Beadnátok 1 éves gyermeketeket bölcsődébe?
Nem szeretném beadni, csak kérdezem, néha elgondolkodom, hogy külföldön már fél éves korban mennek a babák bölcsibe, mert vissza kell menni dolgozni.
Én örülök, hogy 3 évig itthon lehetek, én látom az első lépéseit, az első szavait, nem pedig az óvónő.
Sajnos a gyes amit kapok az elég kevés, de megtudunk élni férjem munkájából.
Ti beadnátok babátokat, hogyha olyan anyagi helyzetbe kerültök, hogy kell a két fizetés?
Szerintem, ha olyan anyagi helyzetbe kerül az ember, akkor sajnos nincs más választás!
Bár, ha otthon van nagymama, nagypapa, akkor inkább rájuk bíznám először, s mikor már ki tudja fejezni, hogy ne adj isten fáj valamije, vagy meg tudja értetni, hogy most pisi lesz vagy, vagy kaki, ... , akkor már gondolkodás nélkül rábíznám idegenekre is, természetesen, akiknek ez a szakmájuk!
èn külföldön élek, és a nyugati országokból abban amelyik szinte legtöbb idöt adja vagy is 1 évig fogok "gyest" kapni és még 2 évet itthon maradhatnék de pénzt nem adnak erre az idöre (a munkáltató köteles a munkhelyet fenttartani)
Mivel nekem közben lejár a szerzödésem a céggel, már most azon gondolkodom hogy fogok egy év után vissza menni.
Itt a felkészítö csoportban 2 nö is megy 3 hónap után vissza félnaposra, és napi anyukát fogad. 2-en meg fél év után. egyetlen csaj akar 3 évet otthon maradni.
párom jól keres, de igen nagy a rezsi a lakás stb... így kénytelen leszek új munkát keresni, ha szerencsém lesz találok félnaposat.
egy egésznapos bölcsi 500-600€ így az tud csak vissza menni dolgozni aki félnapra is jól tud keresni.
így én vissza fogok menni az biztos. itt a sima félnapos ovi kaja nélkül is 100-200€, és ez nem magán ovi.
Szia!
Igen sajna be kell adnom ha felvesznek dolgozni.
Külföldön élünk 10 hónap az anyasági.Holnap tudom meg hogy felvettek e ha igen megy bölcsibe.
Nagyon rossz érzés már csak elgondolni is hogy jövőhéten már ovis lesz.
De mivel sikerült lakást vennünk autót stb.Muszály fizetni.
Üdv 10,5hós kisfiú anyukájka
Nálunk meg az a helyzet, hogy egy csomó anyuka nem akar/tud visszamenni dolgozni és az a trend, hogy 2 éves kor alatt "kinézik" az embert, ha bölcsődébe vinné a gyermekét. Kivétel nélkül minden barátunk, ismerősünk így gondolja. A bölcsődében mivel nincs 2 év alatti gyerekjelentkező gyakorlatilag (jelenleg az általam ismert két csoportban 28 gyerekből 1 másfél éves van), ezért nincs a kicsiknek külön csoport, ill. ezért nem viszik a kicsiket, mert nincs megfelelő minőségű ellátottság; ördögi kör. Hely lenne, de nem merjük így még otthagyni, így jön a nagyszülői felügyelet, mert a munkát nem lehet manapság kockáztatni, mert az lenne csak a gyermeknek igazán hátrány, nem a bölcsőde...
Régen persze ez másképp volt, mert nem ömlesztett csoportok voltak, de kell ez a fenenagy változáskényszer.
Vidéki megyeszékhely, 2012.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!