Van itt olyan anyuka akinek külföldön dolgozik a férje?
Szia!
Az én fiam 2,5 éves, a csajszim 6 hónapos volt, amikor apa Írországba ment dolgozni.
A fiam rendszeresen beszélt vele telefonon, mindenkinek újságolta, hogy apa külföldön dolgozik,de persze állandóan kérdezte, hogy mikor jön már haza?
A csajszim nem ismerte meg, amikor újra találkoztak, kellett néhány nap, de semmiféle törést nem okozott nála, ma is apa az ”Isten”.
A fiadnak felolvashatod apa email- jeit + a telefon.
Nekem volt a legnehezebb, az összes ügyet intézni, a bankba menni (”jaj, még nem küldött a férjem pénzt”), stb.
Ráadásul, nekünk meg sem érte, mert kint szállásra, kajára, szakszervezetre,ottani TB-re elment egy kalap pénz,tehát így utólag nem vállalnánk be. Ezeket is mérlegelni kell. A férjemnek is nagyon nehéz volt nélkülünk.
Most külföldre jár fuvarozni, ma 10 napja, hogy elment, tehát a holnap 3 hetes picurt (3.baba) 10 naposan látta utoljára. Amikor itthon van (1-3-5 napot), akkor meg nem győz szaladgálni, ügyeket intézni.
A házasságunkat az tenné tönkre, ha itthon egy bizonytalan, vagy nem túl jól fizető meló miatt anyagi problémáink lennének (na azért vannak…).
Szóval mérlegeljétek, hogy a beígért pénz tényleg annyi - nem úgy, mint nálunk, a fentebb írt egyéb kiadásokkal!
Ha tényleg megéri és ”csak” 8 hónapról van szó, akkor a gyerekedben nem fog törést okozni (nekem már nem is emlékeznek a nagyobbak).
Segíteni nem biztos, hogy tudtam, de leírtam a tapasztalataimat.
Szia!
Van segítségem, mert anyukámékkal lakunk együtt egy szép, nagy házban.
Szívesen dajkálják a babát, de fürdetésben, öltöztetésben nem tudnak segíteni, mert annyira nem értenek hozzá, ráadásul anyukám nem egy házi tündér, pedig a jóindulat meg van benne.
Kaja is csak az jó, amit anya készít (ez a két nagyobbnak nem mindegy). Ráadásul most kezdi a fiam a sulit, kikötötte, hogy csak én vihetem (persze, hogy szopi idő lesz…).
Ha nálatok a kinti fizun felül benne vannak az egyéb költségek (amiről írtam), akkor megéri.
A kaja állítólag annyi, mint itthon, vagy kevesebb (ott is Tesco-ba jártak a férjemék). Még + költség volt a buszjegy, mert ők valami város szélén laktak egy lakóparkban (Cork) és, ha nem volt céges autó, akkor mindenért be kellett buszozni. Meg ő annak idején Westend Unionon keresztül küldte haza a pénzt, annak is van egy csomó járuléka.
Azt mondta a férjem, ha nincs, akinek haza kell küldeni pénzt, akkor szépen megélt volna.
Ja, és a lakbérre le kellett tenni 3 havi kaukciót. (És még ágyneműt is magának kellett vennie: paplan, párna, huzat). 6 hónapot volt kint, egyszer jött közben haza pár napra, véglegesen Karácsonyra - a csúcsforgalom miatt csak oda-vissza repülőjegyet tudott venni, azt is buktuk.
Egyébként ő parkettázni ment, viszont egy héten 6 napot és nem napi 8 órában:
Nekünk nem jött be a számítás, de ezen már nem kesergünk.
Ti is járjatok utána minden költségnek (mi nem tettük, mert nem is gondoltunk rá).
Szia!Nagyon aktualis a kerdesed.En meg anyuka nem vagyok,csak kismama,viszont 6 het mulva szulok,a ferjem aprilis ota Ausztriaban dolgozik.Nagyon nehez volt Ot elengedni kismamakent,tok egyedul vagyok,az o szuleivel egy varosban lakunk,de nem tul jo a kapcsolatunk,iden nem tudom,ha voltak nalunk ketszer.A szuleim ugy 100 km-re laknak,de gyakran jonnek,amikor csak megtehetik munka mellett.En pedig folyton a telefonon logok,es irom az sms-eket paromnak,hogy ezt mar nem birom,jojjon haza azonnal,de szivem melyen tudom,hogy kicsit jobb igy,mert ha itthon dolgozna,nem tudnank megelni az oriasi lakashitelunk mellett :(.Es a ferjem azt mondja,hogy telire hiaba is jonne haza,tuti semmi munkat nem kapna,ahol annyit fizetnenek,hogy a hitelre eleg legyen,es akkor meg ott vannak a szamlak,a napi magelhetes...es sorolhatnam...
:((( Jajj miert ilyen nehez minden?
Ferjemnek meg kb.2 evig lenne kinnt munkaja,de en biztos nem fogom addig birni,es szerintem o sem,hogy a fia nelkule "nojjon" fel,viszont a te esetedben a 8 honap meg nem annyira veszes,de ha elvallalja a parod a munkat,biztosan nem lesz konnyu neked :(
Bocsi,hogy nem tudlak biztatni,csak panaszkodom,de annyira hianyzik a ferjem,es annyira szomoru vagyok :((
35 hetes,23 eves kismami
3hónapos volt a "nagy" fiam mikor a férjem Bécsben kezdett dolgozni.Hétfőn hajnalban megy és péntek este jön.Eleinte fura volt,de aztán pikk pakk megszoktam,hogy kevesebb a főznivaló,mosnivaló...és esténként meg msn-en beszélgettünk.
apa fia közti "szerelem" azóta is nagy,sőt egyre nagyobb így hogy már 22hónapos.3hónapja megszületett az öcsi.És most már úgy érzem,bírni fogom.A terhesség utolsó hónapjai(mikor sűrűsödtek a vizsgálatok,nehezedett a mozgás)és az első 1,5hónap a szülés után elég fárasztó és nehéz volt.De ilyenkor legalább szerdán hazajött és kicsit pihentem.Nehéz,de ha végre lenne egy autóm 1000x könnyebb lenne.
Úgyhogy ha kell a pénz,akkor vágjatok bele.Mi is így voltunk.Az itteni fizuból a törlesztőrészletet sem tudnánk fizetni :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!