Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mondják a védőnők pld,...

Miért mondják a védőnők pld, hogy ne melegítsük a babakaját mikróban?

Figyelt kérdés
Se a bébiételt, se a tápszeres dolgokat.
2008. dec. 11. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Mert azt is mondják, hogy ne mobilozz terhesen. Észre kéne venni, hogy a világ felgyorsult, és annak ellenére, hogy a microban veszélyes sugarak ingáznak a melegítéskor, meg nem kell előtte ácsorogni, nem fog az ételben bentmaradni a dolog, tehát a microhullámon készült kaja nem lesz sugárfertőzött. Nyugodtan melegítsd, a védőnők néha maradiak.

Arra vigyázz, ha mikrózol, hogy az ételt belülről kifelé melegíti, ezért jól keverd fel kóstolás előtt, mert lehet, hogy a széle még hideg, de belül túl forró.

2008. dec. 11. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Azért mondják,mert nem egyformán melegszik-mint előttem is írták-és ha nem rázod vagy kevered össze, jó alaposan,megégetheti a babád száját,nyelőcsövét.Én az első perctől mikróban melegítem,kitapasztaltam,h mihez mennyi idő kell és még soha nem volt gond.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 11. 19:22
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem se melegitsd mikróba a kaját. Szerintem káros és a kicsinek sem, de ugyanúgy felnőttnek sem egészséges a mikró a sok sugárzás miatt.Én vizforralóban szokom a vizet felmelegiteni, majd beleöntöm egy lábasba és abba teszem a cumisüveget kajástól. Megvárom mig felmelegszik, megnézem a kezemen és tutira tudom, hogy egészséges kaját kap a pici. Szerintem egyik anya sem szeretné mérgezni a gyermekét. De mindenki csinálja úgy ahogy akarja, ez csak az én véleményem.
2008. dec. 11. 19:28
 4/8 anonim ***** válasza:
32%
Mert minden élőt kiöl az ételből.
2008. dec. 11. 19:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

en azt hallottam csak a tejet nem szabad, mert megoli a bacikat, amik kellenek

valoszinuleg a bebikajaval meg tapszerrel ugyanez a helyzet

nekunk nincs mikronk, szóval ez a veszely nem fenyeget

viszont vettem tej meg bebikaja melegitot, azt remelem sokaig fogom hasznalni, mert jo a fagyasztott dolgokra is

2008. dec. 11. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem, akit érdekel, a neten marha könnyen megtalálja a keresett infót és gondosan ügyel majd arra, kinek a tanácsát fogadja meg: pl. [link]
2008. dec. 12. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:

A védőnők amiatt mondják, hogy nem egyenletesen melegít, lehet, hogy az étel egyik része már forró, a másik meg hideg.

Én viszont azért nem használom, mert szerintem a mikro nem egészséges, ahogy egy csomó egyéb dolog sem, ami ehhez hasonló hullámokkal, vagy egyéb sugárzással működik. Max. 1-2 perccel kerül több időbe, ha gáztűzhelyen melegíted az ételeket és biztos lehetsz benne, hogy az nem káros.

2008. dec. 12. 10:16
 8/8 A kérdező kommentje:
A mikró miért nem egészséges?
2008. dec. 12. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!