Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem furcsa ez a névadás?

Csak nekem furcsa ez a névadás?

Figyelt kérdés

Egyre többször futok bele, hogy egy modern és második névként egy régies nevet adnak.

Pl.

Zoé Terézia

Mira Magdolna

Benett Sándor

2021. aug. 25. 20:30
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#10 már hogy ne lenne harmonikus és diszharmonikus név?

Attól még, hogy számomra fura, nem gondolnám beszólásnak. De bocsi, ha megbántottalak.

2021. aug. 25. 23:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Maximum ha nem hangzik jól, nem cseng össze, de nem az alapján harmonizál 2 név, hogy melyik évtizedben volt divatos.
2021. aug. 25. 23:09
 13/18 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem pl. a Mira Magdolna kifejezetten harmonikus. Más, hogy az egyik a nagyanyáink korát idézi, a másik mostani divatnév, és ezért nem tetszik a kettő együtt (nekem sem).

Azt meg tényleg illik tiszteletben tartani, hogy ki hogyan ápolja az elhunyt szerettei emlékét.

2021. aug. 25. 23:19
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

Van, ami nem fura, de amiket felsoroltal, szerintem sem mennek jol egymashoz. Mi is hasonloan csinaltuk, de a masodik neven valtoztattunk kicsit.

Nagypapamat Sandornak hivtak, de a kisfiamat mar sajnos nem ismerhette, mert elhunyt par evvel azelott, hogy ő megszületett volna. Szerettem volna valamilyen módon őrizni a nevet, szoval a Sandorbol Alex lett. Ez lett a masodik keresztneve, ami igy megy az elsohoz, ami egy modernebb név.

2021. aug. 25. 23:25
 15/18 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem nem normális dolog egy halottról elnevezni egy gyereket. Én azzonnal nevet változtatnék, amint tehetném. Ezek a névösszeállítások pedig nevetségesek és gusztustalanok.
2021. aug. 26. 03:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ponthogy mert akarnak egy modernevet is;meg egy olyat, ami kicsit így finomítja, kicsit így általánosíthatja

És akkor változtathat is a gyerek, ha akar;

meg még pl így nem annyira kirívó, ha van rajta egy ilyen " finomító", hagyományosabb név.

2021. aug. 27. 15:19
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
A mi kisfiúnkat Benett Zsoltnak fogják hívni, én Bezsonak becézem a pocakban! Azért választottuk ezt a név kombinációt, mert a Benett mindkettőnknek azonnal megtetszett, a Zsolt pedig a Férjem neve, ami nekem tetszik nagyon, így megkérdeztem Tőle mit szólna hozzá és Ő örömmel elfogadta!
2021. aug. 28. 00:47
 18/18 anonim válasza:
Szerintem semmi furcsa nincsen benne.
2021. szept. 27. 13:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!