Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van időtök a háztartás...

Hogy van időtök a háztartás vezetésére gyerek mellett?

Figyelt kérdés

5 hónapos a fiunk és huh, most azt érzem, mióta megszületett, még nem volt rendesen kitakarítva a ház. Pedig nem is pihenek, és ő is simán elvan félórálat-órákat, mégsem...

Kertes családi házban lakunk. Elmondom a mai napom: felkeltünk fél hétkor, szopi, peluscsere, kicsi játék, öltözés. A férjem ment 8-kor, ő a kaját összerakta magának és játszott a kicsivel, míg én kimentem a konyhakertbe beszedni a zöldségeket.

Aztán férjem indult melóba, én kivàlogattam a foltos gyerekruhákat, mosószappanoztam, majd ment minden a mosógépbe, végül kiteregettem. Közben bepakoltam a mosogatógépbe, azt mindjárt ki kell pakolni, és kitakarítottam az egész hűtőt.

Mindemellett ugye etetés, altatás, peluscsere, játék. Most fogok nekiállni főzni 2-3 napra, hogy azt nem kelljen majd, akkor ugye elmegy vele a fél délutánom. Ha megvagyok, ki kéne pakolni a tegnap kimosott ruhákat, aztán kimenni a kertbe előkészíteni a terepet a füvesítésre, azzal estig kint leszek, nyilván közben megint ellátom a babát, a férjem segít majd, ha hazajön.

És akkor holnap megint mosni és teregetni kell, ki kellene takarítani a fürdőt-wc-t, porszívózni, felmosni a házat, megcsinálmi az őszi dekort, gazolni a konyhakertben. Plusz besegítek a vállalkozásunkba.

Ti hogy vezettek egy konkrét házat kerttel, baba mellett?

2021. szept. 14. 12:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
68%

19 es én meg akkor érezném magam szarul ha a gyerekem egész délelőtt egy járókába lenne bezárva, rá se néznék, mert épp 3 fogásos menüt csinálok stigorúan minden napra.

Nem elkényelmesedés az, hogy azért kapom a csed et-gyed-et, hogy a gyerekemmel töltsem az időmet, ne wc-t pucoljak, ami vajon miért is nem vár meg hétvégéig, mikor mind itthon vagyunk? Ugyan már.

2021. szept. 15. 13:12
 22/27 anonim ***** válasza:
52%

21!

1 szóval nem írtam, hogy 3 fogásos menüt készítek...

Járókánk pl nincs is. És ha hiszed, ha nem, én sem napi szinten pucolom a wc-t...

De látom megértetted a lényeget 👏🤣

19 voltam

2021. szept. 15. 13:17
 23/27 anonim ***** válasza:
30%
Hát valami oka csak van annak, hogy "délután vagy szabad". Gondolom délelőtt akkor minden fontosabb a gyereknél, mert neked "nem esik le az ujjadról a gyűrű". Nekem sem, meg másnak sem, meg olyat se írt senki hogy a mosást ne indítaná el, szimplán annyit, hogy nincs patika rend minden nap. Ezzel meg nem tudom mi a gondod.
2021. szept. 15. 13:29
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

"munka után meg hazajönne, azt felvenné a kiskötényt takarítani, mikor lenyegeben én most ezert vagyok itthon."

Tényleg azért vagy otthon? Én hülye meg azt hittem azért hogy gyereket nevelj. GYED- gyermekgondozási díj.

2021. szept. 15. 13:34
 25/27 anonim ***** válasza:
56%

Nem a háztartás vezetéséért kapod a gyedet.

Ezt szerencsére az én férjem tudja, és amíg a gyerekek tiszták, van tiszta ruhájuk, rendesen vannak etetve, addig az ég világon semmiért se szólva.

2021. szept. 15. 13:38
 26/27 anonim ***** válasza:
94%

Az anya azért van otthon, hogy a gyereket nevelje/gondozza.

Több gyereknél meg pláne kitesz 8 óra munkát +éjszakázás.

Mindenki ledolgozza a "maga idejét" aztán közösen megcsinálják a napi háztartási feladatokat (vagy felváltva).

Nem cselédnek marad otthon egy anyuka, hanem h a gyerekeivel foglalkozzon.

2021. szept. 15. 20:03
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokkal több mindent megcsinálok, amióta itthon vagyok, de ha a gyerekkel is foglalkozhatnék, akkor miért robotoljak mindennap a háztartásban? Nem pályázom az év anyukája címre.

Inkább sétálunk egy jó nagyot reggel, aztán kora délután és este is már apával kiegészülve. Nálunk ezek az idők azok nagyjából, amiket házimunkára is lehetne hasznosítani, mivel többnyire alvásidőben megyünk. Mi ezt szeretjük, nekünk ez az én idő. Ettől még rend van, nincs mocsok és az alapokat ugyanúgy megcsinálom. Ilyen a mosogatás, mosás, összeszedek mindent a robotporszívó elől, elindítom, heti 2-3-szor főzök, ágyneműt húzok, kint gazolok, vagy paradicsomot kötözök, stb.) Apróságok, egy-egy napra leosztva.

A robotporszívó pedig macska és gyerek mellett a világ legjobb találmánya. Gyerek előtt is volt és lesz is szerintem örökre. :D

2021. szept. 16. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!