Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell külön kuka a...

Miért kell külön kuka a pelenkáknak? A sima konyhai szemetesbe miért nem lehet tenni?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsállottam mindig is, hogy KÜLÖN kuka a használt pelust gyűjteni. Minek? Milyen előnye van? Azt hittem bele lehet simán tenni, ahova az általánosan keletkező minden szemetet teszünk minden nap. Miért kell külön kuka? A konyhai/fürdőszobai kukába nem jó?

2020. okt. 23. 13:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
54%
Mert a rothadt kaja és kaka szag együtt halálos
2020. okt. 23. 13:17
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Nem KELL. Ez ilyen úri huncutság. Mert hogy ne ott bűzölögjön a konyhába. Meg ezek már ilyen illatosított, bűzzárós csodák.
2020. okt. 23. 13:18
 3/19 anonim ***** válasza:
63%
Dehogy kell. Nem kell 50l-es konyhai kuka sem, csak minden nap érdemes kivinni.
2020. okt. 23. 13:24
 4/19 anonim ***** válasza:
79%
Hogy ne a konyhában legyen szar szag
2020. okt. 23. 13:26
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell, de olyan kib*szott büdös a berohadt kakis pelenka, hogy ha az keveredik az eleve rohadtbüdös kukaszaggal az egy biológiai fegyver a konyhád közepén, jó étvágyat! :)
2020. okt. 23. 13:28
 6/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem kell. Mi is a sima kukába tesszük. Gyakran kell kivinni a kukát ennyi. De mi amúgy is naponta kivisszuk. Annyi idő alatt nem lesz szar szag ha értelmes módon osszetekered a pelust.
2020. okt. 23. 13:29
 7/19 anonim ***** válasza:
75%

A panel 10. emeletén lakók nem viszik le a szemetet minden nap, ha nincs ledobó, kb. ez az egyetlen egy indok mellette. Azontúl egy újabb termék, amit "baba" és "csecsemő" címkével el lehet adni túlárazva.

Gondolom a másik kérdésnél ihletődtél meg, már ott is írtam, hogy nálunk a konyhai kuka direkt kicsi, naponta 1x vagy 2x ki van dobva, már csak azért is, mert nyers hús, ételmaradék és egyéb bomló dolgok kerülhetnek bele. A pelenkát becsomagolom saját magába, nem nagyon van szaga a kukának, pedig a gyerek félig tápszeres, és nem rózsaillatút produkál. Nem vagyok egy finnyás alkat, de jobban viszolygok a babaszobában rohasztott pelenkáktól még akkor is, ha hermetikusan el vannak zárva.

2020. okt. 23. 13:31
 8/19 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell, nekünk sincs külön. Kertes családi házban lakunk, a kakis pelus az udvari nagykukába megy, a pisis a benti konyhaiba.
2020. okt. 23. 13:36
 9/19 anonim ***** válasza:
56%
Mi nem használtunk. Egyrészt a szemetet ledobom mindennap (10 emeletes - szemétledobó van itt nálunk) másrészt a kakás pelenka kapott egy neijlont így nem éreztük harmadrészt nekünk a kuka nincs kint, hanem a mosogató alatti szekrényben.
2020. okt. 23. 13:44
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
Kicsit off, de idevág. Nekem kedvenceim a kvázi új szomszédok (oké, annyira nem újak, csak ahhoz képest mióta élünk mi itt). Nagyon kedves kis család, tündéri anyuka, jófej férj, de a kakás pelenkás kukazsákot mindig az ajtó elé teszik ki és írd és mondd vagy másfél napot dekkol ott, mielőtt valamelyiküknek eszébe jut levinni. Rohadt büdös tud lenni, komolyan, már a liftből kiérve érezni. Undorító, na. Két pelenkás van éppen náluk, egy totyogó és egy csecsemő. Kétgyerekes anya vagyok magam is, de sehogy sem fér a fejembe, hogy ha nekik túl kellemtlen szagolniuk a lakáson belül azt az irdatlan bűzt, akkor miből gondolják, hogy a többi lakó majd ezt perverz módon élvezi. Biztos le lehetne úgyis zárni azt a nyomorult zsákot, hogy minimál szag jöjjön ki, nekem hiperszuper pelenkatároló nélkül is sikerült, de valahogy ez megoldhatatlan feladatnak tűnik számukra. Van pici szám, már finoman szóltam is, hogy na, azért mégsem kellene ezt így, sűrű bocsánatkérés, aztán minbden megy ugyanúgy tovább. Nyilván én sem találtam jó megoldást, mert mostanában már ha épp megyek le inkább leviszem az ő kakis zsákjukat is, hogy szagolni ne kelljen, de így meg csak arra szoknak rá, hogy megoldja más helyettük, no de nem lehet már kibírni az égedelem bűzt gyakran. A hölgy jogász, az ura nem tudom mit csinál, de egy tök értelmes, jófej család, eskü nem értem miért kezelik ezt ilyen prsoztó módon.
2020. okt. 23. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!