Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS lázas a Pici, mit tegyek?

SOS lázas a Pici, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egész délután vízszerű takony folyt a nózijából, alig akart elaludni is. Este szokott időben lefektettük, előtte orrszívás. Most ébredtem nemrég, hogy sír és tiszta forró. Hónaljban 38 fokos a Pici. Adtam neki lázcsillapítót, kiszívtam a nóziját meg orrsprayt kapott. Nagy nehezen elaludt. Mit tudok még tenni? Vigyem ügyeletre vagy elég ha reggel is lázas még?
2010. szept. 4. 01:42
 1/5 A kérdező kommentje:
10,5 hónapos
2010. szept. 4. 01:51
 2/5 anonim ***** válasza:
én nem értek hozzá, de sztem ha bizonytalan vagy, akkor hívd fel az ügyeletet, vagy a mentőket, és kérdezd meg, hogy ilyenkor mit kell tenni.
2010. szept. 4. 02:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Cebion csepp, az C vitamin. Innivalóba 10 csepp naponta. Sokat itasd langyos teával! Ha lázas, lázcsillapító kúp, 6 óránként lehet csak adni. Miután beadtad fél órànként lázmérés, lement-e a láza, ha nem, és 38,5 felett van, akkor hűtőfürdő, ha az sem hatott akkor hideg vizes lepedőbevkell tekerni acmesztelen mellkasàt.

Eszik iszik, mert ha nem akkor fáj a torka!

Egyébként ilyen picinek nem mérünk lázat hónaljban, popsibsn pontosabb a mérés, vagy megbízható fülhőmérő!

2010. szept. 4. 07:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem attól függ, milyen lázcsillapítót adtál be neki. Én először mindig homeopátiással próbálkozok, ha az nem viszi le (bár leszokta)akkor jöhet a vényre felírt. Ha az sem viszi le, és jelentősen emelkedik a láza, vagy nem iszik, rosszul van... én akkor vinném ügyeletre. De tényleg ha bizonytalan vagy, egy telefont megér a dolog, megmondják mit tegyél, és Te is megnyugszol. Jobbulást a picinek!
2010. szept. 4. 07:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Én mindig a hűtőfürdőt alkalmazom először,általában ez leviszi a lázát,ha nem akkor kap lázcsillapítót,de csak ha 38,5 felé emelkedik.Ha 3 napnál tovább is lázas,vagy ha netán elérné a 39 fokot,akkor hívd az ügyeletet vagy vidd orvoshoz.
2010. szept. 4. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!