Anyukák, hogy vagytok fittek, szépek egy újszülött mellett? Hogy van energiátok ennyi mindenre?
Sziasztok! Az én kislányom 1 hónapos múlt, mostanában viszonylag jól alszik, csak hajnali 3 és 6 körül kell, igazából osszetehetem a kezem szerintem. Viszont így is elképesztően kimerült vagyok egész nap, szó szerint mindenem fáj a fáradtságtól, kezem lábam, derekam, fejem. Az első hetekben itt volt az anyósom, mindenben segített, a férjem is segít, de nem várom el tőle, hogy munka után még a házimunkat is ő csinálja, engem pedig borzasztóan tud frusztráltni ha pl nincs elmosogatva, fel kell porszívózni stb. A fozesrol nem is beszélve, szeretnék itthonra finomat főzni, de mint valami mosott szivacs olyan vagyok. Valószínűleg akkor kell majd az ilyeneket megoldanom mikor alszik a Picur, mert ha ébren van, 10 percnél tovább sehol nem marad meg csak a kezemben.
Végül pedig, ami valójában talán nem is annyira fontos, de nagyon zavar, amit a tükörben látok. Nagyon hiu vagyok, és most ugyebár szépen kiutkozik a kialvatlanság az arcomon, amin semmilyen smink nem segít. Olyan sok anyuka szép ilyenkor is, mikor fáradt,én is szeretném magam csinosnak érezni, de nagyon nem megy.
Remélem nem tűnik panaszkodasnak nagyon mindez, mert a legfontosabb, hogy itt van a mi kis kincsünk, csak pár ötletet szívesen fogadnék hogy javítsak egy kicsit magamon. Köszönöm Nektek
Az első 4 hónapban menüztünk, mert folyamatosan igényelte a közelséget, valamint kellett a pihenés nekem is a 2 óránkénti kelés miatt.
Megpróbáltunk kicsit gépesíteni, mosogatógép,szárítógép, mert főként a mosogatás nagyon sok időt igénybe vett, valamint így csak beszórtam mindent a gépbe és el is tűnt a kupi a konyhán.
Az első fél évben ugyanúgy utáltam én is ahogy kinézek. Szülés után lefogytam az első egy hónapban a kezdősúlyomra na de aztán utána csak úgy szaladtak fel a kilók. +7 pontosabban, a kialvatlanságtól és a szoptatástól szó szerint zabáltam, aztán fél éves volt mire megálljt parancsoltam. Most 8 hónapos múlott és lement az a 7 kiló két hónap alatt és még mindig szoptatom. Végre kibírja azt a kis időt reggel amíg rakok fel egy egyszerűbb sminket, mert a mai napig főként mostanában a fogzás miatt megint semmit nem alszunk és rendesen bőröndök vannak a szemem alatt, szóval egy kis sminktől én is jobban érzem magam. Nem mondanám, hogy sokkal egyszerűbb lett, de azért egy kicsit igen, valamint hozzáedződtünk. Kezdem megszokni a napi 4-5 óra alvást, azt is részletekben. Persze néha a bőgés határán vagyok, de mindent megér! A takarítás néha sikerül hétköznap mellette, néha marad hétvégére és akkor a párom segít. Főzés már megy hétköznap is, de próbálok kevésbé időigényeset és inkább hétvégére marad a panírozós, összetettebb kaja.
Egy szónak is száz a vége, engedd el azt hogy hogy nézel ki és hogy semmire nincs időd! Hidd el, nem fog így maradni, csak légy türelemmel a baba és magad felé.
Jó egészséget és babázást kívánok!
Kérdező, sajnos muszáj lejjebb adni az igényekből, és elengedni bizonyos elvárásokat. Most még nehéz, hisz csak egy hónapja élsz ebben, de idővel könnyebb lesz.
Én korábban majdnem minden nap festettem a szememet, kivéve hétvégén, vagy 15 évig. Most viszont utoljára a lányom keresztelőjén voltam kifestve: 13 hónappal ezelőtt. Elengedtem.
Korábban minden héten áttakarítottam mindent, most már képtelenség egy 15 hónapos mellett nekem. 2-3 hetente takarítok, vagy csak fele olyan alaposan. Lejjebb adtam belőle.
Korábban mindig rend volt a házban, idegesített a kupi. Most egy totyogó mellett állandóan az van, mert bármennyit pakolok, ő rögtön "rendet tesz" :-) utánam. Elengedtem.
Nyilván nem könnyen, de muszáj volt.
Én nem tehetem meg, hogy mindig rendeljem az ételt. Viszont a lányom semmi sem jó, nyűgös napjain óriási kihívás a főzés mellette. Most már csak röhögök az elsózott levesen vagy a túlfőtt tésztán. A férjemnek meg mondom, hogy a gyereknek ma nehéz napja volt, így különösen kell értékelni, hogy egyáltalán étel kerül az asztalra :-). Ennyi.
Csecsemő és totyogó mellett nem lehet, és nem is kell sem házi tündérnek, sem címlap lánynak lenni. És idővel majd tényleg több idő jut bizonyos dolgokra. Én már annak is örülök, hogy rendszeresen lakkozom a körmöm, az elején én ezt nem tudtam.
Nekem egy 2 gyerekes kolléganőm mondta, mielőtt szülni mentem: "Az a legfontosabb, hogy pihent legyél." Ezt nagy betűvel, vastagon emelném ki, annyira egyetértek vele erre az egész 2-3 évre. Tényleg ez a legfontosabb! Nem a háztartás, nem a rend, nem a kinézeted. Pihenten ugyanis a gyerekkel is sokkal türelmesebb, kedvesebb, és figyelmesebb tudsz lenni.
Vettem neki egy pihenőszéket abban ül amig hajat mosok, szárítok, sminkelek,odatolom magam mellé és közben énekelek és bohóckodok, a kezébe adok dolgokat. Mikor befekszek az ágyba felrakok egy textil arcmaszkot(azt nem kell kenegetni, mosogatni )
Körmöshöz havi 1x eljárok (az utcánkban van) addig az apja vigyáz rá.
A lakás minden pontján van egy kézkrém meg ajakbalzsam, így ha arra járok mindig kenek egyet😄😄😄
Hajolaj a wc melletti szekrényben, amikor kiszaladok wcre reggel bekenem.😄😄
Arcmaszkok az éjjeliszekrényben... meg jópár ilyen apró hülye trükk.. amikor már nem volna erőm felkelni és megcsinálni ezeket akkor pont kéznèl van😃.
Az alvást semmi se pótolja, de pár jó arcmaszk meg egy smink azért segít, jogy ne ess hanyatt ha tükörbe nézel...😃
A sminkem kb 5perc alatt kész de minden nap felrakom reggel ( alapozó, púder, tus, szemöldök, pirosító)
A hajam itthon festem, előre rákészülök és az apjára bízom.
9hónapos a babám
Ja es amit kihagytam...
A gyerek az első de a második én vagyok és nem a háztartás😉
Persze rendet teszek meg tisztaság van, de előbb mosok hajat, mint hogy ablakot pucoljak😃😃😃
25ös
Köszönöm Nektek a sok választ, ne haragudjatok emiatt, de jó érzés, hogy nem vagyok ezekkel egyedül. Hiába olvas róla az ember, átélni és másoktól hallani/olvasni sokkal közvetlenebb.
A férjem rengeteget segít, hazaér este hatkor és nekiáll sütit sütni nekem, elmosogat ha úgy van, osszedob egy gyors kajat, barmit megcsinál, én vagyok úgy vele, hogy nem szeretném, hogy ezt is neki kelljen. Sajnos szerintem ilyen a jellemem, hogy nekem ezt meg KELL csinálnom és zavar, konkrétan kudarcként élem meg, hogy nem sikerül pl elmosogatni. Az a baj, hogy borzasztó maximalista vagyok magammal szemben, épp ezért zavar ha a környezetem vagy épp én nem úgy nézünk ki, ahogy nekem megfelel.
A sminkelés igazából már pik-pak megvan, igazából csak egy kis szemceruza, szemöldök igazítás és szemkornyek ápoló (bár abszolút hatástalan 😅) és kész, ami igazán zavar, hogy ez sem segít semmit az arcomon. Ez az amihez hozzá kell szoknom, hogy egy zombi feje néz ram vissza a tükörből. Mindig is borzasztó hiú és kritikus voltam a kulsomet illetően, ezt magamban kell elrendeznem.
Vitaminokat szedek, a femibionnak a szoptatosát, vasat, C vitamint, magnéziumot, grapefruit cseppet, úgyhogy ezzel szerintem nincs gond.
Mindezek ellenére persze hihetetlen boldog vagyok, hisz itt van az en csöppem, épp a babakocsijában szundizik hosszas altatás után (én is megreggeliztem), és az ő látványa, az, hogy ő itt van mindenért kárpótol.
Szép napot Nektek Anyukák ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!