Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak anyatej helyett 3...

Mit adjak anyatej helyett 3 hónapos babának?

Figyelt kérdés

2 hét múlva el kell mennem egész napra itthonról, de nem tudok elég anyatejet hagyni neki, napokkal előre meg nem szeretnék fejni.

Kanalasat még nem eszik, akkor mi lehet még opció? Tápszer vagy tejpép? Esetleg csak gyümölcslé?

Max két étkezést kell kipótolni.

2021. okt. 3. 11:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
57%
Ha szomjas, VÍZ kell neki. Nem cukros löttyök. Ha éhes, akkor pedig anyatej, vagy tápszer
2021. okt. 3. 13:41
 12/24 anonim ***** válasza:
85%
Tápszert. Inni meg vizet, ha kell, de valszeg nem fog kelleni, a tápszer is vízből készül, fedezni fogja a folyadékszükségletét, pláne hogy csak 2 étkezés.
2021. okt. 3. 14:11
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Honnan jön ez a sok elmebeteg ötlet az anyáknak, hogy minden szarral etetik a 3-4 hónaposokat? Nincs eleg vilagosan leirva minden ajánlásba , hogy TÁPSZER VAGY ANYATEJ kell nekik? Tudod mennyi tápértéke van 2 dl gyümölcslének? Semmi. Nem való neki. És ja, lehet allergiája meg barmi baja később. De istenem, nem is értem minek kérdezed, úgyis azt adsz, amit te kitalálsz, hogy jól van at úgy. Adjál neki húslevest leszűrve 🙈🤦‍♀️🤦‍♀️
2021. okt. 3. 14:23
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Ha szomjas, vizet, ha éhes, tápszert. Nem értem, ezen mi a bonyolult.

Kutatások bebizonyították egyébként, hogy a 3-4 hónaposan (neadj' isten még korábban) elkezdett hozzátáplálás megnöveli a későbbi cukorbetegség és egyéb emésztési/anyagcsereproblémák kockázatát, szóval csak óvatosan. Reméljük te (illetve hát a gyerekeid) megússzák a dolgot, de azért ha lehet, el kéne kerülni az ilyen gyümölcslé meg hasonló baromságokat, semmi szüksége rá egy ekkora babának (mondjuk nagyobb gyereknek sem, de az már más kérdés).

2021. okt. 3. 15:15
 15/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem értem a logikádat!Még 4hónaposan is korán van a hozzátáplálás,és általában nem úgy kezdődik, hogy egy étkezés helyett adunk gyümölcsöt,vagy gyümölcslevet, hanem kóstoltatunk.A te gyereked nem lesz 4hónapos,soha nem kapott még semmit anyatejen kívül, és te ahelyett,hogy lefejnél neki egy kis tejet,gondoltad, hogy majd iszik valamit azt jól van!Lehet,hogy el sem fogad semmit üvegből,lehet,hogy akár a tápszertől is fájni fog a hasa(a gyümölcsből biztos fog elsőre,főleg,ha kap egy litert egyből)de ne eröltesd meg magad!Adhatod a pacalt is higítva.Csak nem értem, hogy akkor minek kérdezed?
2021. okt. 3. 15:16
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
Ja,és azt sem értem, hogy akkor egész napra mész el, vagy pár órára.Mert ha egész napra,az egy 3hónaposnál nem 2 étkezés lesz.
2021. okt. 3. 15:20
 17/24 anonim ***** válasza:
89%
Lepontozhattok, akkor sincs értelme a kérdésnek.Ő már eldöntötte, de azért megkérdezi.Normális emberben,pedig fel sem merül más mint az anyatej,vagy ha az nincs (lenne csak lusta előre fejni) akkor tápszer.Természetesen lehet olyan dolga,ahová nem viheti magával,de attól még lehet ésszerűen gondolkodni.Egész napos távollét pedig nem 2étkezés,vagy ha nem egész napra megy, akkor meg minek írja azt.
2021. okt. 3. 15:50
 18/24 A kérdező kommentje:
Nem két étkezés van naponta, hanem annyit kell kiváltani, a többi etetésre tudok itthon hagyni tejet. És nem lustaságból nem fejek előre. Ha lepontozott valaki, az azért van, mert nem hasznos a válaszod, csak a magadét tartod az abszolút jónak, és igaznak. Én nem pontoztam, pedig semmi segítségemre nem voltál
2021. okt. 3. 16:22
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
Miért nem voltam hasznodra?Írtam,hogy anyatej,VAGY tápszer.De mindegy is, mert nem érted,hogy a gyerekednek ezen kívül semmi más nem való még.Ha meg tudsz fejni, akkor tudnál többet is 2hét alatt De lesz.om.Felőlünk azt adsz neki amit akarsz, csak utána ne lepődj meg, ha baja lesz, és ezt nem csak én írtam.
2021. okt. 3. 16:29
 20/24 anonim ***** válasza:
79%
Próbálj minden nap fejni, hogy elég legyen egész napra. 3,5 hónaposan még ez lenne a legmegfelelőbb. Ha minden nap tudsz fejni, összegyűlik. Le kell fagyasztani. A tápszer azért necces, mert ha eddig anyatejes volt, nem biztos, hogy elfogadja. Akkor pedig meg lesz lőve, aki vigyáz rá.
2021. okt. 3. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!