Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyósom csapi vizet adott a 7...

Anyósom csapi vizet adott a 7 hós babámnak. Szóljak neki hogy nemszabad?

Figyelt kérdés
Persze azt nemtudom hogy mióta adja neki,mert csak tegnap vettem észre.
2010. szept. 2. 09:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
igen, mondd, hogy forralja fel neki!
2010. szept. 2. 09:51
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze, szólj.
2010. szept. 2. 09:52
 3/17 anonim ***** válasza:
55%
Nem lesz semmi baja de tényleg kérd meg vagy vigyél át nekik egy üveg babavizet.
2010. szept. 2. 09:52
 4/17 anonim ***** válasza:
48%

7 hónaposan már nem baj.

Azt nézd meg hogy mekkora a nátrium tartalma a víznek, ezt a neten több helyen megtudod nézni a falutok, vagy városostokban milyen a víz.

Mindegy hogy fel van-eforralva ekkora gyereknél már, de a nátrium tartalma ne legyen nagy.

Amúgy ha adott neki és nem fosik töle akkor tök mindegy. Meg ha nem lilult be töle akkor nem magas a nátrium tartalma sem.

2010. szept. 2. 09:54
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,mindenképpen szólok.Csak annyi lenne neki,hogy feljön vagy szól hogy vigyem le,mert egy házban lakunk.Néha elfelejtem levinni az itatópoharát,ha leviszem neki a gyereket.Tegnap is így vettem észre,hogy vittem le neki a poharát és látom pohárból itatja csapi vízzel.
2010. szept. 2. 09:55
 6/17 anonim ***** válasza:
47%

Még jó,hogy szólj!!! Ez nem kérdés!!! Nem is értem miért kell ezen gondolkodni..!

Már bocsi!

2010. szept. 2. 09:56
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves 09:54!

Szerencsére egyiks baja sem lett.Hol tudom megnézni milyen honlapon?Köszi szépen!

2010. szept. 2. 09:58
 8/17 anonim ***** válasza:

Nem lesz baja tőle,főleg ha nem gyakran történik.

De,azt hozzáteszem,hogy én magam sem iszom meg szivesen a csapvizet,mert sajnos nem látom honnan jön,ami van benne,és nekem az íze sem jó.

Én is ásványvizet iszok,a gyermekemnek is azt adok.Pedig már 1,5 éves. Persze csak olyat ami babáknak is való,hogy ne leyen túl magas az ásványi anyag tartalma.

2010. szept. 2. 10:02
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

Ma Magyarországon az a szomorú helyzet, hogy alig van település ahol valóban tiszta iható víz folyik a csapból.

Arzén, nitrit, nitrát, bór, fluorid.

Volt valahol egy térkép, ami mutatta a településeket, ahol nem megfelelő a csapvíz. Keress rá a neten.

De én ettől függetlenül szólnék

2010. szept. 2. 10:03
 10/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
jaj, lányok! isten ments, hogy mindenkit arra bíztassak, itasson mindenféle vizeket a babájával, de ha már a csapvíz ásványianyag tartalmáról van szó: ti akkor babavízzel és ásványvízzel főztök a babának? Nekem soha nem jutott eszembe, ahogy a magunk ételeit is csapvízzel főzöm. Vagyis feltehetően már az anyatejemben is az van, ami a csapvízben... ha meg akarjuk védeni a gyerekünket minden létező földi fertőtől, ki kell lőnünk a Holdra... sokan meg szidják az ásványvizeket a magas ásványi anyag tartalmukért, a kútvizet meg a nitrát miatt nem lehet inni. babavízzel fürdessünk, akinek a gyereke bele-belekóstol a fürdővizébe? szóval nem szabad túlzásokba esni. semmi baja nem lesz a babádnak a csapvíztől, és ha nem kapta el a karikaf...ás, akkor ezek szerint a forralatlan víz se okozott neki semmi problémát. Egy hét hónapos gyerek, aki már eszik mindenféle pépeset, rendelkezik a szükséges bélflórával. Szerintem. Nem azt mondom, én is a vízforralóból öntöm a vizet a kajájához, ha éppen van benne lehült víz, de ha nincs, hát nem pánikolok, kap forralatlan csapvizet. kérlek, ne pontozzatok le, ez nem felszólítás arra, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy én. ez mindenki saját felelőssége, aki ezt nem meri vállalni, annak lelke rajta, vegye a méregdrága babavizet és/vagy forralgasson. de szerintem az anyós fejét nem kell levenni. Sokkal hajmeresztőbbeket is olvastam én már itt, hogy két hónaposokkal túrórudit etettek és hasonlók...
2010. szept. 2. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!