Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen benti cipőt vegyek a...

Milyen benti cipőt vegyek a baba lábára?

Figyelt kérdés

Most lett 1 éves, hónapok óta a bútorok mellett és kezenfogva közlekedünk, így tudtam eddig szabályozni, hogy a szőnyegen közlekedjen, de tegnap elindult a kisasszony magától, ügyesen.

Ennek nagyon örülünk, viszont hidegburkolatunk van majdnem az egész házban, ami csúszik és nagyon hideg. Nem lehetünk egész nap a gyerekszobában vagy a hálóban, ahol laminált van.

Bentre milyen cipőt ajánlanátok?

Arra gondoltam, hogy vagy Liliputi cipőt vagy H&M szobapapucsot veszek neki. Vagy inkább vegyek szerintetek egy bőrszandált, ami utcára való? Nem akarnám mondjuk, hogy szegény 0-24-ben rendes cipőben legyen, szerintem az sem tenne jót.

Sajna a vastag csúszásgátlós zokni is vékony ide, mert még én is papucsban járkálok még nyáron is.

Köszönöm!

2021. szept. 9. 07:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%
1 éves a lányom, 1,5 hete kezdett járni önállóan. Nálunk is hidegburkolat van szinte az egész földszinten, de csúszásgátlós zokniban van, bent nem is akarok rá cipőt adni. Mondjuk ő nem szedi le a zoknit, csak ritkán. Inkább adj rá harisnyát, ha leveszi a zoknit.
2021. szept. 9. 08:44
 12/17 anonim ***** válasza:
64%
Próbáld úgy, hogy zokni, és arra a harisnya.
2021. szept. 9. 09:40
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
Nem szabad bentre cipőt ráadni!
2021. szept. 9. 13:34
 14/17 anonim ***** válasza:
15%
Mi most jöttünk haza az ortopediarol, és nekünk azt mondta a doki hogy bent 3 soros szandál, ami jól tartja a bokat, és kint fűbe stb tökjó ha néha mezítláb van. De hogy így az első lepteknel az elején egy jó szandál nem árt bentre ami tartja a bokat rendesen. Ha nincs baja a lábának nem kell h supinált és társai legyen. De egy jó tartást adó szandál az kell.
2021. szept. 9. 15:25
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
NA ez az orvos is lemaradt vagy száz évet! A gyerek bokáját nem kell tartani, arra valók az izmok meg inak a lábában, a "jól tartó" szandál meg cipö éppen ezeket teszi tönkre!
2021. szept. 9. 16:29
 16/17 anonim ***** válasza:
81%

14! Nem igaz!! Mezítláb kell mennie, hogy a lábboltozat ki tudjon alakulni!

Ugyanis minden baba lúdtalppal születik. A mezítlábas járás formálja olyanra a lábat, amilyennek kell lennie.

2021. szept. 9. 16:38
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Még a kommentek előtt próbáltam a zoknira harisnya módszert, de elkezdte a kislányom akkor tépkedni a harisnyát és ideges lett, hogy nem tudja leszedni.

Beszéltem az ortopédussal, azt mondta szobapapucsot nyugodtan vehetek neki. Vettem a H&M-ből bélelt, puhatalpú, csúszásgátlós papucsot neki. Nagyon szereti, mindig hozta hozzám 1 időben, hogy adjam rá és sétáljunk. Azóta alábbhagyott a lelkesedése és leszedi a lábáról azt is, de megtaláltam a megoldást: a harisnyára húzom fel a zoknit. Vettem hozzá csúszásgátlós zoknikat (most már jó melegeket is, de még azt nem próbáltuk ki). Szerintem őt dörzsölték a zokniai gumijai/peremei vagy nem tudom lehet az anyagai. Nincs is neki olyan zoknija, ami szorítja a lábát, születésétől fogva erre nagyon figyelek. A lényeg, hogy így úgy tűnik nem igazán zavarja őt a zokni, de nála a szokások gyorsan változnak.🙂

2021. okt. 7. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!