Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen benti cipőt vegyek a...

Milyen benti cipőt vegyek a baba lábára?

Figyelt kérdés

Most lett 1 éves, hónapok óta a bútorok mellett és kezenfogva közlekedünk, így tudtam eddig szabályozni, hogy a szőnyegen közlekedjen, de tegnap elindult a kisasszony magától, ügyesen.

Ennek nagyon örülünk, viszont hidegburkolatunk van majdnem az egész házban, ami csúszik és nagyon hideg. Nem lehetünk egész nap a gyerekszobában vagy a hálóban, ahol laminált van.

Bentre milyen cipőt ajánlanátok?

Arra gondoltam, hogy vagy Liliputi cipőt vagy H&M szobapapucsot veszek neki. Vagy inkább vegyek szerintetek egy bőrszandált, ami utcára való? Nem akarnám mondjuk, hogy szegény 0-24-ben rendes cipőben legyen, szerintem az sem tenne jót.

Sajna a vastag csúszásgátlós zokni is vékony ide, mert még én is papucsban járkálok még nyáron is.

Köszönöm!

2021. szept. 9. 07:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

Szia én vastag tappancsos (csúszásgátlós)zoknit vennék neki. H&m ben is kapható.

Nem vagyok cipő/szandál párti.

2021. szept. 9. 07:28
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a h&m benti cipő
2021. szept. 9. 07:29
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Bízd rá, hogy neki hideg-e a vastag zokni. Tévhit, hogy lábról "fel lehet fázni", nephrológus is megerősítette.

Egyébként a puhatalpú tutyi még a legkisebb rossz a zokni után, de màr abban se úgy érzékeli a talajt.

2021. szept. 9. 07:30
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az kimaradt, hogy állandóan leveszi magáról a zoknit! Nem bírom a lábán tartani. A rekordja 1 óra volt. Addig bírta zokniban. Ebből kifolyólag a cipőket is levenné szerintem.
2021. szept. 9. 07:34
 5/17 anonim ***** válasza:
75%
Én is vettem a lányomnak benti cipőt a Lidl-ben, de csak pénz kidobás volt, nem viselte el a lábán. A zoknikat is állandóan levette. Harisnyát adtam rá, aztán később, amikor már úgy ahogy megbarátkozott a zoknikkal, akkor vastag, tappancsos zoknit adtam rá. Kapott olyant is, hogy zoknicipő, aminek gumi talpa van, de azt is csak a babakocsiban hordta (azt nem tudta levenni).
2021. szept. 9. 07:40
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

liliputis puhatalpú cipőre egy szavazat

Semmiképp se legyen kemény a talpa, borzasztó kényelmetlen nekik

2021. szept. 9. 07:41
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nekünk ilyen volt, gyakorlatilag csak azok a kis csúszásgátlós tappancsok vannak az alján, egyébként mintha csak vastag zokni lenne a Nem mondom, hogy ezt nem tanulta meg leszedni magáról, de lényegesen jobb volt a zokniknál.

2021. szept. 9. 07:51
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is hidegburkolat van mindenhol, nincs is padlószőnyegünk sehol, a szobákban van csak laminált lap, meg egy-egy kis szőnyeg.

Nincs és nem is volt a gyerekeken soha benti cipő vagy szandi.

A fiam most tanult meg járni egy hónapja, de mászni is a járólapon mászott. A zoknit is leveszi.

A legegészségesebb a mezítláb sétálás. Nem vagyok benti cipő párti. Mondjuk mi kint is sokat vagyunk (voltunk a nyáron) mezítláb.

De ha zavar, hogy leveszi a zoknit, akkor adj rá harisnyát. Hátha megszokja, hogy azt nem tudja levenni.

2021. szept. 9. 07:53
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg adj rá egy vékonyabb zoknit, majd arra még rá egy harisnya. Így van rajta 2 réteg, levenni sem tudja, és mégis mezítláb lehet, az sokkal jobbat tesz neki, mint egy benti cipő.
2021. szept. 9. 08:20
 10/17 anonim ***** válasza:
86%

A hidegburkolat meg a laminát ugyanolyan höfokú egy lakásban, csak más érzetet kelt.

Emellett a lábról felfázás is csak babona, a gyerekek többsége mezitláb járkál és nem lesz semmi bajuk.

Viszont a cipök eléggé tönkre tudják tenni a gyerek lábát egész életére, ne adj rá ilyeneket, amíg elkerülhetö

2021. szept. 9. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!