Sárgaság mikor múlhat el?
Jövő héten lesz a kislányunk 3 hetes, a kórházban besárgult, volt egy éjszakát a kékfény alatt, reggel vért vettek tole, rendben volt a bilirubin szintje, így hazaengedtek.
A védőnő és az orvos is azt mondja, hogy 3 óránként etessuk, ez meg is van, mostanában már nem is kell mindig ébresztgetni, felébred magától, reggelenként egész sokat van ébren, de nem látom, hogy múlna neki a sárgaság. Olvastam, hogy ilyenkor 2 óránként kell etetni, de ezt nagyon nehezen tudnám kivitelezni, mert van, hogy 1 órán keresztül szopizik. Vagy kikopi, várunk egy kicsit és megint kéri a cicit. Nagyon félek, hogy valamit rosszul csinálok, hátráltatom a gyógyulását, pedig a legjobbat akarom neki. Kiszoktunk feküdni a fényre is, ahogy besut a nap, azt olvastam az is segít rajta.
A súlya nagyon szépen gyarapszik (szerintem), 3110 grammal született, 2980-al jöttünk haza, most pucéran 3420 gr.
Olyat is olvastam, hogy az anyatej is okoz sárgaságot és a tapszertol múlt el valakinek, szóval fogalmam sincs, hogy most jól csinálom e.
Előre is köszönöm a válaszokat
Nekem 6 hétig volt sárga a kisfiam.
Én is ideges voltam már és megnyugtatott a védőnő, hogy az egyik kisbabáról 3 hónapos korában ment le a sárgaság.
Az a lényeg, hogy gyakran szoptasd.
Gondolom a tápszertől is elmúlik de az orvos szerint az anyatejtől hamarabb elmúlik.
A sok folyadék a lényeg.
Nagyszerűen csinálod, ne izgulj.
Az, hogy hízik már egy jó jel, és ha magától kel, az azt jelenti, hogy kezd rendbejönni a dolog.
Nekünk is volt kékfény alatt a fiunk, 3 napot ráadásul, annyira felszökött a bilirubin szint, valami 500 felett volt nekünk.
Azt tudnod kell, hiába van már normál tartományban az érték, a szín még sokáig megmarad, legutoljára a szeméből fog eltűnni.
Nekünk kB 6 hét után múlt el teljesen, szóval nem egyik napról a másikra.
A szoptatáshoz sokat nem tudok mondani, mert én ebben az időszakban inkább fejtem a tejem és úgy mértem mennyit iszik egy etetés során, nyilván a "rendes szoptatás" jobb a testközelség miatt is, de nekem ezt tanácsolták, mert hogy cicin valamiért nem érezte jól magát...
Volt hogy egy órán át nyammogott a cumisüvegen, volt hogy 10 perc alatt lehúzta az egészet, az biztos hogy 1,5 óránként etettem az első két hétben, és utána álltam át a 3 óránkénti etetésre.
Szerintem nincs különbség tápszer és anyatej között ebben a témákörben, mert az a lényeg hogy folyadékkal ürül a bilirubin, minél több a folyadék, annál hamarabb.
Türelem és nagyon jól csinálod!
Az anyatej az anyatejes sárgaságot okoz.
Az más, mint a sima sárgaság. Nagyon sokáig elhúzódhat, de nem kóros.
Ha most jó a vérképe, akkor nincs nagy baj. Nyugi.
Ha tényleg baja lenne a májának, az már látszana a vérvételen.
Az én lányom 3 éves koráig volt májbeteg. 3 hetes korától.
Most 5.5 éves. Még mindig nem jó a vérképe, és valószínűleg nem is lesz minden májenzime a határ alatt soha.
Szóval van jele, ha baj van.
Szoptasd nyugodtan tovább. Még én is szoptathattam, nem kellett tápszerre váltanom. Ő 2 évig szopott.
6 héten keresztül volt sárga a kislányom. Vissza is kellett hordani miatta a kórházba.
A fiam kb 4 hétig és őt is kétszer visszahívtak. Gyógyszert is kapott,hogy csökkenjen a bilirubin szint.
Szépen elmúlt mindkettőnél.
Ma már 12 és 9 évesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!