Bébikompot vettetek a gyereknek?
Mindenhol azt olvasom es a vedono is azt mondja hogy veszelyes,nem egeszseges,ne vegyek.
De igazabol en,parom,testvéreim mind hasznaltuk annó kiskorunkba ...es itt vagyunk,semmi bajunk
Szerintetek?
Tudom, hogy káros, tudom, hogy nem javasolják. Nem is használjuk. De ez az “50 év múlva” érv egy kicsit vicces. Vagy van valami kutatás erről (hogy ennyi idő elteltével okozza a problémát)?
-doktor úr, mitől fáj a derekam?
-ó, hát azért, mert 50 éve bébikompozott.
kérdező, a "baj" nem feltétlenül fizikai következményt jelent. mivel a mozgás- és kognitív fejlődés szoros összefüggésben van, pl. a szem-kéz/szem-láb/kéz-láb koordinációt, ezáltal az írás-, olvasáskészséget is befolyásolhatja, vezethet mindenféle figyelemzavarhoz, stb.!
nagyon káros.
"es itt vagyunk,semmi bajunk"
Nem nagyon értem, hogy még mindig hogyan hangozhatnak el ilyen dumák, már ne is haragudj. Hány dohányzó nem lesz tüdőrákos, hány alkoholista nem lesz májzsugoros, hány ujjszopó nem lesz fogszabályzós, hány 70 pluszos nem lesz tbc-s (amikor még nem volt kötelező a BCG), hány csokizabáló nem lesz cukorbeteg, hány elhízottat nem az infarktus visz el. Soroljam még, vagy érted mire gondolok?
"hány ujjszopó nem lesz fogszabályzós"
Sose szoptam az ujjam, mégis lett fogszabályzóm...
Engem is szeretett anyám beleb@szni. A derekam szar, a gerincem enyhén ferde deréknál.
a bokám tropa.
Végtére is, olvasol egy csomó rosszat. Szakember is felhívja a figyelmed rá, hogy káros.. De te helikopter lévén : mi baj lehet? 🤦♀️
Utálom ezt az "én is használtam és itt vagyok" hozzáállást.
Használtad,de nem tesz jót és veszélyes is.Minden sz*rba beakad,borul,rossz testtartást tanít a babának és lábujjheggyel kell magát tolnia.
A még járni képtelen baba agyilag és idegrendszerileg sincs erre felkészülve.
De ha neked megfelel,hogy tönkre teheti a gyereked gerincét (mert konkrétan ülő helyzetben hajtja magát..) és lábát csak azért mert 'te is használtad gyerekként' akkor vegyél neki.Mindenki úgy cseszi el a sajátját ahogy akarja,nem kötelező senkire hallgatni..🤷
Nem gondolnám, hogy minden mozgásszervi bántalom a bébikompra vezethető vissza kizárólag. Nem mindegy a gyerek életkora, mennyire tudja magát tartani, mennyire izgága, milyen a bébikomp kialakítása, van-e mozgásszervi problémákra hajlam a családban, a gyerek nem született-e ilyen irányú rendellenességgel... stb, a szülőnek ezekre figyelni kellene. Nem mindenkinél alakulnak ki ilyen problémák csak azért, mert a szülei használtak bébikompot, és akinek nem használtak, azoknak is alakulhatnak ki ilyen bántalmak.
A dohányzás káros hatása könnyebben nyomon követhető, viszont a légszennyezettség miatt az sem egyértelmű feltétlenül, és még ott sem lesz mindenki beteg, de ott már a passzív dohányzás hatásai miatt felmerül, hogy nem csak az lehet beteg, aki használja, hanem az is, aki nem dohányzik, a bébikompnál ilyen nincs, szóval attól, hogy egy gyereket beültetnek ilyenbe, még nem lesz gerincbántalma egy közelében lévő másik gyereknek, akit sose ültetnek be.
"A még járni képtelen baba agyilag és idegrendszerileg sincs erre felkészülve."
A kisgyerekkori fotóim alapján nálam nem járásképtelen korszakomban használták a bébikompot a szüleim, hanem amikor azért már tudtam járni, tartani magam, de ebből nem tudtam kimászni.
Hogy őszinte legyek én magasról sz*rok rá,hogy melyik mozgásszervi problémát okozhatja és melyik életkorban.Mentegetőzzek majd ha 10 évesen gerincferdüléses,hogy biztos nem én tehetek róla azóta 50 más káros dolgot csinálhatott?
Nekem bőven elég volt az,hogy azt mondták káros a gyerek számára.Ha az ember ezt hallja nem a miértjét keresi és mondogatja,hogy 'DEHÁT NEKEM IS VÓT' hanem azonnal azt mondja,hogy b*szki nekem még az esély se éri meg...
Legalábbis normális szülő,de van a másik réteg aminek minden mindegy csak had nyomja még 10 percig a gyakorit nyugodtan.Mert nem volt elég egész nap azt nyomni,kell még az a +10 perc is minden áron.
Nem is akarnám tudni vagy megkockáztatni,hogy az én gyerekeknél vajon okoz-e majd problémát.OkozHAT tehát nem kell az a sz*r.Nem is kellett magától szépen elindult 18 hónapos koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!