Mikorra kell leszoktatni a kicsit a tápszerről? 1 éves korára már nem kell egyáltalán neki?
Én 1 éves kora körül tervezem!
Nem szükséges neki, de azért még lehet van 2 évesnek való tápszer amúgy, de minnél nagyobb anál inkább nem fogja laktatni ezek inkbb már italok utána.
Sógornőm másfél évesen is tápszerezi a gyerekét, tök szarul néz ki, és nem eszik meg semmi mást, csak ezeket a mű szarokat.
Szerintem gáz.
Kislányom betöltötte az 1 évet, adtam is neki, tejet felesen. De csak 2,8-as, vagy 3,5%-os tejet. Miután megkóstolta nem is kellett neki a tápszer. Így maradtunk a tejnél, reggel kakaó, este karamell, de ihat Maci pótkávét is, 100%koffeinmentes cikóriából.
Amúgy igen, a tápszer műanyag, persze hogy 3 éves korig ajánlják, kevesebb lenne a bevétele a tápszergyártóknak, ha mindenki csak 1 éves korig adná a gyerekeinek. Ha a gyerek laktózérzékeny, csak abban az esetben adnék 3 éves korig tápszert. Meg persze, hogy reklámozzák, hogy ilyen, meg olyan vitamin van benne. Nos, a gyerekeim kapnak külön D-vitamint, kapnak C-vitamint és kapnak Béres cseppet is és idén télen még csak az orruk folyt (3 éves és 20 hónapos). De nagyon sok fiatal anyukát be tudnak etetni a reklámok. Ne feledjük, hogy az orvosok is jutalékot kapnak, ha ezt, meg azt írják fel, meg egy bizonyos termékeket ajánlanak.
De persze, mindenki addig adja, amíg szeretné. De elképzeltem, hogy egy gyerek 3 éves koráig tápszert kap, az óvodában meg találkozik a kakaóval és azt se tudja mi fán terem!
Szia.
Latom érkeztek válaszok jó vegyesen.
Kisfiamnal(3 éves) 1 évesen reggel kakaót vagy karamellas tejet kapott este tápot, és 2 hét múlva már este is kapott, de akkor sima tejet. Ő a macikavet kb másfél évesen szerette meg. Kislányom 7 hónapos nála is így csinálom majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!