Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért keverik össze sokan a...

Miért keverik össze sokan a tudatos pénzkezelést a gyereken spórolással?

Figyelt kérdés

Egy keresőszó kapcsán sok kérdés jött itt velem szemben, ahol azt olvastam, hogy ha valaki például használtan vesz valamit a gyereknek, az a "gyereken spórol." Nyilván negatív felhangja volt a kérdésnek.

Honnan jön ez a gondolat tulajdonképpen? Szerintem a gyereken spórolás az, ha valaki mondjuk egészségtelenül, silány kajával eteti a gyereket, mert az olcsóbb, hiszen a gyenge minőségű táplálkozásnak vannak egészségügyi következményei, de például annak, hogy valaki turiban vett polót ad a gyerekre, annak nincs következménye.

Nekem tök más kategória a gyereken spórolás és más az, hogy valaki nem ad ki 3X összeget ugyanarra, amit X-ért megkap, hisz miért tenné?

2021. aug. 6. 20:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
90%

Úgy, hogy már eleve divatjamúlt ruhát adsz rá.

Hát nem tudom…pár hete vettem használtan a novemberben születő gyerekemnek egy “born in 2021” feliratú bodyt. A h&m-ben jelenleg is kapható, 2990-ért…nekem került 800 forintomba…

Szerintem egy novemberi babának elég aktuális még egy ilyen ruha.

Attól, hogy téged a szüleid divatjanúlt rongyokban járattak, nem minden használt ruha ilyen…

2021. aug. 8. 07:21
 22/25 anonim ***** válasza:
70%

"Ha valaki a gyerekének nem vesz új ruhákat, mert úgyis kinövi, akkor magának se vegyen, egyszer úgyis meghal. Arra a kis időre minek?"

🤣🤣🤣 ha nem tudsz ellenérvelni minek írsz ide? Vagy te addig tervezel élni, míg a gyereked ugrik egy méretet? Az ciki.

2021. aug. 8. 08:13
 23/25 anonim ***** válasza:
90%

#16 te csak a saját gyerekkori sérelmeidet kompenzálod a gyerekeden, meg itt a válaszadókon, innentől kezdve nekem totál használhatatlan a vàlaszod.

Ha nem lennél ilyen frusztrált és sértett valószínűleg felfognád, hogy nem ugyanaz 1 hónapig hordani egy nadrágot, meg 3 évig, és nem, ettől se lelki sérült nem lesz a gyerek, se lealázott.

Azt meg továbbra se értem ki és miért adna divatjamúlt ruhát a gyerekére 2021ben mikor térdig jár mindenki a csak átöblített párszor viselt babaruhákban amit eladásra kínál.

2021. aug. 8. 08:21
 24/25 anonim ***** válasza:
8%
Már vártam, hogy mikor jön elő, hogy akinek pénze van, az nem törődik a gyerekével.
2021. aug. 8. 09:35
 25/25 anonim ***** válasza:
89%
#24 ilyet ki írt? :D
2021. aug. 8. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!