Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba mellett tèvèzès?

Baba mellett tèvèzès?

Figyelt kérdés
Mostanában megengedtem az 1 èvesemnek 1-2 rèsz Bogyò ès Babòcát, illetve ilyen pár perces jòpofa gyerekműsort, ahol gyerekekkel ènekelnek, s külömböző hangszereken játszanak, tapsolnak. A kisfiam is táncolt, tapsolt, B ès B-nál meg kb meg sem mozdul, annyira lesi. Ilyenkor szoktam bepakolni a mosogatògèpet, gyorsan elmosogatni, ilyesmi. Bevallom most megbántam ezt, mindenhol károsnak ìrják, s szòltam a fèrjemnek is, hogy nem szeretnèm, ha este a nappaliban TV-znènk a gyerek előtt, sajnos mostanában nem akar lefeküdni csak 9-kor, utána meg a fèrjem is megy aludni, mert hajnalban kel, szòval neki max a PC játèk marad kikapcsolòdásnak. Fèrjem szerint rúldrámázom ezt, szerinte egy család sem ül a csendben estènkènt csak azèrt, mert van gyerek, nyugodtan nèzzek valamit, nem kell azt a gyereket egèsz nap szòrakoztatnom. Nappal most csak a mondòkák mennek vagy a rádiò, de TV nem.
2021. nov. 17. 13:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
A bogyó és babóca sztem tökre belefér, lányom abból tanult meg csomó szót meg érzelmet meg történést. Viszont este tényleg nem jó a tévé, mert túlpörgeti az idegrendszerét, szarabbul fog aludni. Játsszon inkább a férjed játékkal, mi is azt szoktuk, egyikünk játszik, másik altat, altatás után csatlakozik.
2021. nov. 17. 13:45
 2/15 anonim ***** válasza:
33%

Igazad van, abszolút szükségtelen a tévé, illetve egyéb képernyos eszköz ennyi idősen. Nálunk sem megy a teve, és nincs unalomuzo telefonnyomogatas a felnőttek részéről.

2 éves kislány anyukája

2021. nov. 17. 13:47
 3/15 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem meg a férjednek van igaza. Nem kell egész nap nézze a tv-t, de ha te bekapcsolsz magadnak valamit amikor a gyerek épp eljátszik akkor őt úgysem fogja érdekelni az a műsor amit te nézel, max 1-1 reklám aminek érdekesebb hangja van arra felnéz kicsit. De én még nem láttam 1 éves gyereket pl Comedy Centrált nézni órákig :D
2021. nov. 17. 13:53
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

Háttérzajként én nagyon sokáig használtam egész nap míg kicsi volt. Ez kellett a meg nem zakkanáshoz.

Most alkalmanként megy neki mondókás/éneklős videó esetleg duck tv, ez napi max 1 óra több részletben, este meg az "én műsoraim", híradó és társai. A felnőtt műsorok nem érdeklik egyáltalán.

Az idegrendszere köszöni szépen jól van, jól alszik, eszik és nem zombi.

Túl van ez tolva szerintem is.

2021. nov. 17. 13:58
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
Hat en sokáig egy szobában éltem a gyerekemmel és bizony néztem tv-t. Semmi baja nem lett
2021. nov. 17. 14:22
 6/15 anonim ***** válasza:
63%

4-essel értek egyet.

Másfél éves a fiam, nálunk is napközben általában 'alapzajként' szól a tv, különböző csatornákat váltogatok, néha leköti és neki pár percet, aztán megy tovább.

Egyszerűen belebolondulnánk mindketten a csendbe, nyilván beszélgetek veled, oda-oda szólok, de nem vagyok azaz egész nap csacsogó anyuka, akinek be nem áll a szája...

Nálunk is megy a Bogyó és Babóca, gyerek dalok / mondókák, JimJam stb..

Esténként pedig Én is nézem a tv-t, ezek általában egyáltalán nem érdeklik, ilyenkor már apukával van elfoglalva, együtt játszanak :)

Nincsen semmi baja, él, egészséges, szuperül elalszik egyedül stb :D

2021. nov. 17. 14:26
 7/15 anonim ***** válasza:
41%

A mozgóképnek van hatása az idegrendszerre, de ezektől a hatásoktól nem tudod megvédeni a gyermeked, plusz neked is kell egy kis idő, amíg nem őt tutujgatod. Ettől nem leszel rossz anya.

Én kompromisszumos megoldásként (köztem és a lelkiismeretem között) azt csinálnám, hogy letöltött műsorokat tennék be a gyereknek, a jelenlétében is csak ilyeneket néznék. Szerintem elég, ha csak akkor kezdenek el hamis értékeket a fejébe ültetni a reklámok, amikor már egyáltalán nem tudod "elzárni" tőlük. Amíg módomban állna, ezeket próbálnám kerülni.

2021. nov. 17. 14:28
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk reggel felkeléskor megy a tv kb 2 órát és este a híradó környékén kapcsolom be újra...bár most, hogy hamarabb sötétedik néha korábban. Ez van. Nem fogok teljes csendben itthon ülni és áhítattal nézni a gyereket ahogy játszik. Sokszor kapcsolok internetrádiót is...így van egy alapzaj de ga akarnám se tudnám a tv-t, telefont kizárni az életéből. Egyébként még nem is nagyon érdekli, mesét se néz. 1 éves
2021. nov. 17. 14:31
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
A gyerekeim úgy nőtekk fel, hogy volt tv, nem csak az, közbe játszottak stb, 21 éves. Amikor lett külön szobája 16 évesen, nem kért tv, nem izgatja.
2021. nov. 17. 14:33
 10/15 anonim ***** válasza:
81%

Én is úgy gondom hogy kicsit túltolják ezt a tv dolgot.

És sok minden mást is, gondok itt a hurci-szopi-mosipelus.

Digitális világban élünk.

Ne egész nap a tv előtt üljön meredten az a gyerek.

2021. nov. 17. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!