Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadnátok 1 éves gyermeketeket...

Beadnátok 1 éves gyermeketeket bölcsődébe?

Figyelt kérdés

Nem szeretném beadni, csak kérdezem, néha elgondolkodom, hogy külföldön már fél éves korban mennek a babák bölcsibe, mert vissza kell menni dolgozni.

Én örülök, hogy 3 évig itthon lehetek, én látom az első lépéseit, az első szavait, nem pedig az óvónő.

Sajnos a gyes amit kapok az elég kevés, de megtudunk élni férjem munkájából.

Ti beadnátok babátokat, hogyha olyan anyagi helyzetbe kerültök, hogy kell a két fizetés?

2010. aug. 30. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha olyan anyagi helyzetbe kerül az ember, akkor sajnos nincs más választás!

Bár, ha otthon van nagymama, nagypapa, akkor inkább rájuk bíznám először, s mikor már ki tudja fejezni, hogy ne adj isten fáj valamije, vagy meg tudja értetni, hogy most pisi lesz vagy, vagy kaki, ... , akkor már gondolkodás nélkül rábíznám idegenekre is, természetesen, akiknek ez a szakmájuk!

2010. aug. 30. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia, ha olyan helyzetbe kerülnénk természetesen beadnám, mert nem hagynám éhezni vagy ilyesmi! Jövőre lesz két éves és megy is majd bölcsibe, de én már előre rosszul vagyok így is a gondolattól.. de ugye a pénz nagyúr, és még mielőtt kistesó lenne muszáj visszamennem dolgozni, hogy kapjak jobb gyedet:(
2010. aug. 30. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:

èn külföldön élek, és a nyugati országokból abban amelyik szinte legtöbb idöt adja vagy is 1 évig fogok "gyest" kapni és még 2 évet itthon maradhatnék de pénzt nem adnak erre az idöre (a munkáltató köteles a munkhelyet fenttartani)

Mivel nekem közben lejár a szerzödésem a céggel, már most azon gondolkodom hogy fogok egy év után vissza menni.

Itt a felkészítö csoportban 2 nö is megy 3 hónap után vissza félnaposra, és napi anyukát fogad. 2-en meg fél év után. egyetlen csaj akar 3 évet otthon maradni.

párom jól keres, de igen nagy a rezsi a lakás stb... így kénytelen leszek új munkát keresni, ha szerencsém lesz találok félnaposat.

egy egésznapos bölcsi 500-600€ így az tud csak vissza menni dolgozni aki félnapra is jól tud keresni.

így én vissza fogok menni az biztos. itt a sima félnapos ovi kaja nélkül is 100-200€, és ez nem magán ovi.

2010. aug. 30. 13:41
 4/6 anonim ***** válasza:
NEM. Nálunk nincs is állami bölcsi, így ha nem én lennék vele itthon, még rosszabbul is jönnénk ki anyagilag. Magánbölcsi nagyon drága. De sztem is az a legjobb, hogy a szüleivel lehet egy ekkora baba, nem idegenekkel.
2010. aug. 30. 15:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen sajna be kell adnom ha felvesznek dolgozni.

Külföldön élünk 10 hónap az anyasági.Holnap tudom meg hogy felvettek e ha igen megy bölcsibe.

Nagyon rossz érzés már csak elgondolni is hogy jövőhéten már ovis lesz.

De mivel sikerült lakást vennünk autót stb.Muszály fizetni.

Üdv 10,5hós kisfiú anyukájka

2010. okt. 17. 12:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk meg az a helyzet, hogy egy csomó anyuka nem akar/tud visszamenni dolgozni és az a trend, hogy 2 éves kor alatt "kinézik" az embert, ha bölcsődébe vinné a gyermekét. Kivétel nélkül minden barátunk, ismerősünk így gondolja. A bölcsődében mivel nincs 2 év alatti gyerekjelentkező gyakorlatilag (jelenleg az általam ismert két csoportban 28 gyerekből 1 másfél éves van), ezért nincs a kicsiknek külön csoport, ill. ezért nem viszik a kicsiket, mert nincs megfelelő minőségű ellátottság; ördögi kör. Hely lenne, de nem merjük így még otthagyni, így jön a nagyszülői felügyelet, mert a munkát nem lehet manapság kockáztatni, mert az lenne csak a gyermeknek igazán hátrány, nem a bölcsőde...

Régen persze ez másképp volt, mert nem ömlesztett csoportok voltak, de kell ez a fenenagy változáskényszer.

Vidéki megyeszékhely, 2012.

2012. aug. 14. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!