Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő alatt sikerül...

Mennyi idő alatt sikerül elaltatni csemetéiteket?

Figyelt kérdés
az enyém csecsemő,de érdekel az is,hogy idősebb korban hogyan megy?
2008. dec. 11. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Még most altathatod, semmi gond, hamar el is alusznak. De késöbb már több idöre lesz szükségük. Tehát valamikor eljön az idö, hogy meg kell tanulni magunktól elaludni. Minél hamarabb, annál jobb!

Öszintén szólva én nem tudom, mennyi idö alatt alszik el a kisfiam (most már 3 éves), de elalvás elött sokat beszélget vagy énekelget magának.

2008. dec. 11. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

kezdetben hipp hopp 1-2pillanat és aludt

miota kinyilt számára a világ kb 6 hos kora ota fél,-egy órába is kerül neki mire lehunyja a szemét a sok forgolodás után

2008. dec. 11. 21:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, még mindig az elsö vagyok, mert a válaszom fele lemaradt.

Szóval mi pár hónaposan kezdtük (mert nekem nem volt olyan szerencsém, hogy letettem és aludt). Kialakítottunk egy rituált (különösen az esti alvásnál), a többinél csak az ölembe vettem, párat lépegettem vele, s egy altatódalt énekeltem és ébren betettem az ágyába. A lényeg az, hogy a dalból vagy hasonlóból már úgymond tudják, hogy mi következik, s míg a karodban van, fel is készül rá (legalábbis nem éri annyira váratlanul). Sajnos nem ment mindig sírásmentesen, pár percenként mindig ránéztem, megsimogattam, megnyugtattam. De ilyen korban még hamarabb hozzászoktathatók.

2008. dec. 11. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
7,5 hónapos kislányom az első perctől kezdve úgy alszik, hogy beteszem a kiságyába, betakargatom és alszik. Féltem, hogy majd most gond lesz mivel elkezdett mászni és napközben is kevesebbet alszik már, de semmi gond vele. Igazából nem tudom, hogy csak szerencsés vagyok e. Bár az igaz, hogy csak akkor van a kiságyban ha aludnia kell. Azt szerettem volna, ha az tudatosul benne, hogy a kiságy az alvásra van. Mint nálunk felnőtteknél is. Tehát valamilyen színten tudatosan így szoktattuk. Éppen ezért nem is alszik például közöttünk, mert ott is csak játszik. Párszor szerettem volna vele szundítani, de ő nem így gondolta:) Mivel minden baba más, ezért lehet hogy a te babád azt szereti ha ringatod. Én is próbáltam de az én kislányom nem szerette ha ringattuk. Viszont a babakocsiban és a kocsinkban nagyon szívesen alszik. Sokat olvastam itt, hogy az állandóan ringatva altatott babák későbbiekben még nehezebben alszanak el. Nem tudom. Csak azért írtam neked, hogy ilyen baba is van mint az enyém akinek nincs szüksége altatásra. Sok sikert.
2008. dec. 11. 21:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A minap fogadtam meg, hogy a következő babámnál másképp csinálom:-)

Lányom fél éves, és szenvedünk az esti alvással.

Eddig szépen fürcsi, cici, és aludt, letettem, semmi gond.

De mostanában amint beteszem a kiságyba, visít, ha felveszem alszik a vállamon, ha leteszem megint visít..

Nem tudom miért, de az biztos, hogy eddig is csak cicin aludt el. Erről sikerült nagy kínok árán 3 hósan leszoktatni. A dédinél sokat van-egy épületben lakunk-nála gond nélkül elalszik, de ha engem lát, akkor könyörög a ciciért.

Én is próbáltam letenni, hogy aludjon, de sírt a kiságyában.

Ha nálunk van a franciaágyon-mint most is-akkor nevetgél forgolódik, énekel, de a kiságyában nincs meg.

A következőt én is arra szeretném szoktatni, hogy leteszem, és aludjon el magától. Ilyenkor már nagyon nehéz átszoktatni őket, és egyre nehezebb lesz.

De nem adom fel:-)

A lényeg, hogy legyen "rituálé" a baba az altatás módját szokja meg. Legyen egy dal, egy mese, egy adott mozzanat, amiről tudja, hogy alvás van. És én is pártolom, hogy a kiságy az alvás helye csak és kizárólag.

2008. dec. 11. 21:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
en ugy csinalom, este furcsi,eves, jatszik,aztan mikor latom dorzsoli a szemet meg keresi a cumijat akkor beviszem a szobaba lefekszek melle ugy teszek mintha aludnak, 5-10 perc es alszik o is aztan ovatosan felemelem es beteszem a kisagyaba:)
2008. dec. 11. 22:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szerencsém van,7 hós és elaltatja magát.Már pici kora óta.Remélem ezen a jó szokásán később se fog változtatni.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 11. 23:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag 20 perc kell, hogy egy baba elaludjon.

Kb. nekünk is ennyi, mert én szoptatással altatom el, és ennyi idő után tudok "megszökni".

2008. dec. 12. 10:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is kb 15 20 perc,van h cicin elalszik,vagy a babakocsiba kis ringatással,de volt már h magátol elaludt.Most 10 hetes.
2008. dec. 12. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!