14 hetes babám nagyon ritkán kakil. Két hétig 2 naponta (eddig csak szopi volt), most hőmérős segítséggel 4 napra volt kaki (Milumil tápszert kap+anyatej). Mit tehetek, hogy gyakrabban legyen széklete?
"Mit tegyünk, ha kemény a széklet?
Ha a gyermek csak anyatejet kap, nincsenek ilyen bajok. A kiegészítő étkezés bevezetése után, vagy a mesterséges táplálás során azonban előfordulhat rendszeres székrekedés. Gyakran ördögi kör alakul ki: a kemény széklet fájdalmat okoz, ezért a gyermek visszatartja, ettől még keményebb lesz.
* Kenje be a baba popsiját vastagon vazelinnel, nyomjon egy picit a végbélnyílásba is.
* Tegyen a gyermek tejébe vagy pépes ételébe cukor helyett 2-3 teáskanál malátakivonatot.
* Ha a gyerek már kiegészítő ételt is kap, adjon a reszelt alma vagy babán helyett friss földieperrel kevert, beáztatott és összetört aszalt szilvát. Hajt a sárgabarack- vagy rebarbarakompót is.
* Használjon teljes őrlésű gabonából készült pelyhet, kétszersültet vagy kenyeret, ezekben több a ballasztanyag.
* Ügyeljen arra, hogy a gyermeke elegendő mennyiségű folyadékot kapjon. Ne adjon a gyereknek több tejet, mint ez az étkezési tervben szerepel, adjon inkább vizet, vagy teát.
* Keverje a délutáni pürét olyan joghurttal, amelyet bifidusz baktériummal ojtottak (A Magyarországon forgalmazott joghurtokon nincsen feltüntetve a kezelési eljárás.
* Tartós székrekedés esetén forduljon a gyermekorvoshoz, hogy ne legyen az ártatlan kis zavarból egy egész életen át tartó teher."
Szia!
Mi vost leszünk 16 hetesek, tápszeresek vagyunk - Milumil HA1 - és nekem nagyon jól bevált a következő:
etetés előtt adok neki langyos kamillateát egy kevéske cukorral - nagyon hatásos, semmi bajunk nincs tőle, jön a kaki, szép adag és a doktornő is javasolta!
Én inkább adok neki egy kevés cukros kamillát mint hogy szenvedjen a kakitól!!!
Próbáld ki nekem nagyon hatásos!!!
Nekem azt mondták, h nem lehet minden nap adni a kamillát, mert gyógyszernek minősül. Ezért mi váltogatjuk így: kamilla tea (1 dl víz + 2 mokkáskanál cukor), Laevolac szirup, néha glicerin kúp. Aztán vannak olyan napok, amikor egyáltalán nem kell semmi.
Van, aki a Normaflore-ra esküszik.
Ja, és próbálok sok folyadékot adni neki (Mecsek baby tea vagy babának való víz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!