Amiota hozzataplalok a babamnak napi tobb szeklete is van, normalis ez?
Figyelt kérdés
Kisfiam miota nemcsak tapszert+anyatejet eszik napi 5-6-szor van szeklete. Nem gyozom cserelni a pelust, hogy ne csipje ki a popsijat. :( Nem tudom, hogy ez mennyire normalis. Ebedet es vacsorat valtottunk eddig ki.( Pl tegnap: 8-kor reggeli: 240ml tapszer, 12-kor ebed: krumpli pure csirke husival+yoghurt deszertnek, 15 orakor: 240ml tapszer, 18 orakor vacsi: barack pure babarizzsel, 20 orakor: 220ml tapszer. ) Masnal is volt ilyen? Amig csak tapszert+anyatejet kapott napi egy szeklete volt. Rendezodni fog nalla ez a helyzet?
7 honapos lesz par nap mulva
2010. aug. 31. 12:48
1/3 anonim válasza:
Szia. Az én lányom is 7hónapos. Neki is többször van széklete. Csak nem mindegy hogy milyen. Ha nagyon folyós, akkor bizony nem jó. De ahogy végigolvastam a menüjét, az én tippem a joghurt. Milyen joghurtot kap? És tápszert? Sima, vagy HA-s? Semmilyen bolti tejterméket ne adj neki. Sok babánál az okozza az ilyen problémákat, és tejérzékenységhez vezethet. Szerintem a főzelék bőven elég neki ebédre. Én a gyümölcsöt délelőtt adom neki, az is nagyban lágyítja a székletet. Próbáld meg hogy tízóraira adsz a tápszer helyett gyümölcsöt, és este inkább próbálj ki valamilyen pépet (18 órakor) aztán vacsi tápszer. Ja és a barack hashajtó hatású lehet néhány babánál. Nálunk pl fordítva. Próbáld ki a banánt. Ha javul a helyzet, akkor inkább mellőzd a barackot. Illetve a joghurtot szerintem teljesen. 1éves korig!!!!Nem hülyeség! Sajna én is tejérzékeny voltam, ahogy a szüleim korán elkezdték a tejes dolgokat adni. Jó babázást!
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom, hogy irtal. Akkor szerintem a joghurt lesz a ludas. :(( Nem fogok neki adni tobbet. :( Kulfoldon elek, itt azt mondtak lehet, van 4 honapos kortol adhato joghurt. A gondom az, hogy 10 orait nem igazan eszik. Altalban 8 korul ebred de legtobbszor 9-kor. 8-kor akkor kell ha bekakilt szegeny es mar nem tud aludni. :( Igy egyszeruen nem ehes 12 ora elott hiaba is probalom csak nyugoskodik az eteto szekbe. Ezert kap este gyumolcsot. Megproballom kiiktatni a joghurtot es meglatjuk mi lesz. Ma pl. nagyon hig volt a szeklete. :( Most repat kapott abedre, hatha megfogja egy kicsit. Koszonom nagyon szepen, hogy irtal.
2010. aug. 31. 13:14
3/3 anonim válasza:
Szia! Nincs mit! Hát igen, mindenhol más a hozzátáplálás szabálya. Nem gond, ha délelőtt nem eszik már mást. Nálunk is van hogy elmarad a tízórai, mert nem éhes. Mi felnőttek sem eszünk mindig ugyanúgy. Azért a későbbiekben figyelj majd oda a székletére, ha tejterméket kap. Ha akkor is ilyen híg székletet tapasztalsz, mindenképpen nézesd meg, nehogy tejérzékeny legyen. (De ha tudsz, 1éves koráig várj mindenképpen a tejtermékekkel, illetve a glutén tartalmú ételekkel!) További jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!