Baba mellett tèvèzès?
Igazad van, abszolút szükségtelen a tévé, illetve egyéb képernyos eszköz ennyi idősen. Nálunk sem megy a teve, és nincs unalomuzo telefonnyomogatas a felnőttek részéről.
2 éves kislány anyukája
Háttérzajként én nagyon sokáig használtam egész nap míg kicsi volt. Ez kellett a meg nem zakkanáshoz.
Most alkalmanként megy neki mondókás/éneklős videó esetleg duck tv, ez napi max 1 óra több részletben, este meg az "én műsoraim", híradó és társai. A felnőtt műsorok nem érdeklik egyáltalán.
Az idegrendszere köszöni szépen jól van, jól alszik, eszik és nem zombi.
Túl van ez tolva szerintem is.
4-essel értek egyet.
Másfél éves a fiam, nálunk is napközben általában 'alapzajként' szól a tv, különböző csatornákat váltogatok, néha leköti és neki pár percet, aztán megy tovább.
Egyszerűen belebolondulnánk mindketten a csendbe, nyilván beszélgetek veled, oda-oda szólok, de nem vagyok azaz egész nap csacsogó anyuka, akinek be nem áll a szája...
Nálunk is megy a Bogyó és Babóca, gyerek dalok / mondókák, JimJam stb..
Esténként pedig Én is nézem a tv-t, ezek általában egyáltalán nem érdeklik, ilyenkor már apukával van elfoglalva, együtt játszanak :)
Nincsen semmi baja, él, egészséges, szuperül elalszik egyedül stb :D
A mozgóképnek van hatása az idegrendszerre, de ezektől a hatásoktól nem tudod megvédeni a gyermeked, plusz neked is kell egy kis idő, amíg nem őt tutujgatod. Ettől nem leszel rossz anya.
Én kompromisszumos megoldásként (köztem és a lelkiismeretem között) azt csinálnám, hogy letöltött műsorokat tennék be a gyereknek, a jelenlétében is csak ilyeneket néznék. Szerintem elég, ha csak akkor kezdenek el hamis értékeket a fejébe ültetni a reklámok, amikor már egyáltalán nem tudod "elzárni" tőlük. Amíg módomban állna, ezeket próbálnám kerülni.
Én is úgy gondom hogy kicsit túltolják ezt a tv dolgot.
És sok minden mást is, gondok itt a hurci-szopi-mosipelus.
Digitális világban élünk.
Ne egész nap a tv előtt üljön meredten az a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!