Milyen lágy, dallamos lánynevek vannak?
Figyelt kérdés
2021. szept. 26. 18:15
14/27 anonim válasza:
Ottília, Olívia, Lívia, Antónia, Elena, Vanessza, Eliza, Leila
15/27 A kérdező kommentje:
Ez a Damarisz minden, csak nem LÁGY.
Lágy alatt azt értem, hogy E, É, I, Í, Ü, Ű, Ö, Ő magánhangzók vannak benne javarészt. :)
2021. szept. 26. 21:00
16/27 anonim válasza:
A hangrendet és a szótag számot is meg tudod adni.
Érdekes amúgy, hogy nekem a magas hangrendű nevek nem lágy hangzásúak.
"A nyelv vízszintes mozgása alapján különböztetjük meg egymástól a magas és mély (kevésbé régies szóval: elöl képzett és hátul képzett) magánhangzókat. A két csoport közötti különbséget az adja, hogy a nyelvünket a szájpadlás elülső (kemény) vagy hátulsó (lágy) részéhez közelítjük-e. Az elöl képzett magánhangzók magasabbaknak tűnnek, mint a hátul képzettek, erről kapták régebbi (kissé félrevezető) elnevezésüket."
18/27 A kérdező kommentje:
Például a Lilien, Vivien, Evelin, Betti, Elli (stb) nekem kifejezetten lágy
2021. szept. 26. 22:00
19/27 anonim válasza:
Valaki írta a Villőt, frankón le lett húzva, pedig megfelel a kérdező igényeinek.
20/27 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit. ☺
2021. szept. 26. 22:15
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!