Milyen benti cipőt vegyek a baba lábára?
Most lett 1 éves, hónapok óta a bútorok mellett és kezenfogva közlekedünk, így tudtam eddig szabályozni, hogy a szőnyegen közlekedjen, de tegnap elindult a kisasszony magától, ügyesen.
Ennek nagyon örülünk, viszont hidegburkolatunk van majdnem az egész házban, ami csúszik és nagyon hideg. Nem lehetünk egész nap a gyerekszobában vagy a hálóban, ahol laminált van.
Bentre milyen cipőt ajánlanátok?
Arra gondoltam, hogy vagy Liliputi cipőt vagy H&M szobapapucsot veszek neki. Vagy inkább vegyek szerintetek egy bőrszandált, ami utcára való? Nem akarnám mondjuk, hogy szegény 0-24-ben rendes cipőben legyen, szerintem az sem tenne jót.
Sajna a vastag csúszásgátlós zokni is vékony ide, mert még én is papucsban járkálok még nyáron is.
Köszönöm!
14! Nem igaz!! Mezítláb kell mennie, hogy a lábboltozat ki tudjon alakulni!
Ugyanis minden baba lúdtalppal születik. A mezítlábas járás formálja olyanra a lábat, amilyennek kell lennie.
Köszönöm a segítséget!
Még a kommentek előtt próbáltam a zoknira harisnya módszert, de elkezdte a kislányom akkor tépkedni a harisnyát és ideges lett, hogy nem tudja leszedni.
Beszéltem az ortopédussal, azt mondta szobapapucsot nyugodtan vehetek neki. Vettem a H&M-ből bélelt, puhatalpú, csúszásgátlós papucsot neki. Nagyon szereti, mindig hozta hozzám 1 időben, hogy adjam rá és sétáljunk. Azóta alábbhagyott a lelkesedése és leszedi a lábáról azt is, de megtaláltam a megoldást: a harisnyára húzom fel a zoknit. Vettem hozzá csúszásgátlós zoknikat (most már jó melegeket is, de még azt nem próbáltuk ki). Szerintem őt dörzsölték a zokniai gumijai/peremei vagy nem tudom lehet az anyagai. Nincs is neki olyan zoknija, ami szorítja a lábát, születésétől fogva erre nagyon figyelek. A lényeg, hogy így úgy tűnik nem igazán zavarja őt a zokni, de nála a szokások gyorsan változnak.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!