Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok arról, amikor...

Mit gondoltok arról, amikor valaki amerikai nevet ad a gyerekének magyarosra átírva?

Figyelt kérdés
Pl. Dzsó, Dzsémsz, Priszilla, Dzsindzsör, Dzseszpör, Velörí

2021. okt. 11. 12:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Ezek erőltetettek.

De pl. Violet, Lili, Izabell, Elizabet igényesebb.

2021. okt. 11. 13:05
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
Hogy anyukáék vagy nem napon barnultak, vagy feltűnési viszketegségük van. És azt, hogy szerencsétlen, csóri gyerek :/
2021. okt. 11. 13:06
 3/14 anonim ***** válasza:
27%

Ilyen például az András - Andy is. Nincs vele semmi baj, jó ha a szülők gondolnak arra is hogy mi van ha a gyerek nem itt akar maradni.

Nekem egy keresztnevem van, magyar. Sehol máshol nem ismerik.

2021. okt. 11. 13:14
 4/14 anonim ***** válasza:
68%

Az, hogy aki ilyen neveket ad a gyerekének, az jól kib@szik vele vagy csak túl sok szappanoperát néz.

Annyi sok szép magyar név van vagy ha nem akar tipikus magyar nevet akkor vannak olyanok, amik "divatosak", jóval elfogadhatóbbak a fent említetteknél.

Szegény gyereknek egész életében azzal a névvel kell együtt élnie és igencsak meg tudja keseríteni az életét egy szar név. Hacsak nem akarod a gyereket átvinni amerikába, semmiképp nem szúrnék ki így a gyermekemmel, nem egy macska vagy kutya amin lehet jót röhögni, hogy milyen idióta neve van.

Ugyanennyi erővel lehetne akár kínai, afrikai nevet is adni szerencsétlennek..

2021. okt. 11. 13:14
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

Semmit. Nem találkoztam még ilyennel.

Aki igen, az milyen helyen lakhat...

2021. okt. 11. 13:15
 6/14 anonim ***** válasza:
73%

Semmire nem gobdolok, nem vagyok ovis, hogy mások nevén csámcsogjak.

Alapból majdnem minden név "külföldi". Az Erik, Anna, Emma stb nevek is más országokból származnak és magyarosítva vannak. Csak ugye ezek már megszokottak, mert ebben nőttél fel. A mostani gyerekek ha felnőnek, nem fognak megütközni a Benett néven, vagy a Szofin.

Neked lehet fura, de nekik?

Ok most felsoroltál nevestéges neveket, mind J betűs angolul, de az elsőnek igaza van. Senki se fogja csúfolni a kis Dorotit, vagy a kis Dominikot a neve miatt, max a felnőttek hüledeznek.

2021. okt. 11. 13:18
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Egyébként buta példákat hoztál fel, mert nem Válöri a magyar megfelelője, hanem Valéria, és van Priszcilla is.

A J betűsek soha nem fognak jól hangzani és kinézni dzs-ként. Ezért van fordítva J-re.

A Jonas nem Dzsonász hanem Jónás, a Joel nem Dzsoel hanem Joel.

Bita kérdés.

2021. okt. 11. 13:22
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

#3 az András a görög Andreas névből lett. Angolszász területen Endrú (Andrew).

De a nevek közül alig van magyar név. Mind külföldi név magyarosított változata. Csak régen nem kiejtés szerint magyarosították.

Amúgy a Richárd egy megszokott férfi név, pedig igencsak külföldi még az írásmodja is.

2021. okt. 11. 13:35
 9/14 anonim ***** válasza:
95%

Mit kellene gondolnom róla? Semmi közöm más gyerekének a nevéhez.

Legfeljebb megjegyzem magamban,hogy "ezt biztos nem adtam volna a sajátomnak".

Plusz,ha valaki lehet Fahéj,Ajándékocska vagy szimplán Lajos akkor semmi akadálya annak se,hogy a másik gyerek Dzsásztin vagy Dzsenifer legyen.Mindenkinek más az amit sose adna,más ami nem hangzik jól.

Nekem egyik általam felsorolt sem tetszik,attól még nem írom ki,hogy mit gondoltok arról aki a Sanyi nevet adja a kölkének..

Ő fogja legalább 18 éves koráig így szólítani,mit érdekel engem,hogy Gizikét,Eszmeraldát vagy Bridzsitet visít utána..

2021. okt. 11. 14:52
 10/14 anonim ***** válasza:
95%
Leszarom. Inkább arról van meg a véleményem, aki belemagyaráz mások életébe.
2021. okt. 11. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!