Melyik nevet adnátok kislánynak? Vezetéknév Szamosfalvy és második neve a Róza lesz.
A nevek: Elvíra, Frida, Tilda, Lúcia, Anna, Karola, Evelin, Zita, Stella, Ivána, Bianka, Bettina, Veronika
Melyik nevek tetszenek és melyek egyáltalán nem?
Márta esetleg? Vagy Éva?
Amúgy a Mária nagyon szép.
20. Igen, nekünk kérték. A tanár látta a naplóban, hogy van-e, és szólt ha csak 2-őt írtál. Van aki nem is a második, hanem a harmadik keresztnevét használta, így már nem voltak egyértelműek a monogramok sem. Sokszor volt tanárváltás, nekik is könnyebb volt így.
De teljesen mindegy igazából, ha ott nem is kell a harmadik is fel fog tűnni neki valahol. Suliban elég gyakran tudják egymás teljes nevét a diákok (vagy internetről, vagy gmail cím miatt, amit a suli ad és minden neved benne van, vagy a tanár krétájában látják), valaki tuti rájönne.
Bár itthon szerencsére nem annyira rossz a helyzet szerintem, de bullying-nál a leányzó ellen használható. Például egy "Már a szüleid is tudták milyen leszel, ezért ezt a nevet adták." mondat eléggé felboríthatja a lelki egyensúlyát és értékrendjét, hiába nem igaz a dolog. (Sok hasonló videót nézek, azokban mindanak ilyeneket a piszkálók. Ez így valószínűleg soha nem történne meg, de kevésbé durva eseteket el tudok képzelni, aminek a mondanivalója ugyan az.)
Esetleg ha mindenképp ez a két név a nyerő, akkor fordítva nem lehet? Szamosfalvy Róza Anna
Attól még lehet Annának hívni, nem kötelező a másodikon. Ismerek olyat, akinek hasonló családi szokás a második, és a harmadikat használja.
Egyébként nekem a Mária is tetszik.
Szamosfalvy Róza Mária vagy
Szamosfalvy Mária Róza
Egyébként szegény gyerek egyszer rákeres majd a nevére, és ezt fogja találni.
Ha tényleg erre jársz leendő legkisebb Szamosfalvy, üdvözlünk a múltból!
Hú, ebbe bele se gondoltam, hogy mi a monogram, akkor az A betűsek tényleg kerülendőek.
Szerintem szép önmagában a Szamosfalvy Róza, de ha nem akarod, hogy ugyanaz legyen, mint a többi Róza családtagé, akkor valami klasszikus. A Mária tökéletes hozzá egyébként, ne hagyd, hogy ebbe beleszóljanak. Ha a férjed kardoskodik a Róza mellett, és a vezetéknevet is ő adja, akkor ne szóljanak már abba bele, hogy te is akarsz egy neked tetsző nevet adni. A Mária klasszikus is, elegáns is és sokféleképpen lehet becézni (a Marcsi például modern, a Mari vagány, a Mimi aranyos, de van több más is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!