Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek milyen egy esti rutin 3...

Kinek milyen egy esti rutin 3 hónapos picivel? Hogyan altatjátok el (akár napközben is)?

Figyelt kérdés
Igény szerint szoptatom, az evések és az elalvások ideje sem ugyanaz sosem, még véletlenül sem tudom kiszámolni, hogy mikor lehetne mondjuk a fürdetés. Arra szoktunk rá, hogy 2 naponta van pancsi, amit vagy végigsír az álmosság/éhség miatt, vagy éppen nem. Pancsi után vagy játék és utána szopi, vagy már egyből szoptatás, majd cicin bealszik. Szeretnék ettől a cicin bealvósditól megválni, illetve szeretném azt is, hogy ne sírja végig a pancsit... De ha előtte megetetem/elaltatom, akkor 1,5-2 órával is csúszhat az elalvása... Ez mellett, ha cicin elalszik, és beteszem a kiságyba, akkor legalább egyszer felkel, újra vagy cicire kell tenni, vagy ringatni kell, se a suttogás, se simi nem válik be. Napközben sem aludt még el soha magától, legjobb esetben 7 perc ringatás kellett hozzá. Egyébként napközben max fél órát alszik, legjobb esetben napi 4-szer (ebből az egyik séta közben), szóval nem nagyon tudok haladni semmivel, kezdek kiakadni... : D Kérlek, segítsetek!

2021. szept. 28. 21:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Nekünk a nappali alvashoz a DooDoo plüss vált be. Draga, mert a szünetes doodoo vagy 17 ezer forint, viszont e mellett ha fel ala rohangál a teso a házban ordítozva sem kel fel.

Anyaméh hangot ad ki. Pont olyan sistergős hangot mint amikor a pocakodban volt. Megnyugtatja.

Szkeptikus voltam, mert nem egy olcsó plüss. De megvettem mikor 1 honapos múlt kicsivel. Megváltás volt. Nekünk bevált nagyon.

2021. szept. 28. 22:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Én már az elejétől arra törekedtem, hogy ha másnak nem is, a fürdésnek fix ideje legyen. Voltak kísérletezések, de végül az vált be, hogy hat óra körül ha kell, ha nem kap cicit, hagyom annyit szopizni amennyit akar. Tíz és negyven perc is szokott lenni, mikor-hogy. Eleinte bealudt utána, de már egy ideje nem, mert tudja, hogy fürdés lesz hamarosan, szóval evés után büfizés van és egy kis játszás, majd fél nyolckor fürdés. Az is egy kisebb szertartás, vetkőzés után torna van mondókázással, aztán az érdemi fürdés, utána kis olajozás, masszázs. Mindenestül a fürcsivel nyolc körül végzünk, utána tol egy nagy vacsit. Van, hogy elalszik evés közben, van, hogy nem, olyankor csak egy kis csend és ringatás kell neki és fontos, hogy ne legyen sok fény. Nekem altatásnak az vált be, hogy nagy fitnesslabdán huppogok vele a sötét szobában. Kilenckor, nehezebb napokon legkésőbb tízkor alszik. Reggel hatig mostanában fel sem kel. (2és fél hónapos, igény szerint eszik)
2021. szept. 28. 23:13
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi nektek a válaszokat! : )
2021. szept. 29. 10:17
 14/14 anonim ***** válasza:

A napirend nagyon sokat segít. Az esti fürdetés fix, az az elvem, hogy pici gyereknek 8-ig ágyban a helye, így negyed 8-kor van a fürdés, utána eszik, aztán megy aludni. Akkoriban még kelt egyszer éjszaka enni.

Mivel nem volt sajnos tejem se a nagynál, se a kicsinél, így mindkettő tápszeres lett, amivel együtt jött a 3 óránkénti etetés, így az étkezések ekkor vannak: reggel negyed 8, negyed 11, negyed 2, fél 5, este fél 8. Alszik egyet fél 9-10 között, fél 12-1 között, 3-fél 5 között, éjszaka ritkán ébred fel.

Elvileg tápszert is lehet igény szerint adni, őszintén szólva ezt az isz témakört sosem éreztem a sajátomnak. Szeretek előre tervezni, másfelől majdnem mindig tudom, mi a baja a babának az adott időben, mivel a napirendes gyerekek általában ugyanabban az időben lesznek álmosak és éhesek minden nap.

Vannak csúsztatások a napban, szóval sosem percre pontos, de nagyjából mindig ez a menetrend. Elsőre nehéznek tűnhet, de nagyon könnyű tartani, és ha borul, akkor sincs nagy gáz. A nagylányomnál (4) már annyi a napirend, hogy délután alszik, amint kilépett a babakorból, nem volt a napja ennyire komolyan véve. Babánál nem tudom elképzelni még más lehetőséget.

Mivel nem tudtam szoptatni, ezért nem tudom, mennyit bír egy szoptatott baba, de úgy tudom, hogy isz-nél is beállnak egy idő után a 2-3 órás evésekre.

A helyedben mindenképp fix pontra tenném az estéket, és minden nap fürdetném.

A hordozással nem késtél el, a kisebbiket is ennyi idősen kezdtem hordozni, először nem tetszett neki, most (6 hónapos) már simán elalszik benne. Nem baj, ha néha kilép kicsit a komfortzónájából. Időnként próbálkozz meg vele, legyen lehetősége megismerkedni a hordozással, lehet, hogy egy hónap múlva ő is szeretni fogja.

2021. szept. 29. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!