Milyen benti cipőt vegyek a baba lábára?
Most lett 1 éves, hónapok óta a bútorok mellett és kezenfogva közlekedünk, így tudtam eddig szabályozni, hogy a szőnyegen közlekedjen, de tegnap elindult a kisasszony magától, ügyesen.
Ennek nagyon örülünk, viszont hidegburkolatunk van majdnem az egész házban, ami csúszik és nagyon hideg. Nem lehetünk egész nap a gyerekszobában vagy a hálóban, ahol laminált van.
Bentre milyen cipőt ajánlanátok?
Arra gondoltam, hogy vagy Liliputi cipőt vagy H&M szobapapucsot veszek neki. Vagy inkább vegyek szerintetek egy bőrszandált, ami utcára való? Nem akarnám mondjuk, hogy szegény 0-24-ben rendes cipőben legyen, szerintem az sem tenne jót.
Sajna a vastag csúszásgátlós zokni is vékony ide, mert még én is papucsban járkálok még nyáron is.
Köszönöm!
Szia én vastag tappancsos (csúszásgátlós)zoknit vennék neki. H&m ben is kapható.
Nem vagyok cipő/szandál párti.
Bízd rá, hogy neki hideg-e a vastag zokni. Tévhit, hogy lábról "fel lehet fázni", nephrológus is megerősítette.
Egyébként a puhatalpú tutyi még a legkisebb rossz a zokni után, de màr abban se úgy érzékeli a talajt.
liliputis puhatalpú cipőre egy szavazat
Semmiképp se legyen kemény a talpa, borzasztó kényelmetlen nekik
Nekünk ilyen volt, gyakorlatilag csak azok a kis csúszásgátlós tappancsok vannak az alján, egyébként mintha csak vastag zokni lenne a Nem mondom, hogy ezt nem tanulta meg leszedni magáról, de lényegesen jobb volt a zokniknál.
Nálunk is hidegburkolat van mindenhol, nincs is padlószőnyegünk sehol, a szobákban van csak laminált lap, meg egy-egy kis szőnyeg.
Nincs és nem is volt a gyerekeken soha benti cipő vagy szandi.
A fiam most tanult meg járni egy hónapja, de mászni is a járólapon mászott. A zoknit is leveszi.
A legegészségesebb a mezítláb sétálás. Nem vagyok benti cipő párti. Mondjuk mi kint is sokat vagyunk (voltunk a nyáron) mezítláb.
De ha zavar, hogy leveszi a zoknit, akkor adj rá harisnyát. Hátha megszokja, hogy azt nem tudja levenni.
A hidegburkolat meg a laminát ugyanolyan höfokú egy lakásban, csak más érzetet kelt.
Emellett a lábról felfázás is csak babona, a gyerekek többsége mezitláb járkál és nem lesz semmi bajuk.
Viszont a cipök eléggé tönkre tudják tenni a gyerek lábát egész életére, ne adj rá ilyeneket, amíg elkerülhetö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!