tudom merjek-e erre rögtön az elején rátenni mégegy lapáttal, amíg hozzá nem szokok a helyzethez. :)
Bár az eldobhatónál ugyanúgy akadhatnak gondok nyilván amíg meg nem találnánk a tökéletesen illeszkedőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!