Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósom csapi vizet adott a 7...

Anyósom csapi vizet adott a 7 hós babámnak. Szóljak neki hogy nemszabad?

Figyelt kérdés
Persze azt nemtudom hogy mióta adja neki,mert csak tegnap vettem észre.
2010. szept. 2. 09:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Csapvizet iszok, és azt adok forralva, de gyakran forralatlanul is a 8,5 hós kisfiamnak is. Ajánlom figyelmetekbe a következő cikket:

[link]

2010. szept. 2. 10:27
 12/17 anonim ***** válasza:
Nézd a kérdés az az elsősorban IHATÓ víz van e arrafelé, mertha igen, akkor persze nem lesz semmi baja tőle. A másik pedig, a főzés nem ugyanaz, mert a főzéskor forralod a vizet, nem a csapból adod.
2010. szept. 2. 10:35
 13/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
a forralás (főzés) a bacikat pusztítja el, de nem csak erről volt szó, hanem az előző válaszokban sokan a nátrium és egyéb ásványianyag tartalmat említették, hogy emiatt káros a csapvíz. erre fel írtam, hogy akkor főzni se lehetne csapvízzel.
2010. szept. 2. 10:40
 14/17 anonim ***** válasza:

én írtam a nátrium tartalmat.

a nátrium a kisbabáknál egy lilulást okoz, teljesen belilulnek töle. Ez nagyon kevés helyen fordul elö.

Felnötteknél már nem.

Ezért lehet csapvizet adni csak akkor nem ha a nátrium tartalma magas.

èn is csapvizet iszok és a baba is elöször forralva kapja. aztán meg mindegy. nagyon sok baktériumra van szükségünk ami pl a csapvízböl nyerünk, ez kell a jó emésztéshez.

2010. szept. 2. 10:44
 15/17 anonim ***** válasza:

nem a nátrium, hanem a nitrát okozza a fenti problémákat. és nem 7 hónaposoknál, hanem újszülötteknél. és nem napi 2 dl, hanem folyamatos fogyasztásnál, ha pl. abból van a teája, tápszere stb. készítve.

én azért szólnék, hogy inkább forralva adja neki, de emiatt nem hinném, hogy baja lesz, akjkor már kijött volna rajta.

2010. szept. 2. 11:36
 16/17 anonim ***** válasza:

Csak 1-1 alkalommal kapott,ami egyenlő 2-3 kiskorttyal.

Ugyan már!Mennyi lehet vajon benne a nitrit,nátrium

......stb???Az ilyen butaságoktól áll fejére a világ!

10:18-as válaszával teljesen egyettértek!

2010. szept. 2. 12:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a válaszát!Igazából nemakartam leszedni a fejét,ő is ember.Csak mindenki mondja hogy így a csapvíz,úgy a csapvíz.Én forralni szoktam neki,vagy veszek a boltban.Igazából nemiszik sok vizet.1dl-t nem iszik meg 1 nap.
2010. szept. 2. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!