Nagyon sok hozzászólást olvastam hogy ők 50-60e ft-ért vettek gyerekülést. Én olyan 30e ft körül szánok rá, nem nagyon tellik többre? Legyen lelkiismeretfurdalásom hogy ezek nem lesznek biztonságosak? Tisztában vagyok vele hogy a gyerek biztonsága mindennél fontosabb, ezt én is így gondolom, de olcsóbb gyerekülés nem is biztonságos?
Mi a nagyszülőktől kaptunk ajándékba egy 80 ezer forintos gyerekülést, ami 18 kilós korig jó. Igaz, hogy nagyon jó, kényelmes, de a 2 éves kisfiam ha megfeszülünk is kibújik belőle egy hosszabb út során, így csak alul tartja az öv valamennyire. Szóval így sok értelme nincs. Ha a következő gyerekülést vesszük, biztosan nem fogunk rá ennyi pénzt kiadni, mi is kb. a 30 ezres kategóriát nézzük majd meg.
2010. szept. 6. 14:04
12/19 anonim válasza:
Hogy CSAK az jó-e,nem tudom,de azt igen,hogy sokkal nagyobb esélye van a kicsinek,hogy akár sérülés nélkül megússza az ütközést(mert sajnos az akkor is bekövetkezhet,ha csak heti 10 km-t megy az ember!),ha egy olyan ülésben ül,ami bizonyítottan biztonságos.Ez pont olyan,mint mondjuk a Volvo,és a Suzuki.Mindkettő megfelel a célnak(biztonságos is),de az esélyek nem egyformák a két autóban.Nekünk nem az volt az elsődleges,hogy milyen a huzata,vagy a moshatósága.A mostani ülése(9-18 kg)80000 ft volt(BébéConfort).Már megvettük a következő kategóriát is(Römer,15-36 kg,ez ),az 60000 ft-ba került.És mi nem azért vettünk ilyen üléseket,mert milliomosok vagyunk(igaz,nem állunk rosszul),hanem mert fontos volt a kicsi biztonsága.Ráadásul szeretnénk még egy babát.Én nagyon sokat vezetek(napi szinten 50-60 km-t,Bp.-en lakunk,és mindig van mit intézni,persze a város másik végében).
2010. szept. 6. 15:40
13/19 anonim válasza:
Az utolsó válaszolóhoz csak annyit fűznék, hogy hiába szeretnék én Volvót, ha csak Suzukira telik... ugyanilyen alapon hiába szeretnék én 100 ezres ülést, ha csak 20 ezresre telik.
Egyébként nekünk szintén a Bippából van Top Rider ülésünk. Eredetileg több pénzt szántunk volna rá, de a kisfiamat beleültetve a drága ülésbe csak feszengett, sírt, majdnem kiugrott belőle. Beleültettük a 20 ezres ülésbe, és csak nagy bociszemekkel nézett ránk, meg sem mukkant. Egyértelmű volt, hogy melyiket fogjuk választani. Azóta is nagyon jól érzi magát benne egy két és fél órás, és egy 10 perces úton is. És nekem EZ a lényeg.
Egyébként még valami: megnéztük a drága ülések és a Top rider vázát is. Tök ugyanaz volt a kettő, a bekötési lehetőséggel, a huzattal, mindennel együtt. Csak a drága ülésre más márkanév volt belehímezve. Ennyi!!
2010. szept. 6. 20:14
14/19 anonim válasza:
Az utolsó előtti vagyok.Értem én,hogy nem mindenki engedheti meg magának.Azt viszont,Te nem láthatod,hogy maga a váz miben különbözik!A drága ülés pl.több héjas szerkezetű,energiaelnyelő, stb.Ezért írtam a Suzuki-Volvo példát.Kinézetre tetszetős,biztonságos mindkettő,de ha mélységében nézzük,az egyik elvérzik...
2010. szept. 6. 20:34
15/19 anonim válasza:
Csak azért, mert nincs valamire törésteszt, még nem jelenti azt, hogy sz@r, csak azért, mert 20 ezerbe került. Egyébként meg az autónkban 10 légzsák van, én inkább abban bízom, mint bármilyen gyerekülésben.
2010. szept. 6. 20:40
16/19 anonim válasza:
Az enyémben "csak" 9 van(Toyota Corolla Versoval járok,aminek 5 *-os a töréstesztje).Tudod,ha a Tiédben 10 van(ami már feltételezi,hogy nem valami 2 filléres autóban ülsz!),akkor pláne szomorú,hogy sajnálsz 50-60 ezer ft-ot a gyereked biztonságára!Azzal gondolom tisztában vagy,hogy ilyen kicsi gyerekeknél többet árt a légzsák,mint használ (meg is ölheti a gyereket),pláne,ha az ülés nem védi megfelelően.De a Te életed,Te gyereked!
2010. szept. 6. 23:04
17/19 anonim válasza:
Mi Basafe X1-et vettünk, 50 ezerért.
Mivel sokat megyünk kocsival és a gyerek biztonsága fontos, ezen nem spóroltunk. Nem vettünk 100 ezres babakocsit, drága gyerekbútort és sok felesleges dolgot.
Igen valószínú ami 15 ezerbe kerül az nem véletlenül kerül annyiba.
2010. szept. 7. 00:16
18/19 anonim válasza:
Szerintem 30 ezeért már lehet kapni jó autósülést, és rengeteg akció is van. Nekünk maxi cosi van 9-18 kg-s és meg gagyunk elégedve vele. 40 ezerért vettük akciósan a Brendonban, de nem bántam meg, mert nagyon szereti a gyerkőc, és a tesztjei is elég jók. Arról meg hogy mennyibe kerül az a véleményem, hogy egyszer áldozhatsz rá, aztán ha kinőtte jól el lehet adni a jobb fajta ülést és abból venni egy szintén jó fajta következő ülést. Legalábbis én igy spórolok rajta. 50-60-80 ezret már kcisit túlzásnak tartom, de szerintem 30 ezerért is vannak jó ülések. Igazából szerintem nem az árán függ, hanem a minőségén, és valahol a márkán is. Azért a töréstesztek szerintem nem véletlenül vannak... Én bizom bennük. De inkább ne történjen semmi, de inkább jó minőségű ülés legyen az a lényeg.
2010. szept. 7. 00:21
19/19 anonim válasza:
23.04-nek: Lancia Lybra. Nézz utána, nem 20 milliós autóról van szó. 2 millióért vettük!!! Csak nem mindegy, hogy milyen a felszereltsége, és nem feltétlenül kell rögtön arra gondolni, hogy milliomos az ember.
Egyébként meg mint írtam, többet szántunk volna rá, de a gyerek nem érezte jól magát benne, a 20 ezres Top riderben viszont igen. Emiatt választottuk azt, nem pedig a másikat, csak azért, mert az márkásabb. És szerintem ebben is éppannyira biztonságban van, mintha 70 ezerért vettem volna meg a másik fajtát, csak ebben még meg is marad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!