Melyik nevet adnátok kislánynak? Vezetéknév Szamosfalvy és második neve a Róza lesz.
A nevek: Elvíra, Frida, Tilda, Lúcia, Anna, Karola, Evelin, Zita, Stella, Ivána, Bianka, Bettina, Veronika
Melyik nevek tetszenek és melyek egyáltalán nem?
Köszönöm a válaszokat. Az a baj hogy a Róza hagyomány a férjem családjában, az anyukája, a nővére, a nagymamája is Szamosfalvy Róza, csak így. Én ezt már soknak találom egy családban.
Az én kedvenc nevem a Mária lenne, de azt eddig mindenki leszólta.
Nekem a kevésbé népszerű nevek nem tetszenek annyira, főleg idegen írásmóddal inkább a hagyományosabbak. Sokan fogják tudni leírni a Stella-t például, mert más az ejtés mint az írás.
Ha mindenképp választani kell, nekem Evelin, Bettina, Veronika a három dobogós. A többi túl különleges, vagy számomra negatív személyhez kötöm.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a sima Róza hangzik a legjobban.
1. válaszából az első ami lejött, így egybe olvasva, hogy sokszor kellett monogramot írni a suliban, oviban írtak nekünk. Na most ez Sz. A. R. lesz az Annával, ami kétlem hogy senkinek nem esne le és nem csúfolnák/szólnának be miatta. Ő sem biztos, hogy boldog lenne tőle, ha észreveszi.
Sokan egyébként is utálják hogy három nevük van. Nem szeretik a harmadikat, vagy éppen a másodikat, attól függ melyiket használják.
Így már érthető miért csak 2. névként jöhet szóba.
A Mária nekem sem tetszik. Plzssz a Mária Róza nem is hangzik jól.
Így az Annát mondanám befutónak
Juj, hát őszinte leszek. Így teljességgel megértelek, hogy szeretnél 2.keresztnevet.
De én mondjuk kapásból megszakítanám ezt a "szép" hagyományt. 🤷♀️
Az én gyermekem nem lenne a 8.Róza a családban. Bocsi 🤷♀️
Nem adnám a Rózát. Annával a monogram Sz. A. R. Lenne!!
Szamosfalvy Sára
Szamosfalvy Mária
Szamosfalvy Rózsa (kompromisszum)
Szamosfalvy Ella
Szamosfalvy Rozália
Szamosfalvy Eszter
Szamosfalvy Stella / Sztella
Szamosfalvy Amélia
Szamosfalvy Doroti
Nálatok ki kellett írni a monogramnál a 2. Keresztnév betűjét? Mert nálunk nem. Se én se az oszt társaim nem használtuk a 2. Keresztnevünket még monogramban sem
Dolgozatnál névfelírásban sem. Csak hivatalos papírokon szerepel. Sokan azt sem tudják h 2 keresztnevem van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!