Mi a véleményed a ka/ke végződésü becézésekről?
Tetszik?nem tetszik?
Nekem nagyon nem.ismerek 50éves Jozsikát,szerintem nagyon gáz.
a lányomat anyosomon kivül senki nem becézi igy,rá is rászoltam már hogy van a lányomnak beceneve és ka nélkül is lehet szólitani.
Nem tetszik. és azok a nevek se amik alapból igy végződnek.
Friderika pl.
Engem sem nagyon zavar. Vannak nevek, amikhez egész jó, Kicsi korban szerintem teljesen elfogadható.
Felnőtt korban már neccesebb, bár kedveskedésként/szeretetből néha engem is szólítanak -ke-vel és az nagyon jól esik.
Egyébként vannak nevek, amiktől én is gutaütést kapok, pl. Annácska, Edinácska - ezek már sztm túlzások, de pl. pici fiúnál a Tamáska, vagy Danika aranyos, vagy pici lánynál a Dórika, Andika.
Kicsi korban még okés,de felnőttként.
27évesen vagyok Gabika,szintén anyosom jovoltábol.
a családom nem hiv igy mert utálom,kicsi korom ota.
Engem a nagymamám,a nagynéném,a nagybátyám,sőt a párom édesanyja is Nikikének/Nikikémnek hív. 14 éves korom körül el kezdett zavarni,mert olyan kislányosnak tartottam,de aztán rájöttem,h csak kedvességből becéznek így,és ma már jobban szeretem,mint a Nikit(az olyan "száraz")!
20/L
A legrosszabb,amikor az Erzsébeteket Erzsikézik!!!
Két 19 éves Erzsébet ismerősöm van...
a név alapból szép,és nem gondolom,h a fiatal lányok esetleg utálnák a nevüket,de ezt a fajta becézést ki nem állhatják!!!
Amúgy nekem semmi bajom a -ka/ke végződésű becenevekkel,ha "ízlésesek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!