Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy van időtök a háztartás...

Hogy van időtök a háztartás vezetésére gyerek mellett?

Figyelt kérdés

5 hónapos a fiunk és huh, most azt érzem, mióta megszületett, még nem volt rendesen kitakarítva a ház. Pedig nem is pihenek, és ő is simán elvan félórálat-órákat, mégsem...

Kertes családi házban lakunk. Elmondom a mai napom: felkeltünk fél hétkor, szopi, peluscsere, kicsi játék, öltözés. A férjem ment 8-kor, ő a kaját összerakta magának és játszott a kicsivel, míg én kimentem a konyhakertbe beszedni a zöldségeket.

Aztán férjem indult melóba, én kivàlogattam a foltos gyerekruhákat, mosószappanoztam, majd ment minden a mosógépbe, végül kiteregettem. Közben bepakoltam a mosogatógépbe, azt mindjárt ki kell pakolni, és kitakarítottam az egész hűtőt.

Mindemellett ugye etetés, altatás, peluscsere, játék. Most fogok nekiállni főzni 2-3 napra, hogy azt nem kelljen majd, akkor ugye elmegy vele a fél délutánom. Ha megvagyok, ki kéne pakolni a tegnap kimosott ruhákat, aztán kimenni a kertbe előkészíteni a terepet a füvesítésre, azzal estig kint leszek, nyilván közben megint ellátom a babát, a férjem segít majd, ha hazajön.

És akkor holnap megint mosni és teregetni kell, ki kellene takarítani a fürdőt-wc-t, porszívózni, felmosni a házat, megcsinálmi az őszi dekort, gazolni a konyhakertben. Plusz besegítek a vállalkozásunkba.

Ti hogy vezettek egy konkrét házat kerttel, baba mellett?

2021. szept. 14. 12:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%
Alvásidőben csinálok ezt-azt, soha nem szoktam egyszerre mindent. 120 nm ez egy időre felejtős. A babám 6 hónapos már mászik sokat és gyorsan, mindenre felhúzná magát, érdekli a világ, így folyton rajta a szemem. Az, hogy beteszem járókába és elvan, egy álom. Persze van, hogy a sajat érdekében pár percre odakerül, de huzamosabb időre nem tenném. Neki most az a dolga, hogy fejlődjön a saját tempójában, nekem meg, hogy vigyázzak rá. Ez azért fontosabb mint a porcicák.
2021. szept. 14. 13:01
 12/27 A kérdező kommentje:

A vállalkozásba kénytelen vagyok besegíteni, hisz többek közt ebből élünk, és vannak dolgok, amiket csak én tudok megcsinálni. De ez változó, van, hogy egy nap egyáltalán nem kell foglalkoznom vele, van amikor 2-3 órát is, addig a férjem gyerekezik, csak akkor ugye ő sem feltétlenül tud hàzimunkát csinálni.

Nem vagyok amúgy rendmániás, de csak egy nappali+3 hálószobás ház ez nagy kerttel, és olyan szép kis ház volt, mikor beköltöztünk, de most folyton szalad és egyszerűen olyan sok idő így mindent megcsinálni, hogy háromszor abba kell hagyni a kicsi miatt, hogy néha már nagyon frusztrál.

Ha nem csinálnám, akkor meg nem is tudom, hogy nézne ki a ház 😯😯😯😯

2021. szept. 14. 13:03
 13/27 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk pl a dédi is segít, anyuéknál lakik, sokszor unatkozik, ezért kitaláltuk, hogy a megszáradt ruhát átviszem és összehajtogatja. Ez hatalmas segítség nekem.
2021. szept. 14. 13:25
 14/27 anonim ***** válasza:
69%

Nincs kertem nincs oszi dekor kajat sokszor rendelek dolgozom (bolcsis de folyton itthon van es vele kell)

Es nekem a takaritas fontos igy az megvan mindig de cserebe en ritkan fozok mert az utalom

Senkinek nincs ideje mindre

Mindenki enged vmibol

2021. szept. 14. 14:58
 15/27 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nem szégyen segítséget kérni. Én pl. rendelem az ebédet, a férjem is azt viszi, nem tartom szégyellni való dolognak, hogy csak hétvégente főzök. Nyilván hozzátáplálásnál, ahogy haladunk előre ez majd valószínű változni fog. Szerintem baromi sok időt megtakarítok ezzel.

Mi pl. szeretünk nagyokat sétálni naponta kétszer, így nyilván ez az idő is abból megy el, amit a háztartással tölthetnék, de inkább töltök a családdal időt, mint súrolom a fürdőt. Hétvégén takarítunk, mindig is megvolt mindkettőnknek a feladata, ez még mindig ugyanígy van. A férjem megcsinálja az övét, addig én babázok, utána én csinálom az enyémet, ő foglalja le. Így minden halad pikk-pakk, mint korábban, csak nem párhuzamosan megy, hanem egymástól eltoltan.

Illetve hétköznap a robotporszívó jár kétnaponta kb., ha valamire úgy látom már nagyon ráférne mégegy tisztítás, akkor azt beütemezem délutáni alvás időre.

Nagyon szeretem a rendet és tisztaságot és elfogadom, hogy sosem lesz már magazinba illő rend. Szerintem ez fontos. Ezen felül próbáljuk a gyerek dolgait a gyerekszobában tartani, nem mindenfelé szétpakolva. Nekünk is egyszerűbb megtalálni mindent és kupi érzetem sincs.

Akkor nyugodtam meg, amikor egyszer egy távolabbi barátnőmnél jártunk látogatóban. Ott már 1,5 éves volt akkor a gyerek, de az az eszméletlen kupleráj ami náluk uralkodott, valami sokkos látványt nyújtott. A dolgok teljesen logikátlan helyeken, szétdobált felnőtt és gyerek ruhák, mosatlan edények, légy lepte maradék kaják a pulton úgy, hogy már egy darab poharat nem tudna az ember letenni... Pedig tudták, hogy megyünk. Ilyenkor nem is tudja az ember, hogy hova nézzen. Próbál kedves lenni, nem bántóan felajánlani a segítségét, de mégiscsak zavarban voltunk. Ugyanakkora házban laknak, mint mi, ugyanakkor udvarral, ehhez képest viszont szerintem a mi házunk magazin címlapra kerülhetne. Ilyen szempontból valahol jó megosztani valakivel a nehézségeimet, hogy lássam más is ezzel küzd, sokszor már a tudat is megnyugtat, de akár segíthetünk is egymásnak. Ők pl. sosem éltek így, ha jelzi, hogy megcsúszott, nekem nem fáj átmenni babástól és segíteni kicsit rendbeszedni a dolgokat. Akkor sem, ha cserében én maradok el otthon valamivel.

Az elején sokszor hozott pl. a szomszéd néni sütit, gyümölcsöt, vagy egy kis főtt kaját. Apróság, de nekem annyira jól esett, hogy ennyire segíteni akar itt a kezdeti "válságban"... Ma már divat nem panaszkodni és mindent önerőből tudni megoldani. Azt felejtjük el, hogy nem vagyunk csodamamik és igenis néha úszik minden. Merjünk panaszkodni és elfogadni a segítséget!!!

2021. szept. 14. 15:54
 16/27 anonim ***** válasza:
76%
Hát nem akarlak elkeseríteni, de ha elidul annyi a kb rendnek is😂😂 míg összeszedem a konyhát reggel mindent is kiborít a nappaliban, ott vannak a játékai,míg a nappalit összerakom szétszedi az előteret vagy a hálót, mire elindulunk ki mindent szétdobál amerre megy, ha elkezdjük összeszedni sosem érünk ki, mert pakolás közben talál valamit amivel játszik, én kb lesz@rom, majd ha nagyobb lesz újra lesz rend, vagy nem.
2021. szept. 15. 00:03
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk a férjem csinál mindent. Főz, mos, takarít. A mosogatás, teregetés és a rendrakás az én feladatom.

Eleinte azért volt így, mert császároztak, most meg már megszokássá vált, hogy mivel napi 24 órában én állok készen, ezért a ferjem csinálja a házimunka nagyrészét. Ezt csak így lehet csinálni gyerek mellett, hogyha apuka sem rest beleállni a házimunkába és a gyerekkel kapcsolatos teendőkbe.

2021. szept. 15. 10:17
 18/27 anonim ***** válasza:
#16 Pacsi :)
2021. szept. 15. 11:33
 19/27 anonim ***** válasza:
26%

Eskü ufónak érzem magam...

Se gépesítve nincs a házunk (itt gondolok robotporszívó, mosogatógép, szárítógép... ), se segítsegem nincs (férj reggeltől estig dolgozik, anyáék messze, anyóssal nem tartom a kapçsolatot).

2és fél a nagy, 1 hónapos a pici. Mégis van minden nap főttkaja, rend. Delután pedig szabad vagyok, csak a gyerekekkel foglalkozom.

Pedig 95m2 a házunk, 2000m2 az udvar.

Esküszöm meg szarul is érezném magam, ha a férjem a munka után meg hazajönne, azt felvenné a kiskötényt takarítani, mikor lenyegeben én most ezert vagyok itthon.

Tudom, le leszek pontozva, de én nagyon úgy érzem, sokan annyira elkényelmesedtek, hogy az durva. Nekem sosem esett le a gyűrű az ujjamról...

Nyilván ha visszamegyek dolgozni, változni fog a felállás, de én akkor is úgy gondolom, amíg a nő otthon van, ne legyen már olyan nagyon nehéz egy mosást elindítani...

2021. szept. 15. 11:57
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tévedtem. Csodamamik igenis vannak... :)
2021. szept. 15. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!