Csak nekem furcsa ez a névadás?
Egyre többször futok bele, hogy egy modern és második névként egy régies nevet adnak.
Pl.
Zoé Terézia
Mira Magdolna
Benett Sándor
#10 már hogy ne lenne harmonikus és diszharmonikus név?
Attól még, hogy számomra fura, nem gondolnám beszólásnak. De bocsi, ha megbántottalak.

Szerintem pl. a Mira Magdolna kifejezetten harmonikus. Más, hogy az egyik a nagyanyáink korát idézi, a másik mostani divatnév, és ezért nem tetszik a kettő együtt (nekem sem).
Azt meg tényleg illik tiszteletben tartani, hogy ki hogyan ápolja az elhunyt szerettei emlékét.

Van, ami nem fura, de amiket felsoroltal, szerintem sem mennek jol egymashoz. Mi is hasonloan csinaltuk, de a masodik neven valtoztattunk kicsit.
Nagypapamat Sandornak hivtak, de a kisfiamat mar sajnos nem ismerhette, mert elhunyt par evvel azelott, hogy ő megszületett volna. Szerettem volna valamilyen módon őrizni a nevet, szoval a Sandorbol Alex lett. Ez lett a masodik keresztneve, ami igy megy az elsohoz, ami egy modernebb név.

Szerintem ponthogy mert akarnak egy modernevet is;meg egy olyat, ami kicsit így finomítja, kicsit így általánosíthatja
És akkor változtathat is a gyerek, ha akar;
meg még pl így nem annyira kirívó, ha van rajta egy ilyen " finomító", hagyományosabb név.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!