Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rábíznátok így a babátokat...

Rábíznátok így a babátokat egy rokonotokra?

Figyelt kérdés

A kislányunk most 12 hónapos, egyre mozgékonyabb, nulla veszélyérzettel. Folyamatosan résen kell lenni mellette. Sógornőm nehezményezi, hogy nem bízzuk rá soha úgy, hogy mi nem vagyunk ott. Ennek oka, hogy neki is van egy 3 éves, és egy 5 éves kisfia. Nem az ő jó szándékában és felelősségérzetében kételkedünk (ezt neki is elmondtuk), csak szerintünk egyetlen embernek egyszerre sok 3 ennyire kicsi gyerekre figyelni. Lehet, hogy 10-ből 9 alkalommal semmi baj nem lenne, de ha egy esetben igen, nem szeretnék senkire mutogatni, kinek a hibája volt.

Kérdésem, hogy ti ráhagynátok így egy egyévest valakire, hogy neki egyszerre 3 kisgyerekre kell figyelnie? Mondjuk hozzáteszem, nem is szorulunk rá, mert van más segítségünk is.

2021. szept. 9. 22:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%
Én sem hagynám rá. Unokatesóm ugyanez. 2 gyerek. Végtelen nyugolom és kiszámíthatósag volt mind a kettő. El se tudja képzelni, hogy mennyivel nehezebb egy más habitusu gyerek. Mondjuk ő nem akarja hogy otthagyjaam, csupán nem érti hogy neki miért ment minden könnyebben 😂
2021. szept. 9. 22:48
 12/20 anonim ***** válasza:

Én simán hagynàm, pedig a gyerekeim hétszentségek.

Tuti nem vállalná többször.

Sajnos rettentő akaratosak külön/külön is.

Mire 5 lesz a nagy és 3 a kicsi addigra leaz majdnem 1 a 3.

Úgyh azért remélem lehet rájuk figyelni🙈

Viszont ha te nem érzed biztonságban ott, akkor nem adod

Ennyi, meg kell értenie.

Én 1,5-órára a 1,5 -2 évesemet nem hagynám ott a bagymamáméknàl pl

2021. szept. 10. 05:57
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az övéi is voltak 1 évesek, szerintem megoldaná. De ha nem akarod bármiért, akkor ne hagyd rá.
2021. szept. 10. 06:54
 14/20 anonim ***** válasza:

Van, akinek 3 saját gyereke ennyi idős, az is tud rájuk figyelni. Sógornődnek is voktak 1 évesei, szerintem tudja, miket művel egy ekkora gyerek :) húgommal pl már most beszéltünk róla, hogy korán vissza kell állnia részben dolgozni (vállalkozó, nem tud éveket teljesen kihagyni), majd én vigyázok a gyerekére, az én 2 gyerekem mellett heti páral alkalommal 3-4 órát. Én is dolgozom, de nekem kötetlen a munkaidőm, meg tudom oldani.

Ettől függetlenül, ha te ennyire nem vagy nyugodt ezzel kaocsolatban, akkor ne bízd rá, ennyi.

2021. szept. 10. 09:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Hú.. ha nem akarod ne hagyd ott, de Jézus.. ezért buzultok bele a gyerekbe, mert bebeszélitek magatoknak h csak is ti tudtok figyelni rájuk és ellátni... beteg.. Az tuti, h ezek után ha nektek kell segítség sem állnék rendelkezésre, azok után, hogy nem nézitek ki belőle h oda tud figyelni, főleg h neki is van kettő.. van akinek több pici gyereke van egyszerre... ti teljesen életképtelenek vagytok? Döbbenet. Az oké h, egy nagyi korù már nem vállal egyszerre többet de ez... attól h más is életben képes tartani a gyereketeket és a férjetekkel elmentek egy moziba ,még nem lesztek szar anyák, se kevesebbek..és a gyerek sem fog kevésbé szeretni. Ráadásul nem tarthatjàtok burokban azt a gyereket. Valószínűleg én sem hagynék ott egy egy evést éjszakára, de pár órára vagy napközben. Nekem ez nagyon szánalmas..
2021. szept. 10. 10:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Igenis lehet 3 gyerekre egyszerre figyelni, szerintem túlaggódod. Persze senki sem kényszerítheti ki, hogy hagyd rá a gyerekedet, ez a te döntésed. De ha amúgy a sógornődet egy felelősségteljes, megbízható embernek tartod, szerintem simán rábízhatnád. Én mondjuk nem bíznám a gyerekemet a sógornőmre, mert nem bízom abban, hogy normálisan bánna vele és ellátná. Ha nálatok is ez a helyzet, akkor meg teljesen igazad van abban, hogy nem hagyod rá.
2021. szept. 10. 16:02
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! 15. válaszoló, betegnek azért nem gondolnám magunkat :). Ahogyan előrébb már írtam egy hozzászólásomban, nem is szorulunk rá a sógornőmre, mert van más segítségünk. A saját anyukám már nyugdíjas és még nagyon fitt, nála sokat van a gyerek nélkülünk is. Azt természetesen nem gondolom, hogy csak én és az apja tudjuk életben tartani :).
2021. szept. 10. 22:14
 18/20 anonim ***** válasza:
17# Akkor egyértelmű, hogy nem bírod a sógornődet és/vagy a nevelési elveivel nem értesz egyet. A többi csak rizsa.
2021. szept. 14. 14:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Es mi van ha nem birja a sogornöjet? :D
2021. szept. 14. 23:03
 20/20 anonim ***** válasza:
19# Semmi, szíve joga ,de akkor nem kell a bullshit..ennyi.
2021. szept. 16. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!