Mennyire probléma, ha nem nagyon van fix napirend 13 hónapos babánál?
Leginkább étkezésre értem. Van, hogy hatkor kel, van hogy 9-kor, teljesen változó.
Így van, hogy 5x, de van hogy csak 4x eszik.
Nálunk a vacsora főétkezés, így van, hogy ebédre zabkását vagy joghurtot eszik velem gyümölccsel, tehát nem meleget. Ha van előző napi maradék, vagy üveges, akkor azt adok neki ebédre, de nem mindig.
Jól gyarapodik, nincs baja, szopik is még. Csak mikor olvasom itt, hogy óramű pontos napirendek vannak, elszégyellem magam.
Nálunk nincs ioyen, hogy fixen x órakor eszünk, megyünk ki, fürdünk stb. Ez nagy probléma?
Pont hogy a napirend nélküli anyukák alkalmazkodnak másokhoz nehezen. Nem tudják megmondani kb-ra se mikor fog aludni a gyerek és nem lehet egy értelmes játszást se összehozni. Hozzájuk nem lehet beugrani 5 percre mert a franc se tudja álmos volt-e a gyerek, talán alszik, talán nem, de lehet esznek, kitudja. (Amúgy se ugrunk be random emberekhez 5 percre se anélkül hogy ne szólnánk)
Nálunk azért ha én megígérem, hogy 3-kor tali a játszón akkor mi ott tudunk lenni 3-kor.
De itt látszik az eltérés is a gyerekek és életkörülmények között.
Az enyém nem szokott babakocsiban aludni, a hordozást már nem csípi, autónk meg nincs.
Vagy alszik otthon, vagy nem alszik.
Nálunk jó a napirend. Csak kár, hogy nem tudunk soha találkozni másokkal, mert random alszanak és esznek a gyerekeik.
Hát én bármikor elindultam vele bárhova, ha álmos akko aludt a babakocsiban vagy az autóban. Ha jött valaki és álmos volt letettem kész, vendég maradhatott.
Jó értsd úgy az 5 percet h pl múltkor vettem Jófogáson valamit, péntekem korán hazafelé munkából házhoz mentem volna érte én....erre azt mondta a csaj hogy ne mert alvásidő a gyereknek és ha odamegyek ugatni fog a kutya és felkel😂😂😁 Meg ilyenek..
Amúgy hozzám jöhet valaki meghívó és írásos engedély nélkül is, van hogy rámír valamelyik tesóm vagy barátnőm hogy 10 perc múlva beugrana pl, nekem nem kell úgy jönni hogy napokkal előre be kell jelentkezni.
Én se azt mondtam, hogy írásos meghívó kell, kösz a gúnyolódást, de én nem szeretem ha random "beugranak" emberek. Lehet téged nem zavar, de sok más embert igen.
Ha hozzám beugranál, nem mondanék semmit, de nem tetszene, és kitudja hány embernek nem tetszik, hogy beállítasz? 1 órával hamarabb illik jelezni, lehet épp beteg a gyerek, vagy más programjuk van, dugnának egyet a férjével alvásidőben, akkor tervezett budit pucolni stb. De ha őnaccsága csak úgy beugrik ahogy úri kedve tartja (tessék a gúnyt visszaadom) akkor nehéz az embernek csinálni azt amit akar.
#15 mert talán azért van a gyerek alvása akkor amikor, mert akkor álmos?? Baromi jó úgy programot szervezni, hogy a gyerek botladozik a fáradtságtól, meg sír.
Valaki írta, hogy a gyerek akkor alszik amikor álmos, akkor eszik amikor éhes. Ez így oké, kicsit hippi, de szimpi.
De azért tuti nem rúgnék fel egy jól bevállt napirendet hogy babatornára menjünk.
Ha nálunk felborul a nappal, akkor elromlik az éjszaka, és én szeretem az estéimet a férjemmel, az éjszakáimat meg alvással tölteni. Ha ehhez az kell, hogy napi egyszer a gyerek szundija szent és sérthetetlen legyen, akkor Gizike akinek ez problémát jelent, nem kell barátkozzon velünk többé.
Na jó, döntsétek már el mi a baj velem, meg a többi napirendet kedvelő nővel.
Bocsmá, hogy más a személyiségünk...
Az egyik azt írja, ősanya, a másik azt, hogy körülményes anya, a harmadik meg más miatt kritizál, mi lenne ha nem aggatnánk a másikra bélyeget?
Én személy szerint élvezem, hogy van napirendünk. Nem a gyerek köré van építve az életünk, én is azt vallom hogy a gyerek jött a családba, de egyben azt is, hogy mi is tudunk és kell is valamennyire alkalmazkodni.
Ellenben nem szeretek utazni. 1-2 nyaralást élvezek, szeretem látni a világot, de amit áloméletként felvázoltál nekem nen kellene, én más ember vagyok, ez van. Lehet lenézni emiatt, hogy nem vagyok kalandor, egészségedre. Amit leírtál, hogy 8 óra turistabuszon, 5-6 sivatagban, nekem ez rémálomnak hangzik, utálokülni egy kis zárt vackon rohafni a melegben, hogy aztán homokot lássak mindenhol. De ha nektek ez tetszik, éljetek így egészség.
Na ma is érdemes volt felkelni,meg tudtam hogy hippi vagyok 😂😂
Szerintem egyikkel sincs baj, az a fontos,hogy a családnak és a babának megfelelő.
Nálunk van egy rendszer ami az események egymásutániságat illeti, de ez a reggeli ebredéshez kötött. Általában 8 körül kel,de ma pl 7 előtt ébredt. Amíg kettőt aludt mindig én igazodtam más anyukákhoz és kitoltam-elhuztam az alvasokat hogy passzoljon, mióta egyet alszik azóta meg fixen 2 utánra szervezem a progikat. ( A babakocsiban nem alszik, az autóban akkor ha nagyon fáradt és hosszú útra megyünk)
Az esti rutint is mindig az utolsó alváshoz igazitottam, tök fölösleges altatni próbálni ha még nem álmos
Egyébként heti 3x bölcsibe jár, teljesen rendben van az is, azokon a napokon előfordul, hogy ébreszteni kell.
Kíváncsiságból kérdezem, akiknek fix a napi rend, ti reggel ebresztitek a babát ha tovább aludna? És ha korábban ébred akkor is huzzatok az altatást ha már nagyon álmos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!