Kinek milyen egy esti rutin 3 hónapos picivel? Hogyan altatjátok el (akár napközben is)?
#1 vagyok
Nekünk a nappali alvashoz a DooDoo plüss vált be. Draga, mert a szünetes doodoo vagy 17 ezer forint, viszont e mellett ha fel ala rohangál a teso a házban ordítozva sem kel fel.
Anyaméh hangot ad ki. Pont olyan sistergős hangot mint amikor a pocakodban volt. Megnyugtatja.
Szkeptikus voltam, mert nem egy olcsó plüss. De megvettem mikor 1 honapos múlt kicsivel. Megváltás volt. Nekünk bevált nagyon.
A napirend nagyon sokat segít. Az esti fürdetés fix, az az elvem, hogy pici gyereknek 8-ig ágyban a helye, így negyed 8-kor van a fürdés, utána eszik, aztán megy aludni. Akkoriban még kelt egyszer éjszaka enni.
Mivel nem volt sajnos tejem se a nagynál, se a kicsinél, így mindkettő tápszeres lett, amivel együtt jött a 3 óránkénti etetés, így az étkezések ekkor vannak: reggel negyed 8, negyed 11, negyed 2, fél 5, este fél 8. Alszik egyet fél 9-10 között, fél 12-1 között, 3-fél 5 között, éjszaka ritkán ébred fel.
Elvileg tápszert is lehet igény szerint adni, őszintén szólva ezt az isz témakört sosem éreztem a sajátomnak. Szeretek előre tervezni, másfelől majdnem mindig tudom, mi a baja a babának az adott időben, mivel a napirendes gyerekek általában ugyanabban az időben lesznek álmosak és éhesek minden nap.
Vannak csúsztatások a napban, szóval sosem percre pontos, de nagyjából mindig ez a menetrend. Elsőre nehéznek tűnhet, de nagyon könnyű tartani, és ha borul, akkor sincs nagy gáz. A nagylányomnál (4) már annyi a napirend, hogy délután alszik, amint kilépett a babakorból, nem volt a napja ennyire komolyan véve. Babánál nem tudom elképzelni még más lehetőséget.
Mivel nem tudtam szoptatni, ezért nem tudom, mennyit bír egy szoptatott baba, de úgy tudom, hogy isz-nél is beállnak egy idő után a 2-3 órás evésekre.
A helyedben mindenképp fix pontra tenném az estéket, és minden nap fürdetném.
A hordozással nem késtél el, a kisebbiket is ennyi idősen kezdtem hordozni, először nem tetszett neki, most (6 hónapos) már simán elalszik benne. Nem baj, ha néha kilép kicsit a komfortzónájából. Időnként próbálkozz meg vele, legyen lehetősége megismerkedni a hordozással, lehet, hogy egy hónap múlva ő is szeretni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!