Hogyan lehet az 1 éves gyereket leszoktatni arról, hogy a konnektort piszkálja?
Az 1 éves lányomnak mániája, hogy a konnektort piszkálja. Be van dugva az összes védővel, amihez hozzáfér, de pl az éjjeliszekrényeinken hosszabbítók vannak, benne lámpa, mobiltöltő, bébiőr stb bedugva. Ha a szobánkban van, az az első, hogy ezekhez megy. Hiába szólok rá, veszem el a kezét, hívnám el, hiszti van, ha arrébb viszem. Van, hogy a kezére is rácsapok, amire nyilván nem vagyok büszke, de eszköztelen vagyok a konnektort illetően. Ha nem ott vagyunk, és eszébe jut, mindig visszamegy, lesi a reakciómat, és dafke belenyúl, dugná bele pl a porszívót, ventillátort, és toporzékol, ha ellenkezem. Nagyon elegem van ebből. Nyilván nem érti, ha mondom neki, hogy veszélyes, így csak a "NEM SZABAD!!" marad.
Van ötletetek, mit tegyek?
10.
Lehet. De nem a fiammal fogok kísérletezni. ;)
12
Első babánál, alapvetően túlaggódó természettel az nálam nincs ilyen esetekben. Ezzel le is zárom a témát,mert úgysem jutunk dűlőre és csak offolunk. Szép estét neked. :)
Köszönöm a válaszokat!
Felesleges egymásnak esni.
Nem szeretném hagyni neki, hogy a bedugott konnektort fogdossa, mert ő nem csak az ujjával nyúl bele, hanem viszi a porszívó, ventillátor, töltő zsinórt is, hogy ő is bedugja (ahogy tőlünk is látja). Innentől már csak egy lépés, hogy talál valami egyebet, és esetleg itthon egy véletlenül szabadon hagyott, vagy nagyszülőknél egy alapból nem bedugott konnektort talál meg, és beledug valamit, amitől aztán megrázza az áram. Nyilván nem az ujját, de a gyerekek találékonyak, lehet az bármi, amit beledug. Így én maradok a következetes tiltásnál, ezt érzem biztonságosnak minden tekintetben. Emellett viszont arra keresnék megoldást, hogy a rettentő akaratos lányomat hogyan tudom következetesen mindig tiltani a konnektorba nyúlkálástól. Valószínű marad az, hogy napi 1000x rászólok, arrébb viszem, zárom a szobánkat, stb, amíg meg nem érik rá, hogy megértse, nem szabad, mi baja lehet. 🤷♀️
El kell pakolni olyan dolgokat amik nem neki valók és nincsenek éppen használatban. Macerás és megterhelő, de ezerszer elmondani és mindig röpködni utána hogy ezt ne azt ne, az pláne.
Mondjuk én nem is értem miért megy be a szobátokba egyedül? Nálunk nincs és amikor én voltam gyerek a szüleimnél sem volt a szülői hálóba egyedül bemászkálás hacsak Anyuék nem voltak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!